Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» » »Производња сапуна" Акуамарине "
Израда сапуна је сјајан хоби који весели оне који га практикују. Процес израде сапуна код куће прилично је једноставан, занимљив и узбудљив. У специјализованој продавници можете купити само базе сапуна, а остали производи могу бити и специјализовани и импровизовани.
Нудим једноставан, али занимљив рецепт за домаћи сапун.

За сапун Акуамарине потребно вам је:
1. Подлога од белог сапуна.
2. Прозирна база сапуна.
3. Било која базна уља (схеа маслац, семенке грожђа, брескве, итд.).
4. Ароме или есенцијална уља по жељи.
5. Пластична правоугаона посуда (посуда крем сира Хохланд је сјајна).
6. Козметичка боја "Акуамарине".
7. Дрвени скелет.
8. Алкохол.
9. Посуђе за топљење базе.
10. Нож.
Акуамарине сапун

Прво припремимо пластичну посуду, оперемо је, обришемо и посипамо алкохолом из боце са спрејом. Отопимо прозирну базу сапуна, обогатимо је уљима и аромама, додамо неколико капи боје и пажљиво је промешамо дрвеним набодавом. Сипајте добијену смешу у посуду и сачекајте да се очврсне. Ако желите да сав сапун добијете вихорима, не морате да чекате потпуно очвршћавање, морате да сипате следећи слој.
Акуамарине сапун

Док се први слој стврдне, растопите у различитим теглама једнаку количину базе белог сапуна, један део оставите белим, а други обојаним Акуамаринеом. Не заборавите на ароме и базна уља.
Замрзнути слој поспите алкохолом, сипајте обојену базу на њега, кад се мало захвати, налијте белу базу, треба бити топло, али не вруће! Иначе се све само помеша. Мјехуриће растварамо алкохолом и чекамо да се шипка очврсне. Извлачи се врло лако!
Акуамарине сапун

Акуамарине сапун

Одсекли смо прилично неравне ивице шипке (заобљене су у облику посуде) и исекли шипку у одвојене комаде сапуна, уживајући у прелепој боји горње базе и замршеним узорцима доње!
Акуамарине сапун

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине

За коментар
Коментари (0)