Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» » »Израда сапуна помоћу обрасца Сновфлаке
Уочи нове године желим изненадити родбину и пријатеље поклонима направљеним свим срцем и властитим рукама. Домаћи сапун је један такав поклон. Али шта ако то никад нисте учинили и немате појма одакле започети? У овом случају морате почети са најједноставнијим, са једноставним обрасцима и једноставним рецептима.

За израду сапуна "Снежњак" три различите врсте, потребне су нам:
• Подлога од белог сапуна.
• Прозирна база сапуна.
• Козметичка боја "Акуамарине" (плава или плава).
• Базна уља (брескве, семенке грожђа, бадема и тако даље).
• Есенцијална уља наранџе и рузмарина (било које друго).
• Нож.
• Образац за сапун "Пахуљица".
• Посуђе за загријавање сапуна.
• Дрвени скелет.
• Шприц.
• Алкохол.

ручно рађена сапуница од сапуна

Нудим неколико опција за сапун помоћу овог обрасца. Прва опција је најлакша. У посебној посуди загревамо потребну количину беле или прозирне основе, најприкладније је да то учините у микроталасној рерни око 20 секунди (не можете да прокувате!). Додајте неколико капи есенцијалних уља, мало базног уља, 10-15 капи боје Акуамарине, све темељито измешајте дрвеним набодавом и сипајте у калуп за сапун Сновфлаке, који је претходно натопљен алкохолом из боце са спрејом. Поспите алкохолом и оставите да се потпуно осуши.
Друга опција је мало сложенија. Да бисмо то учинили, бијелу базу утопимо одвојено и на исти начин као у претходној верзији поставили смо плаву подлогу. Основе обогаћујемо уљима. У облик који је преливен алкохолом прво улијемо једну од припремљених подлога. Чекамо да се прво полувреме потпуно стврдне, а надопунимо другу половину, не заборавите на алкохол, он помаже уклонити мјехуриће са површине сапуна.
Трећа опција је најтежа. Такође постоји комбинација две боје, беле и плаве. Узимамо један од основа, утопимо га и укуцавамо у шприц. Врло пажљиво, али истовремено брзо, иначе ће се сапун очврснути у шприцу, сипати базу у удубљења Снежинке.
ручно рађена сапуница од сапуна

Чекамо да се очврсне у потпуности и попрскамо га алкохолом. Одозго у потпуности изливамо базу друге боје. Кад се сапун очврсне, извадимо га из калупа.
Тако смо добили три опције једноставног, али свечаног сапуна „Снежњак“, који мирише на наранчу и рузмарин. Препоручује се сапун умотати у пластичну амбалажу како не би изгубио сјај. А затим га спакујте и поклоните рођацима и пријатељима!
ручно рађена сапуница од сапуна

ручно рађена сапуница од сапуна
Коментари (1)
  1. Цатхерине
    #1 Цатхерине Гости 29. август 2017. 05:45
    0
    Каква лепота! А како је уредно било могуће сипати пахуљицу на образац! Испало је веома свечано! Разноврсна есенцијална уља дају јединствену арому сапуна, мислим да ће уочи Нове године мирис наранџе и чоколаде бити посебно примерен!

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине