Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
Ако случајно имате силиконски калуп за прављење накита за печење и активно се бавите аматерском прављењем сапуна, онда можете покушати да направите сличне опције сапуна. То може бити не само грожђе - јагоде, срца, геометријски облици и било шта друго.
За сапун од грожђа требате:
1. Подлога од белог сапуна.
2. Прозирна база сапуна.
3. Било која базна уља (схеа маслац, семенке грожђа, брескве, итд.).
4. Ароме (у мом случају „грожђе“), уместо ароме, можете користити природна есенцијална уља (поморанџа, лимун, лаванда…).
5. Образац за сапун "Овал" или "Правокутник". Или пластични правоугаони контејнер.
6. Силиконски калуп за израду накита за печење.
7. Козметичке боје.
8. Дрвени скелет.
9. Алкохол.
10. Посуђе за топљење базе.
11. Нож.

Сапун од грожђа

Сапун се припрема на два различита начина. У оба случаја испада лепо и занимљиво. За прву и другу методу потребне су нам грожђе. Да бисмо их направили, утопимо белу базу, додамо јој козметичко бојило (имам га „Пинк Фламинго“), промешамо дрвеним набодавом и напунимо га у силиконски калуп. У таквим облицима сапун се брзо смрзава и врло добро се извлачи из калупа. Правимо најмање 15 грожђа.
Сапун од грожђа

Сапун од грожђа

Метода број 1. Ово ће бити чврста сапуница. Пажљиво распршујемо калуп за сапун алкохолом. Подлогу белог сапуна утопимо, обогатимо је уљима и ароматизирамо. Сипајте бели основни слој у калуп (висине отприлике 5 мм) и оставите га да се потпуно осуши. Кад се слој осуши, на њега стављамо грожђе насумичним редоследом. Врх испуните провидном подлогом, благо обојеном љубичастом бојом и обогаћеном уљима. Важно! Прозирна база мора бити топла, у супротном може растопити грожђе. Чекамо да се сапун потпуно осуши и оштрим ножем га мало ошишамо.
Сапун од грожђа

Сапун од грожђа

Метода број 2. Помоћу ове методе одмах ћемо добити неколико малих сапуница. За то нам је потребан дубок и уједначен правокутни облик. Није нужно посебно. Користила сам чисто опрану кутију крем сира. Попрскамо га алкохолом и улијемо у први слој. Светло зелена боја, сами одредите дебљину, то зависи од дубине вашег облика. Први слој треба да се потпуно осуши, а затим на прво место ставите грожђе. То радимо узимајући у обзир чињеницу да ће се шипка сећи. Одозго излијемо прозирну подлогу за сапун, мало обојену у лила боју. Прозирна база треба да буде топла, а не врућа. Чекамо да се шипка потпуно осуши, извучемо је из облика, мало изрезујемо странице и исечемо на засебне комаде! Предиван сапун од грожђа је спреман!
Сапун од грожђа
Коментари (2)
 1. Влад100
  #1 Влад100 Гости 25. јануара 2016. 16:32
  2
  Лепо се испоставило) Хвала!
 2. ји45да
  #2 ји45да Гости 10. август 2017. 11:19
  0
  Невероватно цоол! Овај сапун је погодан као поклон и за кућну употребу. Узгред, уз све то и даље изгледа прилично укусно, подсећа на мармеладу или воћни лед :)

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине