Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» » » »Контејнер за мале предмете
мали контејнер

Једна од најпопуларнијих и најкориснијих ствари ручне израде је контејнер за ситне предмете. Постоји много изворних материјала од којих се могу направити. И сваки пут су тегле за чување свих врста посебне, а не као остале.
контејнер за ситнице

Једна од опција вам се скреће на пажњу. Контејнер је направљен од две пластичне боце запремине око 2 литре. Потребне су вам две идентичне боце. У овом је случају важно да боце не буду са паралелним зидовима, тада ће бити могуће одабрати промјер резања тако да се спремник може чврсто затворити, тј. један пречник је био мало већи од другог са циљем да се из једног дела направи сам контејнер, а из другог поклопац за њега.
контејнер за ситнице

мали контејнер

Процењујемо однос пречника на одсеку. Потребно је обрадити ивицу пластике да би јој се добила густина, па приликом покушаја треба постојати размак између поклопца и дна од око пола центиметра.
контејнер за ситнице

контејнер за ситнице

Обе стране контејнера су топлотно одсечене. Да бисмо то учинили, користимо таву одговарајуће величине са танким дном. Печницу загрејемо тако да је окренемо наопачке, а затим пластичну боцу са кришком нанесемо на врућу површину и лагано је закренемо без јаког притиска у круг. Када је изложена топлоти, пластика почиње да се увија унутра, формирајући чврсту ивицу која ће фиксирати ивицу, посуда ће задржати облик.
контејнер за ситнице

Сада одабиремо нити како бисмо створили спољну украсну љуску контејнера. Везивање треба да буде чврсто, не прозирно, па пређа треба да буде довољно густа. Такође погодно плетење у неколико нити. Бирамо главну нит црвене боје, праћену јаким синтетичким нитима ружичасте боје. Добијамо прилично дебелу двоструку нит. Такође бирамо куку за уско плетење, у нашем случају Н3.5.
контејнер за ситнице

контејнер за ситнице

Почињемо плетење из доњег круга према стандардном узорку. Додајте петље, искушајте на пластичној подлози све док његово дно није потпуно прекривено плетеним кругом. Затим заустављамо додавање петљи и плетење подижемо на ниво ивице пластичног облика. Слично томе, плетемо и за другу половину контејнера.
Када су обе половине плетене шкољке спремне, извлачимо их на пластичне калупе. Најпогодније је плетени поклопац причврстити на пластични облик уз помоћ термо слике. Да бисте се повезали, ставите кап врућег лепила на дно. Затим постављамо плетени део и такође лепимо дуж контуре врха.
Слично томе, причвршћујемо плетени поклопац на другом делу посуде. Важно је да на дну посуде остане слободан пластични руб најмање 1 цм, како бисте могли да затворите поклопац.
контејнер за ситнице

За декорацију користимо уломке чипкасте врпце, шљокица, цвет од пређе. Цвет се може плести или израђивати на машини како би се створило цвеће од нити, као у нашем случају.
контејнер за ситнице

контејнер за ситнице

Из чипкасте врпце смо изрезали елементе дуж уске контуре везења и из њих комбиновали апликацију лептира. Апликација се може шивати малим неупадљивим шавовима или лепити врућим лепком. Зглобови су украшени сјајним срцима.
контејнер за ситнице

контејнер за ситнице

Ако су оба дела контејнера одабрана правилно, и по пречнику и по дизајну, добићемо веома леп, чврсто ускладан тегли погодан за сигурно чување разних ситница од дописника, дугмади, од накита до кованица.
контејнер за ситнице

контејнер за ситнице
Коментари (0)

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине