Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
лампица схабби цхиц

Модеран ентеријер су, прије свега, промишљени детаљи. Они су показатељ доброг утиска о соби. Такви важни детаљи укључују осветљење. Дешава се да је лампа која је једном пријала оку уморна или се не уклапа у окружење просторије која је ажурирана након поправке. Немојте журити да се ослободите старе лампе, ова радионица ће помоћи нескривеном предмету намештаја стећи други живот. Класичан облик столне лампе савршено се уклопио са стилом Схабби Цхиц.
лампица схабби цхиц

Овај тренд унутрашњости појавио се у Енглеској, углавном га карактеришу дрхтави или остарели намештај у светлим нијансама, мека чипка, пастелне боје и цветни мотиви. Да би постигао ефекат антике, мајсторска класа ће користити технике децоупаге и цракуелуре.

Материјали за рад:
1. прајмер акрилни бели;
2.Брончана акрилна боја;
3. Лак за крекирање је једнокомпонентан;
4. Акрилне боје (бела, плава, зелена);
5. Мат декоративни лак;
6.Флатна синтетичка четкица;
7. салвета са цветним узорком;
8. маказе;
9. ПВА лепак;

Кораци украшавања


Први корак је одвртање сијалице и уклањање сенки. Покривамо суву чисту површину базе лампе са земљом и остављамо да се осуши.
лампица схабби цхиц

Подножје лампе прекривамо са два слоја боје брончане боје, оставимо да се осуши.
лампица схабби цхиц

Лак наносимо за крекирање, водећи четку у једном смеру, на пример, само од врха до дна. Сушимо сат и по до два сата. Спремност лампе за даљи рад проверава се прстом, требало би да се само мало пријања за површину. Пажљиво проверите на неупадљивом месту да не би оставили отиске.
лампица схабби цхиц

Помијешајте бијелу, плаву и зелену боју да бисте добили пастелну тиркизну боју. Да бисте то учинили, додајте мало плаве и кап зелене у белу боју, сада мешајте док не дође до хомогене, нежне тиркизне боје. Осликавамо подножје лампе, сећајући се да не можете два пута возити четком на истом месту. Чекамо појаву ефекта цракуелуре.
лампица схабби цхиц

Након што се напукнути слој осушио, настављамо са декупажом. Из салвете смо изрезали цветне аранжмане, одвојили горњи слој и испробали их на лампу.
лампица схабби цхиц

За лепљење цвећа погодно је користити датотеку. На датотеку стављамо цртеж погрешном страном окренутом према нама, површину салвете навлажимо четком с водом.
лампица схабби цхиц

лампе схеббисхик

Причврстите датотеку на изабрану локацију на лампици и преведите слику. Одозго њежно премажите високо разблаженом водом ПВА лепилом. Чекамо сушење.
лампица схабби цхиц

Подножје лампе прекривамо мат акрилним лаком и сушимо.
лампица схабби цхиц

Остаје само саставити лампу, а столна лампа у стилу схабби цхиц-а је спремна!
Коментари (1)
  1. Ого
    #1 Ого Гости 10. август 2017 19:55
    2
    Јако волим све врсте лампи, непрестано помно гледам продавнице, али до тог тренутка нисам размишљао о томе да ли и сам могу да направим лампу својих снова! А за ово није потребно толико.

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине