Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» » » »Божићно дрвце од помпона
Јела од помпона

Јела од помпона

До нове године увек желите да имате потпуно нову елегантну лепотицу за божићно дрвце. Нећете моћи тако често да мењате велико стабло у унутрашњости, али мала радна столна божићна дрвца која се могу направити сопственим рукама и можете их ажурирати за сваки празник.
Из помпона се добија врло симпатично божићно дрвце. Технологија је мукотрпна и захтева мало времена и труда, али резултат ће вас задовољити.
За рад припремите следеће: зелена и бела пређа (можете користити остатке чак и ако се куглица састоји од комада нити), шаре за намотавање нити за израду помпона, пластична боца од 1,5 до 2 литре, стаклени мермер, перле за божићно дрвце, црвена сатенска врпца, кука за кукичање, маказе, пиштољ за лепљење, грађевински нож.
Јела од помпона

Јела од помпона

Јела од помпона

Најдужа фаза у креирању божићног дрвца од помпона је израда самих помпона. Требало би да их буде доста, божићно дрвце треба да буде волуминозно. Започињемо комбиновањем нити. Зелено-бела меланга може се извести, како са доминацијом белих, тако и са превладавањем зелених нити. У зависности од тога, божићно дрвце ће бити или зелено или снежније.
Јела од помпона

Јела од помпона

Јела од помпона

Нитко намотамо на основну шаблону за помпом. У нашем случају одабрана је мала свеска, још је једноставније користити комад дебелог картона. Затим чврсто и чврсто везамо намотане нити у средини. Затим исечемо конце са једне и друге стране и попрскамо сваки помпон. За мало божићно дрвце, величине око 25 цм, требало би да буде у просеку 25 до 30 помона.
Јела од помпона

Јела од помпона

Јела од помпона

Основа за божићно дрвце је направљена од пластичне боце, која треба да буде запремине најмање 1,5 - 2 литра. Боца треба да буде са поклопцем. Обрежемо горњи део, на удаљености која одређује висину божићне јелке. Да би танка пластика задржала свој облик боље, пажљиво и равномерно загрејемо ивице исеченог на равној површини, пеглу или дну загрејане таве. Као резултат, ивице су увијене, творећи густ обод.
Јела од помпона

Из било које пређе која ће се комбиновати са општом божићном јелком плетемо дебло. Почињемо с прстеном од 5 вп, који плетемо даље у круг, додајући петље равномјерно док не добије величину дна. Затим заустављамо додавање петљи и плетемо у круг, везујући бочицу на сам врх. Тамо где се сужава на врату, смањите петље тако да плетење Била је уска.
Јела од помпона

Јела од помпона

Јела од помпона

Сакупљамо божићно дрвце. Помоћу врућег љепила постављамо помпоне на цијев, близу један другом, тако да међу њима нема празног растојања. Последњи слој је круна божићног дрвца, два помпона који затварају поклопац боце. Везивање пом-пома на плетеној подлози је врло трајно.
Јела од помпона

Јела од помпона

Остаје да обучете лепршаву лепотицу.
Прилажемо перлице за божићно дрвце. Да би они седели поузданије, залепимо не само почетак и крај, већ и неколико перлица у средишњем делу.
Сатенски лукови постаће светао нагласак.Вежемо мале лукове црвене врпце и залепимо их на лепршаве стране божићне јелке. Круна је такође направљена од сатенске врпце, везане произвољним обликом лука и залепљена на врх дрвета. По жељи лук можете украсити нечим другим од сјајних ситница.
Онда је на божићним куглицама. Ту улогу ће играти мермерне стаклене кугле. Уз помоћ врућег лепила, они се темељно причвршћују на нити пређе, не можете се бојати да ће им се скинути.
Ако и даље имате било какве „елегантне ствари“, перлице, дугмад или велике шљокице за украшавање, такође их причврстимо капљицом топлог љепила на слободна мјеста.
Јела од помпона

Ево овако прелепог божићног дрвца са њежним лепршавим шапама и светлим украсима на крају.
Јела од помпона

Јела од помпона
За коментар
 • бовтиеосмехсмеје сепоцрвењетисмилеиопуштеносмирк
  хеарт_еиескиссинг_хеарткиссинг_цлосед_еиесиспранилакнулозадовољаносмех
  винкстуцк_оут_тонгуе_винкинг_еиестуцк_оут_тонгуе_цлосед_еиесгрлећи сељубљењестуцк_оут_тонгуеспава
  забринутнамршти сеузнемиренопен_моутхгримасезбуњенутихну
  без изражајанезамењенсвеат_смилезнојразочарано_релиеведуморназамишљен
  разочаранзбуњенуплашенцолд_свеатистрајатиплакатисоб
  радостзадивљенвриштитиред_фацељутибестријумф
  поспаниуммаскасунчане наочаредиззи_фацеимпсмиле_имп
  неутрал_фацено_моутхневин
Коментари (0)

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине