Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» » » »Украсила се ружичасти кукичић
Светло ружичаста крошња украла се

Како плести столицу на коју се не троши више од 100 грама пређе? Како плести столицу која ће бити хаљина за ваздух хаљину или одело, украшаваће сет одеће чак и за веома топле дане, без стварања парне собе? Како плести украст довољно брзо користећи вештину плетења, али без трошења превише времена на њу? Чини се да се таква питања често постављају код мајстора или оних који покушавају, експериментишући са различитим плетеним узорцима. Такође за оне који треба брзо да направе поклон, хитно додајте додатак за украшавање вечерашњој хаљини, потрошите мали остатак лепе пређе. Овај модел је посебно за вас, с једне стране пријатно ће изненадити релативном једноставношћу и брзином израде, с друге стране постаће атрактивна, не тривијална и упадљива ситница у гардероби.
Врхунац предложеног палатина је у томе што је то практично безтежно, веома прозрачно плетиво, које ће послужити у декоративне сврхе. Образац изабран за средишњи дио украдене крађе назива се "ланчаном везом", јер заиста личи на структуру металне мреже ланчане везе. Узорак није компликован, али је подмукао, мора се радити самопоузданом руком, тако да се платно испостави као једна цјелина, иначе ће изгледати ружно, у чарапи може да се извргне, изгуби облик.
Светло ружичаста крошња украла се

Дајемо димензије за комплетирани модел (извођење плетење можете да промените величину модела према моделу плетења): дужина украдене столице је 120 цм, ширина столице је 45 цм.
Светло ружичаста крошња украла се

У почетку добијамо 55 вп (број петљи треба да буде више од 5), затим 2 вп за подизање. Други ред у потпуности плетемо двоструким кукичавањем. Затим изводимо цртеж према шеми * 3 ст. Квачком у свакој петљи доњег реда, 2 вп *. У следећем реду помери се лик: * 3 ст. доњи ред, 2ц.п. двоструки кукичасти стубови *. Извршимо 50 редова, посматрајући лик.
Светло ружичаста крошња украла се

Светло ружичаста крошња украла се

Светло ружичаста крошња украла се

Светло ружичаста крошња украла се

Затим наставите са обавезом детаља. Везивање се врши у 3 реда са двоструким кукичавањем. У сваку кутну петљу за ротацију плетемо 3 жлице.
Светло ружичаста крошња украла се

Следећа три реда се изводе према схеми "ћелије": * 3 ст. Кукичањем, 3 вп *. На исти начин се извршавају још два реда, премештајући ћелије у шаблонски шаблон. Након три реда ћелија, плетамо дуж контуре једним редом двоструких кукичаних ступова да бисмо прешли на следећу слику.
Светло ружичаста крошња украла се

Завршни омотач палатина требао би дати рубу таласасти изглед. За то се користи сљедећа схема плетења: 2 ВП за подизање, додатно понављање раппорт * 2 кашике са кукичавањем у свакој петљи доњег реда, 5 вп, 2 жлице са кукичавањем у свакој петљи доњег реда *. Добивамо малу петљу око контуре. Плетемо угаоне петље на 5 вп. у сваком. За подизање увек користимо 2 вп
Светло ружичаста крошња украла се

Одрежите нит и вежите танки невидљиви чвор на последњем реду платна.
Светло ружичаста крошња украла се

Испада да је врло нежна, готово безтежна ажурна крађа прилично велике величине, за коју је било потребно око 80 грама пређе! Биће вам драго да га носите у било којој сезони.
Светло ружичаста крошња украла се

Светло ружичаста крошња украла се

Најчешће грешке код плетења производа попут танког вискозног ваздуха.
1. Нетачан избор алата. Ако користите куку неприкладног броја, испадаће да ће производ бити дрхтав, неће задржати облик и деформисати се. Користили смо прилично танку пређу 430 м на 100 г. То значи да је максимални дозвољени број кука Н4. Са овом куком, плетење је прозрачно, али не превише лабаво. У овом случају морате имати прилично сигурну руку како не бисте стезали и отпуштали петље током процеса плетења. Плетење би требало да буде врло уједначено.
2. Губитак петље на ивицама производа.Са таквим мрежним узорком, плетење је лако изгубити рачунање завршетком низа. Као резултат, можете сузити или проширити платно, што је неприхватљиво. Зато будите пажљиви, повремено исправите платно, проверите исправност извештаја.
3. Када је плетена тканина врло ријетка и има мрежасту структуру, пожељно је створити „круте линије“ које ће подржавати структуру тканине. Не препоручује се да мрежаста крпа буде шира од 30 цм да се не прогне.
Коментари (0)

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине