Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» » »Ручно рађен сапун за овце
Врло брзо, такав прекрасни и чаробни одмор као што је Нова година ће нам доћи. Свака особа овај одмор повезује с магијом, јер се на њему дешавају многи пријатни и живописни догађаји и чуда. Сви покушавају да проведу стару и прославе Нову годину са породицом у топлом кућном окружењу, са лепо уређеном кућом и украшеним божићним дрвцем, са различитим добротама на новогодишњој трпези, и што је најважније - са поклонима које сви траже испод божићне јелке. 2015. ће бити година Јагњета, тако да ће, узгред, постојати сувенири и поклони на којима је ова животиња присутна. Нека то буде нека ситница, можда бележница, магнет, фигурица, али најважније је имати пажњу, ово је најважнија ствар у наше време. Такав поклон као ручно израђен сапун на којем ће бити приказана ова животиња биће врло користан. Дођите до саме тачке и представите потребан хигијенски производ. А ова мајсторска класа помоћи ће нам да направимо такав сапун са овцама, у којем добијамо два ручно рађена сапуна са слатким овцама.

За њега ћемо морати да узмемо:
• бела база за сапун, 140 грама;
• Прозирна база за сапун 60 грама;
• Две слике растворљиве у води са јањетином;
• Силиконски калуп са ружом, а други облик пахуљица;
• арома јагоде;
• Стеаринска киселина за повећање пене;
• Црвена боја у течном облику;
• плави суви сјај;
• Стаклена шоља;
• Прозирни филм и ознаке за паковање;
• маказе и штап за мешање;
• Алкохол.

Сапун са овцама

мораће да преузме


Сваки ручно рађени сапун у којем се налази слика састојат ће се од најмање три слоја. У нашем случају биће их само три. Направите доњи слој. Прорежите прозирну подлогу на кришке и ставите је у чашу. Шалицу стављамо на малу снагу, не већу од 300 вати, у микроталасну пећницу на 1,5-2 минута. Пажња, ако не постоји режим подешавања снаге, можете користити водену купељ. Истопити и сипати једнако у сваки калуп. Дебљина слоја је приближно 2-3 мм. Чекамо очвршћивање 15 минута. Док фотографирамо и изрезујемо две величине које су нам потребне.

калуп за сапун

слике са овцом


Ставили смо слике са бојом према доље и посипали пар капи алкохола да слика буде стала. Одсеците око 60 грама белог лука, исеците га и ставите у чашу. Такође га топимо око 1,5 минута при истој снази. У то смо већ додали мало, прстохват стеарина и две капи ароме јагоде. Сипати у оба облика, затворити слике и такође сачекати 15-20 минута.

Сипати у оба облика

Дајте сапуну сат времена да се куха


Трећи слој је већ завршен. Направимо га од преостале беле базе, растопимо га, а затим га поделимо у две посуде: у једну додамо црвену боју, стеарин и парфем, измијешамо и испунимо један образац, а у другу посуду излијемо плави сјај, парфем и стеарин. Добро измешајте и испуните други образац. Сапуну дајемо сат времена да инсистира и коначно се стврдне. Добијамо га из формулара, замотамо га заједно са ознакама у филм.

додајте црвену боју

попунити


Готово! Испада сапун са слатким ситним овцама. Сјајно и потребно поклон Дочек нове године! Хвала вам и сретно!

Сапун са овцама

Сапун са овцама
Коментари (0)

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине