Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
чарапе

У хладној јесењој или зимској вечери нема ништа угодније од топлих чарапа. На крају крајева, ако су ноге топле, прохладност се повлачи.
Класичне чарапе плетене су на 5 игала за плетење с вискозном предњом страном. Скоро све чарапе су везане на овај начин. За плетење чарапа, алат попут куке се не користи често. Биће још занимљивије да се читаоци упознају са овом методом израде вунених чарапа. Поред тога, откриће се неколико тајни ауторских права које се користе у циљу добијања дебелих и топлих чарапа.
предива

За плетење бирамо две врсте предива: једна акрилна прилично танка нит, друга чиста вуна и танка нит. Плетећемо их у пару. Акрил ће производу дати снагу, вуна - телу и потребну густину.
Зависно од добијене дебљине двоструког навоја, одаберите куку. Плетење треба да буде довољно чврсто.
Квачкање чарапе почиње, за разлику од плетења ножним прстом. Још једно корисно искуство: вриједи плести двије чарапе одједном, посебно ако не израђујете петље и не правите узорак за плетење, тако да испадну брже и симетрија се поштује.
Цроцхет Чарапе

Цроцхет Чарапе

Почињемо плетење амигуруми петљом. Ово је посебна уш која вам омогућава да од самог почетка добијете уски круг тако да на самом почетку плетења нема празнина. Тако се зове, јер је ова техника измишљена за плетење играчака амигуруми. Почињемо са петљом око кажипрста, коју вежемо у круг са обичним једноструким ступовима кукичањима у количини од 6 комада, а затим, уклонимо петљу с прста и повучемо прстен око слободног краја тако да се све петље затворе. За детаљнију студију можете пронаћи видео запис са лекцијом плетења прстенова амигуруми.
Цроцхет Чарапе

Затим настављамо плетење у круг, равномерно додавајући петље, док не добијемо круг да формирамо ножни прст жељеног пречника.
Индикативна мерења за нашу методу плетења: за величину 36-38, круг треба бити пречника 7-8 цм, за величину 39-41, пречник треба бити 8-9 цм, итд.
Квачкање чарапа

Цроцхет Чарапе

Квачкање чарапа

Цроцхет Чарапе

Након тога престајемо додавати петље и настављамо плетење у круг, плетећи дио ножног прста од ножног прста до пете. Пробај чарапу. Плетемо узимајући у обзир чињеницу да чарапа треба испасти превелика, не мање од величине.
Квачкање чарапа

Квачкање чарапа

Квачкање чарапа

Плетемо пету. Прво је доњи део пете плетен равном крпом с двоструким кукичавањем или једним крошњом ако је потребна гушћа текстура. Ширина мреже пете једнака је ширини ножног прста, тј. петље опсега половине ножних прстију. Висина мреже пете је упола мања, тј. савијајући га на пола и добијамо квадрат. Последњи ред петне мреже треба да иде у правцу опште шеме, тј. плетење треба наставити са вањске стране производа.
Квачкање чарапа

Затим се враћамо на кружно плетење. Вежемо пету на угао везе са ножним прстом. У куту плетемо три петље са издуженим ступовима, који се изводе на следећи начин: радна нит се протеже кроз доњу петљу, а затим се двоструким кукичавањем кукичате.
Квачкање чарапа

Квачкање чарапа

Квачкање чарапа

Ова техника се користи са обе стране пете. На овај начин се испуњава веза цалцанеус-а са врхом чарапе. Када се угао везе напуни равномерно по ободу, смањите петље док њихов број не одговара броју петљи ножног прста. Затим наставите плетење у кругу до жељене висине чарапе.
Квачкање чарапа

Квачкање чарапа

Плетење чарапе употпуњавамо назубљеним ивицама. Извештај о појасу: * у једној петљи доњег реда 3 ст. Квачицом, 3 ВП, 3 ст.
Квачкање чарапа

Квачкање чарапа

Након завршетка плетења добијамо двије идентичне чарапе мало веће него што нам требају.
Квачкање чарапа

Квачкање чарапа

Следећи корак је прање у врућој води. Без оклевања можете да перете машину за веш на температури од 60 ° Ц или чаше печете у посуди са водом на пећи 15-20 минута. Потопите у хладну воду, затим је извадите, обликујте и оставите да се осуши исправити. Природно, овом термичком обрадом чарапе ће се „скупити“ и добити праву величину, док се неће изгубити с једноличним, једноделним вискозом.
Квачкање чарапа

Квачкање чарапа

Као резултат, чарапе су густе, лепршаве и веома топле. Носите и дајте са задовољством.
Квачкање чарапа
Коментари (1)
  1. Ангелинка
    #1 Ангелинка Гости 7. августа 2017 11:50
    0
    Слатке чарапе. Могу их плести само иглама за плетење. Једном када кваче бебе-чизме, биће занимљиво учити од њих. Са тако детаљном шемом, мислим да се брзо сналазим у томе.

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине