Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
Пре Нове године 2017. остало је врло мало. Не само деца, већ и одрасли са великим нестрпљењем ишчекују овај чудесни чаробни одмор. Наравно, многи већ раде нову годину занатима и божићне играчке. Овог пута, мој најстарији син и ја одлучили смо да направимо снежног човека из чарапа. Пошто је снежни човек врло познати новогодишњи лик и чак је један од главних ликова наших омиљених бајки.
Да бисмо направили нашег сњежног човјека, потребно нам је:
  • чарапе 3 ком. (1 бела и 2 боје);
  • дугмади 4 ком. (2 црне и 2 боје);
  • танке еластичне траке 2 ком .;
  • каша и сол;
  • супер лепак;
  • картон;
  • маказе.


1. Из картона смо изрезали мали круг. Само сам кружио чашу, тако да је круг био једнак и величине која ми је била потребна. Његова величина директно зависи од величине чарапе. Даље ћу објаснити зашто.
Чарапе од снежног човека

2. Узмите бијелу чарапу средње величине и уметните у њу круг картона, тако да је наш будући сњеговић стабилан и не љуља се с једне на другу страну, још мање пада.
Чарапе од снежног човека

3. Ставимо чарапу и пажљиво улијемо крупицу у њу. Користили смо јечам, због ниске цене у поређењу са другим житарицама, али пшеница и рижа, па чак и хељда, сасвим су погодни. Да не бисте накнадно започели глисте у житарицама, препоручљиво је додати мало грубе соли.
Чарапе од снежног човека

4. Сада уз помоћ танких гумених трака израђујемо тело и главу снежака. Користили смо гумене траке из новчаница. У принципу, уместо еластичних трака могу се користити густе нити. И одрежите вишак тканине шкарама на врху чарапе.
Чарапе од снежног човека

5. Затим узмите другу чарапу средње величине и одрежите горњи део - тамо где је еластична. Моје сестре и ја смо у детињству радиле сукње за лутке. А за снежног човека то ће бити јакни капут. Трећу чарапу је боље узети малу, односно децу, јер ћемо од ње направити шешир за снежног човека. Напротив, одсекли смо место за прсте од њега.
Чарапе од снежног човека

И савијајући се мало одозго према унутра, правимо капу коју касније можете направити мало са стране како бисте украсили сјајно дугме.
Чарапе од снежног човека

6. Затим узимамо дугмад. Направимо очи од две црне боје, а од две боје (извели смо их у облику слаткиша) правимо украсе на капути јакне и лепимо их супер лепилом.
Чарапе од снежног човека

7. Па, какав снежни човек без носа. Нос смо направили од четкице, тачније од дршке. Случајно ме је ухватило око кад сам помислио од чега да направим снежног човека. Чињеница је да је наша четкица направљена од смеђе пластике. А комадом маказама лако смо одсекли и уз помоћ супер лепка причврстили нос снежном човеку.
Чарапе од снежног човека

Али можете направити нос из оловке оловке смеђе или наранџасте боје.
Овде имамо тако симпатичног снежног човека.
Чарапе од снежног човека

Можете је ставити испод божићног дрвца или додати елемент божићном занату.
Коментари (0)

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине