Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» » »Сапун„ Свијетле траке “
Израда ручних сапуна данас је постала хоби за многе људе широм света. Ако нисте покушали сами да скухате сапун, обавезно направите најмање пар комада овог мирисног сапуна. Бићете задовољни сами и одушевите вољене. За прављење домаћег сапуна требат ће вам сљедеће компоненте:

компоненте


Прозирна и бијела база сапуна. Црвене и жуте боје. Боје морају бити оне које не мигрирају у готовом сапуну. Козметички мирис по вашем укусу, ево - војвоткиња. Поред тога, морате водити рачуна о алкохолу. Ово је једини састојак који се не може купити у сапуницама. Уместо њега је погодна обична вотка, али морате је сипати у боцу са спрејом за згодно прскање. Од алата који су потребни за израду сапуна користите следеће:

потребан за прављење сапуна


Силиконски калупи. То могу бити или посебни калупи за израду сапуна или обични судови за печење. Нож и даска за резање базе сапуна. Пластичне чаше. Лакше је опрати сапун са њих него са стаклених. Шалице за једнократну употребу неће радити јер неће издржати високу температуру растаљеног дна. Пластичне или дрвене палице. Да бисте растопили базу, потребна вам је микроталасна пећница. Морате да га подесите на средњу или минималну снагу. При максималној снази, база ће се растопити неравномерно. У две чаше исеците на приближно једнаку количину провидне и беле сапуне.

коцкице


Прва у микроталасну пећницу је чаша са провидном подлогом. Морате да топите базу постепено, то јест, сваких 30-35 секунди требате да узмете чашу из микроталасне пећнице и проверите стање базе. Ни у којем случају га не можете загријати, у противном сапун ће изгубити своја брижна својства. Када се база отопи и постане течна и хомогена, додајте јој црвену боју и парфем и измешајте.

црвена боја


Излијте део базе у калупе танким слојем и оставите да се охлади. Пре пуњења следећег слоја, проверите да ли је претходно очврснуо. Када сте сигурни да је црвена база смрзнута, растопите белу базу, додајте јој жуту боју и мирис и помешајте.

црвена база је смрзнута

мало жуте базе


Црвени прозирни слој темељито поспите алкохолом и одмах напуните малом количином жуте базе.

базно црвена база


Дебљина слоја треба бити онаква како желите да видите траке на сапуну. Поновите поступак поново, сипајући црвену базу, жута на врху и поново црвену.

базно црвена база

Сапун Бригхт Стрипес


Горњи слој може бити било шта - по вашем нахођењу. Када се последњи слој сапуна осушио, може се уклонити. Врло је једноставно уклонити производе из силиконских калупа. Прекрасан и мирисни сапун је спреман!

Сапун Бригхт Стрипес
Коментари (0)

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине