Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» » »Сапуни" Буллфинцхес "
Поклони категорије „уради сам“ добијају на популарности у Русији из године у годину. И ово је предивно, произвођач ставља у такав сувенир дјелић своје креативне душе, топлину руку. Данас ћу говорити о томе како направити сапун од буллфинцх. Зимска тема чини сапун прекрасним поклоном за предстојеће празнике Нове године и Божића. А у било које доба године такву лепоту могу размазити родбина и пријатељи. Сапун ручне израде није само изненађујуће леп, већ је и користан. Заиста садржи природна уља и адитиве, чија су јединствена својства позната свима.

У раду ћемо користити:
• Сапун база (прозирна и бела);
• образац "Буллфинцхес";
• Течно пигментно бојило, жуто, љубичасто, црвено, црно, плаво;
• схеа маслац (схеа путер);
• Мирис „Сластичарница“;
• бисерно сребро;
• Сјај плаве боје;
• Пластичне шоље;
• Течност за уклањање мехурића (алкохол);
• Електронске ваге;
• Дрвени штап за мешање;
• Чачкалице

потребан за сапун


Већину времена ћемо потрошити на производњу ситних дијелова. Прво одрежите 15 грама сапуна (прозирних), исеците ножем и ставите у пластичну шољу.

тежи


За ове сврхе можете користити и друго посуђе, али мени је пластична погодна. Велико је искушење не опрати их након употребе, већ их одмах избацити. Али покушавам да то не радим, с обзиром на њихову штету околини. Ставили смо сапун у микроталасну пећницу на просечан ниво снаге. Утопимо се око 30 секунди. Боље је чешће гледати у микроталасну него дозволити врели сапун. Додајте 4 капи црвеног пигмента, помешајте. Калуп прелијте алкохолом и напуните место испод бобица.

припремите калуп


Чим су се ухватили, нагињемо форму (у ове сврхе користим силиконско постоље да држим калуп чак и под углом) и напунимо дно птице (трбух бика).

припремите калуп


Поново све спрејимо алкохолом. На први поглед може се чинити да су боје бледо, али када напунимо главни сапун, дат ће им жељену светлину.
Сада узмите 10 грама непрозирне основе, исеците је и пошкропите. Додајте 5-6 капи жутог пигмента и 2 - љубичасте. Као резултат тога добијамо браон боју. Ако имате готову пасту од смеђег пигмента - одлично. Важно је користити пигментне боје у вишебојним сапунима, а не прехрамбеним бојама, због миграције последњег у готов сапун, односно боје ће почети да се замагљују након пар дана и неће бити тачних линија. Попуните наше филијале.

припремите калуп


Није неопходно покушавати све обавити врло пажљиво када се слој осуши, узимамо чачкалицу и уклањамо све неправилности.

припремите калуп


Сада узимамо 10 грама белог дна, утопимо га и сипамо снег на гране, пахуљице и буллфинцх (без главе).

растопите базу сапуна

припремите калуп


Чекамо да се све охлади, па поново уклањамо све сувишне грешке. Испашће овако.

припремите калуп


Код свиња, бијели сапун би требао прећи ивице црвене. У природи не постоје јасне границе, па буллфинцх може бити различит. Након тога загрејемо 5 грама прозирне основе и додамо 3 капи црне боје. Напуните главу буллфинка (фотографија 9) и реп.

припремите калуп


Затим у ову преосталу базу додајте 5 грама беле основе да постане сива боја и напуните врх лептира.

припремите калуп


Опет, уклоните сав вишак чачкалицом. Након тога облик можете попрскати алкохолом и лагано обрисати памучним тампоном тако да нема мрвица сапуна. Таква припрема треба да испадне.

припремите калуп


Једино што је остало је мало - утопимо 60 грама белог лука, додамо схеа путер, арому (10 капи), сјај и бисер на врху штапића, све брзо измешамо, те га попрскамо алкохолом и напунимо.

припремите калуп


Сјај и бисер ће дати нашем сапуну свечани изглед. Чекамо око сат времена и слушамо.

попуните образац


Али то је све. Први гласници новогодишњег расположења су спремни. Осмислите оригинални облик амбалаже (то може бити кутија или занатска торба). И ваш поклон је спреман!

сапунице
Коментари (0)

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине