Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» » » »Децоупаге боце за почетнике
Недавно добија на популарности поклоникоју сте сами направили Једна врста таквог рада је децоупаге стаклене боце Чини се да је то једноставна идеја, али колико пружа могућности. Како кажу, све зависи од маште и жеље. У овом чланку разматрамо декупажицу стаклене боце за почетнике. Са једноставним и приступачним сетом материјала и једноставним украсним елементима.
Потребни материјали.
Децоупаге боце за почетнике

Минимални сет материјала укључује стаклену флашу, конац (канап), лепак и перле за украшавање. Лепак за рад може бити различит, то највероватније зависи од избора самог дизајнера, модерно је користити ПВА-М, универзални тренутак или момент гела, и наравно можете користити пиштољ за лепљење помоћу патрона за лепљење. Материјали за декор такође могу бити различити, различитих боја и облика перли, перлица, рхинестонес, чипке, дугмади, сухог цвећа и још много тога. Све зависи од маште и жеље. Намотавање можете комбиновати са жицом и фарбањем. Као што различити могу бити декор, облик одабране боце такође може да се мења.
Декорација од стаклене флаше.
Након што се сакупе сви материјали, започните припремне радове за декупажу. Добро оперите боцу, уклонивши све налепнице. Дајемо време за потпуно сушење. Почињемо од дна боце. Да бисмо то учинили, премажемо малу траку лепка и омотамо је канапом, чврсто притискајући и повлачећи конац. Ради лепоте и неке драстичности, плетеницу можете везати и започети с њом први ред, глатко претварајући се у једноставне навоје.
Као једну од многих опција, можете направити празнину, враћајући се на произвољну висину, и даље савијањем боце. Како се приближавате врату, трака лепка се може повећати у висину. Ово ће уштедјети мало времена. По истом принципу умотавамо плуто из флаше.
Стаклена боца припремљена за декор.
Када је главнина посла готова, можете почети са украшавањем. У овом случају, као украс за почетнике, нудимо да од исте врпце направимо коврче на левом месту и причврстимо их на боцу са лепком. У саму завојницу залијепимо перлу претходно одабрану боју, облик и жељу. По жељи можете додати и лук направљен од канапа. Како стекнете искуство у овом правцу, декор може бити компликован. На левом размаку можете да направите сликање акрилним бојама, од једноставне геометрије до појединачних композиција, погодних боја и контраста за облик боце и врпце одабране за ово дело.
Децоупаге боце за почетнике

Обична боца трансформисана на овај начин претвара се у вазу, која може да украси било коју собу, било да је балкон, предсобље или било која просторија. Може се без страха пунити водом и ставити свеже цвеће. Украсну плуту можете затворити и добити једноставну фигурицу. Декупулација боце може се обавити канапом било које боје, акрилним бојама, користити све врсте материјала у декору. Све зависи од лета фантазија. Желимо вам успех и занимљиве идеје у овом раду.
Коментари (1)
  1. Ого
    #1 Ого Гости 8. август 2017. 19:22
    0
    Одличан почетак за почетнике, размишљала сам само о томе да кренем да украшавам флаше. Изгледа сасвим добро, нећете ни помислити да је ово обична сива врпца, и што је најважније, уклопиће се у било који ентеријер.

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине