Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
Саксија у врту

Саксија у врту

Не тако давно појавила се линија за дизајн собних биљака у облику саксијеног врта. Испада врста пејзажног дизајна у минијатури. Ова идеја је узбудљива и има прилично разнолик развој. Радови мајстора су заиста невероватни, јер биљке и минијатуре зграда и становника ових вртића бирају се са великом пажњом и рачуницом тако да готова композиција подсећа на оквир из филма или тродимензионалну панораму малог дворишта, вртића, парцеле са колибом или дворцем. Страст према овој активности подстиче на постизање изврсности. Али, као и у сваком послу, морате негде започети.
Покушајмо да направимо мали врт у саксији са минијатурном кулом и црвеном мачком.
Саксија у врту

Спровођење плана одвија се у две фазе: прва - садња и укорењевање биљака, друга - дизајн саксијеног пејзажа.

Прва фаза.
За рад ћемо користити не обичну саксију за цвеће, већ издужену пластичну посуду. У нашем случају из сладоледа. Такође су погодне и посуде, потребно је да површина тла буде већа него у обичном лонцу, а да истовремено лонац не буде превише гломазан.
Саксија у врту

За садњу бирамо живе биљке. Најбоља опција су сукуленте. Не расту тако брзо и нису превише ћудљиви. Купујемо одговарајуће земљиште и садимо мале резнице. У нашем случају то су Гастерија, вариегато пеперомиа, ампелозна пеперомија, уклесан Каланцх. Садимо и остављамо биљке како би се правилно коренирале. Обично то траје не више од месец дана.
Саксија у врту

Саксија у врту


Друга фаза.
За дизајн лонца користимо методу плетеног поклопца. Из дебелог двоструког конца плетемо у круг спољни део садилице, који ће затворити пластичну посуду. Почињемо с ВП ланцем, који затим вежемо у круг око величине пластичне лименке. Завршавамо са задебљаном страном која би требало да прекрије ивицу посуде.
Саксија у врту

Саксија у врту

Саксија у врту

Саксија у врту

Саксија у врту

Сада припремамо пуњење вртића предметима. Да бисмо оловку тестирали у микро скели, извешћемо једноставне елементе: замка-кућа од пластичне боце, мачка из плуте из шампањца и лептири.

Кућа направљена од пластичне боце.
Требат ће вам: мала пластична боца, акрилне боје или лак за нокте, поклопац за тоалетну воду или нешто друго погодно за врх крова, љепило за топљење, неизбрисив маркер.
Саксија у врту

Саксија у врту

Боцу обрежемо на погодној висини, тако да када се постави у лонац добро види. На површини цртамо контуре прозора и врата куће. Користимо акрилне боје или лак, површину пластике скицирамо густим слојем.
Саксија у врту

Саксија у врту

Саксија у врту

За прозоре је боље одабрати прозирну боју. Врх куле куле украшен је пластичним врхом. Можете додати украс или оригиналну мрежицу ​​из бочице парфема. Сликамо или обрнуто, оставимо га у свом изворном облику. Помоћу врућег лепила повезујемо ове елементе.

Лепршави лептири.
Требат ће вам: танки дрвени штапићи, пластична боца, лак за нокте свијетле боје, црни трајни маркер, вруће љепило.
Из фрагмента пластичне боце према шаблону изрежите обрис лептира. Сликамо лаком, у различитим бојама, осушимо, поново заокружимо црним контурама на врху.
Саксија у врту

Саксија у врту

Саксија у врту

Помоћу љепила са топлим ледењима причвршћујемо лептире на дрвене штапове. У овом случају користе се гранчице сухе врбе. Држаче убацујемо у земљу док се не зауставе тако да буду стабилне.Такви елементи могу послужити као додатна подршка узгајању биљака.

Мачка.
Остаје да додате мачку Котофеи у састав. Требат ће вам: плута од шампањца, густи неткани убрус црвене боје, лажне очи, мекане куглице (продаје се засебно или у комплетима за ручни рад).
Саксија у врту

Саксија у врту

Скините траке са салвете, претходно измерите потребну дужину. Две траке постаће шапе, једна - реп. Помоћу топлотног пиштоља залепите траке: шапе око плуте, реп на леђа. Врућим лепакима причвршћујемо лепршаве образе и очи, а маркерима цртамо бркове, нос и уста.
Саксија у врту

Саксија у врту

Саксија у врту

Саксија у врту

Пошто мачка садржи делове од тканине, не може је ставити у земљу, пукнут ће и запрљати се. Стога ће Котофеј седети на блокади, тј. са стране посуде. Да бисмо га фиксирали тамо, користимо траку исечену од провидне пластичне боце. Она неће ни бити приметна. Мачку залепимо и напунимо траку за плетени поклопац на посуди.
Саксија у врту

Саксија у врту


Цвеће за украс.
Да бисмо композицији дали мало фабуле, додајемо јој неколико детаља, на пример, цвеће од фолијског папира. Овде можете да урадите све о чему се фантазира.
Саксија у врту

Саксија у врту

Саксија у врту

У нашем случају се праве тулипани оригамикоја је на танке дрвене штапове стављала једну страну посуде.
Саксија у врту

Саксија у врту

Саксија у врту

Ево на крају таквог састава. Плетени поклопац се може скинути и опрати, елементи ручних радова могу се заменити другим. Кад живе биљке расту, поновите производ у новој верзији.
Саксија у врту

Саксија у врту

Саксија у врту

Користећи прво искуство таквог микроландског дизајна, можете прећи на друге облике и ниво извршења.
Коментари (0)

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине