Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» » »Сапун помоћу Херрингбоне форме
Пре нове године тражимо поклони пријатељи и породица. Желим изненадити и молим вас, али то је врло лако учинити, дајући нешто што сте сами урадили. Домаћи сапун је одлична опција! Али шта ако то никад нисте учинили и нисте сигурни одакле почети? А требате почети од једноставних рецепата користећи једноставне обрасце.

За израду двостраног сапуна „Херрингбоне“ потребне су нам:
1. Подлога од белог сапуна.
2. Базна уља за обогаћивање сапуна (схеа маслац, уље грожђа семенки, уље брескве и тако даље).
3. Есенцијална уља (четинарске ароме или агруми су добри).
4. Козметичка боја "Флора" (зелена).
5. Облик "равне коприве".
6. Нож.
7. Дрвени скелет.
8. Посуђе за загревање сапуна.

Направите сапун

Поделите белу сапуну на пола у различитим посудама. Прво можете да радите са белом базом, а затим у исто посуду, директно у остатке белог сапуна, додате другу половину и премажете је бојом. Гретимо базу у микроталасној пећници 20-30 секунди. Главна ствар је не довести до врења. У супротном, база ће изгубити својства сапуна, а мирис ће бити одвратан! Базу обогатимо уљима, додамо есенцијално уље (или одговарајуће козметичке мирисе). Моја божићна дрвца миришу на етерично уље слатке наранче и обогаћена су схеа маслацем. Темељито измешајте боју и уље дрвеним набодавом. Нанесите сапун са алкохолом из боце са спрејом. Сипајте у облик сапуна беле или зелене боје до половине обрасца.
Направите сапун

Направите сапун

Чекамо да се сапун потпуно осуши. Поново пошкропите алкохолом и сипајте до краја обрасца на први слој. Још неколико пута попрскајте алкохолом тако да непотребни мехурићи нестану. Сапун извадимо након што га потпуно очврснемо у облику. Сапун из калупа је боље одмах умотати у обложен филм да сачува сјај и не остави отиске прстију.
Мирисни и свечани, као и веома једноставан сапун „Херрингбоне“, спремни су!
Направите сапун
Коментари (0)

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине