Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» » »Ручно рађен сапун" Моунтаин Пеак "
1. Да бисмо започели, потребно нам је:
-0,5 кг прозирне подлоге за сапун (више волим енглески, јако добар у послу).
- Боја је плава (види да је боја немигрена, тј. Да се ​​не раствара у бази, јасно задржава своју боју и границу).
-Фил је обична храна (морамо је мало промешати).
- Мирис (по вашем избору и укусу, изабрао сам тропско воће).
- Бисерна плава.
- Четкица (обична акварела).
-Титанијум-диоксид (ово је прах који осликава базу у белу боју, претходно разблажену у води. Ако вам је тешко или непријатно, узмите базу са белим сапуном).
-Алкохол (немогуће је радити без њега).
-Фигура нож (лепо одсече ивицу готовог сапуна, ако немате проблема, то ће бити само равна ивица).
- Спремници и палице за мешање.

Да бисмо започели, треба нам


Важно: пре изливања базе и после свега, прскајте алкохолом. У првом случају за уклањање мехурића, а у другом за повезивање слојева.

2. За наш будући сапун узимамо правоугаони облик, можда пластичан, али више сам волео силикон. Лако је добити комад основе из њега, минус овог облика је што је непрозиран, резултат није видљив након сваке фазе рада. На дно ставите згужвану фолију и све прелијте алкохолом.

положите наборану фолију


3. Основали смо базу на коцкице, поделили на 3 дела: 2 мала и један велики за средину нашег сапуна, грејемо део у микроталасној пећници на средњој снази. За топљење можете користити водену купељ коме је то погодније. Не можете да доведете базу до кључања, то је боље спорије и дуже.

утапање у микроталасној


4. Додајте 5–6 капи плаве боје и 3–4 капи ароме, не мешајте много, настојећи да не створите непотребне непотребне мехуриће; Погледајте интензитет боје, ако желите светлију, додајте још неколико капи боје.

Фолију напуните слојем основе


5. Напуните фолију основним слојем од око 1 цм, сачекајте да се појави густи охлађени слој. Важно је сачекати да се слој замрзне, а не да га напуните превише врућом подлогом, он може да отопи доњи слој и тада неће бити јасних граница боје.

Фолију напуните слојем основе


6. Већину базе утопимо, додамо 1-2 кафене кашике титан-диоксида разблаженог у води, 6-7 капи ароме, измешамо и излијемо у калуп, сачекамо густ слој.

Утопимо већи део основе

додати

Остављамо форму са сапуном


7. Отопимо преостали мали део базе, додамо 3-4 капи плаве боје, 2-3 капи ароме и улијемо у калуп.

Напуните врхом

Напуните врхом


8. Оставите форму сапуном 2-3 сата да се добро очврсне. Комад се показао прилично густ, морате га оставити да се осуши. Затим га пажљиво извадимо из калупа и тачније уклонимо фолију с врха, поступак је брз и мукотрпан.

оставите да се смрзне

извади

уклоните фолију


9. Узимамо четкицу, мало је намочимо и намочимо у бисер, затим пажљиво (да не претјерамо) ставимо бисер на саме врхове врхова.

Ручно израђен сапун

Ручно израђен сапун


Имамо велику сапуницу, можете да исечете неколико мањих комада са ње, поравнате ивице коврчавим ножем и наш планински врх блиста у свом сјају! Дајемо готовом сапуну да легне у ваздух још један дан, а тада је већ могуће спаковање.

Ручно израђен сапун
Коментари (0)

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине