Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
Ако живите у приватној кући или имате летњу кућу, онда сте вероватно наишли на жељу да трансформишете своју цветницу или предњу башту. Најлакши начин је отићи у продавницу и набавити лијепу малу фигуру од гипса. Да, она украшава ваше двориште, али такво занатима сваки други баштован има. Да бисте унели нешто на своју личну парцелу, од обичних пластичних боца можете направити прелепу птицу. Уложићете више труда и времена, али резултат је вредан тога.
Прво сакупљајте пластичне посуде за све комшије и пријатеље. Погодне боце било које боје и величине. Што више прикупите овај материјал, то ће већи бити и ваш занат.
Друга фаза је производња перја од пластике. Из једне боце у просеку се добијају 3-4 перја. Лако их сечите обичним маказама. Само изрежите врат и дно боце, а средњи део нарежите на дугуљасте овалне празнине. Да бисте додали текстуру, пресеците ивице на ивицама. За једну птицу потребно је перје различитих величина.
Такође морате припремити базу - снажну дрвену плочу. Шапе птица и крила могу бити израђене од танких пластичних цеви. Тело и глава су изрезани од полистиренске пене и омотани су монтажном мрежицом (или металном мрежицом). За причвршћивање перја потребни су вам шрафови. Припремите цилиндар од пене, боју за прскање и мало валовите цеви.
А сада ћете научити о тајнама прављења неких примера рада.
Цаперцаиллие
Ова птица има величанствен реп, а глава јој је подигнута према горе. Управо те карактеристике треба пренети у производњи заната. Поправите резове од пластичне цеви на плочи - то ће бити ноге. Одрежите пртљажник и врат од пене, повежите га са монтажном пеном. Причврстите металну мрежицу ​​у облику круга на задњи део трупа и исеците крила из њега. Након тога, почните фиксирати перје овалног дугуљастог облика вијцима. Морате се кретати одоздо према горе и назад према напријед, непрестано преклапајући поклопце вијцима претходног реда. Кљун је два троугла од пластике, а очи црне крупне перле. Перје је обојено из зелених, црвених, жутих и белих лименки.
Птице од пластичних боца

Птице од пластичних боца

Орао сова
Да бисте направили такву птицу, боље је користити смеђе пластичне боце. Перје орлова сове је кратко, али бујно, па је потребно да се рубови пластичних покривача мало загребе упаљачем. Ово ће додати текстуру занату.
Тело и глава морају бити изрезани од полистиренске пене, постављени на пластичне цеви и причвршћени на дрвено постоље. Затим, крећући се одоздо према горе, треба да причврстите перје вијцима. Очи су направљене од беле пластике, а зјенице направљене од кашика за једнократну употребу. Прсти су резани од танког валовитог црева.
Златном бојом у спреју можете обојити орла сову.
Птице од пластичних боца

Птице од пластичних боца

Шторкља
Бијеле (млијечне) и смеђе пластичне боце погодне су за израду рода. За крила, празнине морају бити са решетком, а за тело без њега. На врату треба да исечете траке од флаша, а са једне стране направите ивице.
На стабилној плочи су причвршћене две дугачке пластичне цеви. На њима је канистар од десет литара под углом, вратом према горе. Благо закривљени комади танке цијеви причвршћени су са страна, а цијев већег промјера мора бити фиксирана на отвору канистера. Одсеци канистера и крила су умотани у металну мрежу. Пластични овални затварачи се постепено причвршћују на њих.
Глава рода је израђена од старе кугле, а кљун је изрезан из пластичне боце.
Након производње, главу морате обојити само белом бојом и нацртати очи, а кљун и ноге прекрити црвеном бојом. Рока је импресивне величине.
Птице од пластичних боца

Птице од пластичних боца

Птице од пластичних боца

Фламинго
Ова птица има дуге ноге, танки издужени врат и велики кљун. За његову производњу погодне су пластичне боце било које боје. Тело је велики канистер, са дна којег су причвршћене ноге - дуге танке цевчице. Прсти су комадићи валовитог црева. Од истог црева морате направити врат тако што ћете га намотати на чврсту жицу да бисте вратима добили потребне савијање. Глава је исечена од густе пене.
Обрт треба бити обојен у бледо розе, а кљун у бијело-црној боји. Очи птице су направљене од перлица.
Птице од пластичних боца

Птице од пластичних боца

Птице од пластичних боца

Ово је оригинални накит за летњу викендицу који се може направити од отпадног материјала.
Коментари (1)
  1. Сми346
    #1 Сми346 Гости 22. август 2017 15:03
    3
    Прилично оригинално решење. Направили смо домаће украсно дрво у нашој сеоској кући, а на њега смо обесили птице - сису, такође од пластичних боца. Кад је ветар напољу, они „лете“. Лепо, паметно, па чак и гавран је отјеран.

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине