Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» » » »Квачкање панама шешира
За сваку лутку можете повезати различите предмете одеће и додатака. Предлажем да направите, или боље речено, плетите панамски шешир властитим рукама и кукичањем.
до ње у сету од исте пређе, можете плетети другу хаљину и чизме. Можете и да плетете за своје дете, веома је популарно плетење чизама - сљепоочнице, али о томе можете прочитати у овом чланку #

За плетење овог производа потребно нам је:
- танка памучна пређа;
- кука.

Кратице у тексту:

ПП - петље за подизање;
ЦЦХ - двоструки кукичање;
ВП - ваздушне петље.

Дно панаме има округли облик са узорком. Да бисмо започели плетење базе, плетемо 5 петљи и закључавамо их у прстен. На почетку сваког реда потребно је плести 3 петље за подизање (ПП). У првом реду се користи комбинација 3 ПП + 13 ЦЦХ.
цроцхет панама хат

У следећој (2 реда) у прве три петље треба повезати 2 ЦЦХ-а. Сада прескочите 1 петљу првог реда и поновите комбинацију до краја реда.
Од следећег реда почињемо да формирамо извештаје. 3 реда: плетене три петље помоћу комбинације 2ЦЦХ, 1 ЦЦХ, 2 ЦЦХ. Прескочимо доњу петљу, плетемо 1 ВП изнад ње, настављамо до краја реда. Добили смо 6 извештаја који ће бити у средишту образаца.
цроцхет панама хат

4 и 5 реда: равномерно додајте 2 петље у сваки извештај. Извештаје повезује 1 ВП. У 4. реду у сваком извјештају требало би бити 7 петљи, а у петом реду - 9 петљи. Сада ћемо извршити смањење тако да извештај личи на летак. 6 ред: плетемо средишњих 7 убода, затим 1 ВП, 1 СС у 1 ВП петог реда, 1 ВП итд.
цроцхет панама хат

7. ред: плетемо 5 ЦЦХ-ова у средини извештаја, плетемо 1 ЦЦХ у ваздушним шавовима 6. реда, 1 ЦЦХ између њих. Наставите плетење слично томе, све док у извештају остаје 1 ЦЦХ - ово је још 8 и 9 реда. Сљедећа два реда (10 и 11) плетивамо помоћу (1 ЦЦХ + 1 ВП).
цроцхет панама хат

цроцхет панама хат

цроцхет панама хат

цроцхет панама хат

Главни део капице је спреман.
цроцхет панама хат

Сада повежите поља. За њих ћемо користити ЦЦХ: у први лук од 1 ВП 11 реда плећемо 4 ЦЦХ, у сваки 2. и 3. - 3 ЦЦХ. У задњем реду плетемо ЦЦХ без промена. Панама је спремна.
цроцхет панама хат

цроцхет панама хат

цроцхет панама хат

Изгледа попут шешира за бебу играчака и употпуњен плијеснима и хаљином.
цроцхет панама хат
Коментари (1)
  1. мастер1959
    #1 мастер1959 Гости 28. август 2017. 18:09
    0
    Веома слатка лутка у таквом огртачу. Фотографије су јасне, хвала аутору. Мислим да девојчице могу да науче да плету с луткама. Укључите се у ручни рад што је пре могуће. Ово је велико задовољство!

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине