Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
Сјајан "организатор" за најмлађе ученике! Деца ће радо користити такав прибор, јер је складиштење обојених оловака много занимљивије у разнобојној футроли.
Плетена оловка

Пре него што почнете да плетате такву оловку, пажљиво размислите оловке у боји вашег детета. Без корисног примера, тешко је одмах распоредити блокове у боји или одабрати праве нијансе.
Генерално, узмите потребан број гломерула жељених боја (12, 24, 36, итд.), Плус беле, црне куглице за плетење спољне базе и њену декорацију. Куку такође треба узети одговарајуће величине (обично је овај показатељ једнак дебљини навоја), али треба избегавати масивне и грубе материјале, јер велика структура неће изгледати врло атрактивно.
Слика 2.
Плетена оловка
Висина обојених блокова одређује се висином оловке. Стога нацртајте произвољни број ваздушних петљи и након првог постављања оставите ланац жељене величине (пожељно 1-1,5 цм краћи од саме оловке).
Плетена оловка

Плетеите га једним крошњом (ст / б.н) дуж цијеле дужине у равним редовима. Сваки блок чини 8 до 10 таквих редака.
Плетена оловка

Плетена оловка

Можете комбиновати боје како желите, овисно о личном укусу, као и преференцијама самог дјетета. Али ипак, најоптималнија опција била би равномерна измена хладних и топлих тонова.
Плетена оловка

Затим завежите готов пругасти правоугаоник са ст. н бела пређа по ободу, истичући и усклађујући на тај начин све његове стране.
Плетена оловка

И сада је наш део у боји потпуно спреман.
Плетена оловка

Бијели задњи зид такођер би требао започети стварањем ланца и уградњом. Овај правоугаоник треба да буде мало већи од претходног, а његове странице би требале да стрше неколико милиметара од ивица обојене празнине.
Плетена оловка

Плетење два таква детаља, искрено, рад није брз, али један од лаких, разумљивих и једноставних је сигурно.
На крају, и белом правоугаонику, такође контрастни оквир учините црном пређом.
Плетена оловка

Сада пришијте два дела оловке са бочне и доње стране, остављајући горњи део потпуно слободним.
Плетена оловка

Последња фаза је одвајање ћелија уских боја. Да бисте то учинили, ставите конац на посао (тачније, са дна кућишта оловке) и извуците петље једну по једну, прелазећи сваку од њих у претходну све док се не створи ланац дуж читаве ћелије (до горње беле границе).
Плетена оловка

На тај начин не само да спајате зидове производа, већ и сваку „оловку“ наглашавате већ познатим бијелим оквиром.
Плетена оловка

За кућну употребу, платно с џеповима већ се може објесити у овом облику изнад стола. Тако ће дете увек видети оловке, знати где се налазе (то јест, никада не трљати) и навикне их да их чувају на једном месту (још један плус - неће их расипати по целој соби). Али за пренос је боље да шивате уску врпцу да чврсто вежете уврнуту цев и да не изгубите оловке. Биће згодно да млади студент носи такву футролу у оловци.
Плетена оловка

Плетена оловка
Коментари (0)

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине