Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» » »Сапун„ Комад торте “
Ручно израђен сапун не престаје да буде популаран и не изазива интересовање. Уосталом, не само да је користан, већ је и веома леп! Свако може савладати технику припреме сапуна од темеља; само треба показати мало стрпљења и креативности. На Интернету можете видети праве ремек-сапуне, бачене ручно. Посебно се издвајају све врсте сластичарских производа: цупцакес, муффини, торте, пецива. Понекад је овај сапун тешко разликовати од правог печења.
Наша мајсторска класа намењена је онима који желе да савладају технологију израде таквог сапуна.
Направићемо пар сапуна за торту.
Кришка торте

Кришка торте

Да бисмо га припремили, потребно нам је:
 • Калуп "Комад торте." У нашем случају, ово је професионална форма са 4 носача, тако да не морамо тражити додатна ограничења. Беле сапуне (70 г) и прозирне (20 г). Тачна количина базе зависи од калупа.
 • Мирис.
 • Боје (зелене, црвене)
 • Лепите за мешање.
 • Чачкалица.
 • Алкохол или посебна течност за уклањање мехурића.
 • Пастерска пипета.
 • Чаша кључале воде.

материјали

Дакле, хајдемо на посао.
Започнимо попуњавањем ситних делова. У нашем случају то су бобице, листићи и павлака на површини торте.
Корак 1. Отопите прозирну базу, додајте јој црвени пигмент.
Пипетирајте црвену базу и попуните све нише испод бобица. Све сувишно лако се исправља најпре чачкалицом, а затим папирним пешкиром.
Имајте на уму да се база у капалици брзо стврдне и да је није могуће користити. Да бисмо очистили пипету, потребна нам је кључала вода. Умочите пипету у чашу, а затим је очистите притиском на врх неколико пута.
калуп за сапун

растопите базу сапуна

боја

Корак 2. Напуните лишће. Утопимо прозирну подлогу, бојимо се зеленим пигментом. Поновите исте кораке као и посипање бобица. Очистимо пипету тако што је укапамо у чашу кључале воде.
попунити

Корак 3. Пунимо крему на нашој торти. Отопите белу базу и помоћу пипете пажљиво је излијте у удубљење. Вишак уклањамо чачкалицом и убрусом. Чекамо 5-10 минута да се база смрзне.
израда сапуна Комад торте

израда сапуна Комад торте

зелено

израда сапуна Комад торте

израда сапуна Комад торте

Корак 4. Почињемо да испуњавамо горњи слој нашег сапуна. Да бисте то учинили, истопите око 30 г беле базе. Додајте боју, у нашем случају зелену, и мирис.
База је и даље превише врућа да би је могла испунити у облику. Стога, док се хлади, потребно је припремити мале делове за боље везивање са следећим слојем. Да бисмо то учинили, испразнимо по површини бобице и листиће лишћа, а затим их пошкропимо с доста алкохола.
Сипајте обојану и мало охлађену подлогу. Мехуриће уклањамо алкохолом. Чекамо око 30 минута.
израда сапуна Комад торте

наставите са пуњењем

постепено пуњење

израда сапуна Комад торте

база

израда сапуна Комад торте

Корак 5. Након пола сата, слој се учврстио. У зависности од врсте подлоге, подешавање може потрајати дуже.
Очистите смрзнути слој, прскајте алкохолом.
Растопимо око 30 г беле базе, боју, додамо арому. Оставите да се мало охлади и сипајте у калуп. Уклањамо мехуриће ваздуха алкохолом.
израда сапуна Комад торте

израда сапуна Комад торте

Корак 6. За боље лепљење слојева оставите сапун да се хлади на собној температури. Чим горњи слој коначно очврсне, извадите сапун из калупа.
Калуп је направљен од пластике, осим тога има много ситних делова и удубљења. Због тога може бити тешко уклонити готов сапун. Да бисте олакшали посао, калуп ставите на неколико минута у замрзивач.
израда сапуна Комад торте

Дакле, наш сапун је спреман! Све неравне ивице одмах треба исправити папирним пешкиром. У супротном, ускоро ће се сапун коначно отврднути и у њему се ништа не може променити.Торту сапуна шаљемо да се осуши на собној температури током дана, а затим је омотамо пластичном овојницом.
Диван, мирисан, јединствени сапун који смо направили! Сигурно ће се свидети свима који га добију поклон.
Сретно и успјех!
Коментари (1)
 1. мила
  #1 мила Гости 26. август 2017. 22:20
  0
  Оригинална идеја о поклонима. Хтео бих и сам пробати направити тако укусан сапун. Реците ми у којим трговинама можете купити такве калупе и све што вам је потребно за рад?

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине