Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» » »Домаћи сапун„ Игра боја “
Израда сапуна је сада веома популарна. Направити сапун код куће је узбудљиво и врло једноставно. А ако се тек почињете бавити овим хобијем, тада би требали одабрати једноставне рецепте који ће се сигурно испасти лепо, брзо и лако! Предлажем један од ових домаћих рецепата сапуна ...
За сапун „Гаме оф Цолоур“ потребно вам је:
1. Подлога од белог сапуна.
2. Прозирна база сапуна.
3. Било која базна уља (схеа маслац, семенке грожђа, брескве, итд.).
4. Мириси (војвоткиња, грожђе, јагоде са шлагом или било који други), уместо мириса можете користити природна есенцијална уља (наранџе, лимун, лаванда ...).
5. Образац за сапун „Овал“ (можете правоугаоник или било који други, али са овалом испада занимљивији).
6. Било која два козметичка боја која се добро комбинују (црвена \ жута, жута \ зелена, жута \ плава).
7. Дрвени скелет.
8. Алкохол.
9. Посуђе за топљење базе.
10. Нож.
Домаћи сапун Игра боје

Припремивши све што вам треба, започињемо растопити прозирну подлогу сапуна у две посуде. Изрежемо га на комаде, одмах (могуће је и после паљења) додамо 10 капи одабраних боја. Показујем жуту и ​​зелену као пример.
Домаћи сапун Игра боје

Утопимо основицу од 20 секунди у микроталасној. Време зависи од снаге ваше микроталасне пећнице, ако је не желите користити, можете је истопити у воденој купељи. Главна ствар је не доводити до кључа! Чак и претопла база не ради, брзо се меша. Кад су две основе различитих боја спремне, обогатите их с неколико капи било којег базног уља и додајте пар капи мириса (или есенцијалног уља). Нанесите сапун са алкохолом из боце са спрејом.
Домаћи сапун Игра боје

Почињемо да улијевамо основе, радимо то истовремено са различитих крајева форме. Оставите мало простора у калупу за бели основни слој. Посебност ове методе је та што је сапун увек различит. Образац се рађа сам по себи, поштујући законе физике. Две боје се мешају у средини, формирајући нову нијансу. Гледање овог процеса је врло занимљиво. Чим се база боја изли у калуп, оставите је да се потпуно очврсне. Потребно вам је 30-40 минута, што боље.
Домаћи сапун Игра боје

Кување беле подлоге. Такође га утопимо, не доводећи га до кључања, обогатимо га уљима, добро измешамо и напунимо га обојеном основом, након што га посипамо алкохолом. Покушајте да осигурате да бела база не оштети слој боје. Не би требало бити превише вруће и боље се напунити, почевши од средине. Оставите да се смрзне.
Не можете направити бели слој, испуните образац обојеним подлогама до ивице. У овом случају ће се моћи одржати прекрасна прозирност сапуна, али више ми се свиђа са бијелим слојем.
Домаћи сапун Игра боје

Домаћи сапун Игра боје

Извадимо сапун и умотамо га у обложен филм, покушајмо да не остављамо отиске на њему. Ево неколико опција за готов сапун који је резултат комбинације две боје у различитим условима осветљења. Имам следеће боје:
- "Зелена јабука" у комбинацији са бојом "Лимун",
- „Лимун“ у комбинацији са бојом „Бугарска ружа“,
- „Лимун“ у комбинацији са бојом „Акуамарине“.
Домаћи сапун Игра боје

Домаћи сапун Игра боје
Коментари (0)

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине