Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
Увек се суочавамо са великим избором када ћемо честитати рођацима, јер у данашњем свету једноставно постоји огроман избор поклона, али стварно желим да поклон не само да је волео, већ је и користан у свакодневном животу. То може бити, на пример, врло користан поклон ручне израде. Ручни рад се углавном сматра јединственим и оригиналним поклоном. Сапун ручне израде биће веома потребан поклон, јер је сапун прво и најважније хигијенско средство сваке особе. Сапун, који се прави самостално, у потпуности се сматра поузданим у употреби, јер ви у потпуности контролирате целокупан поступак његове израде и сигурни сте у додатне адитиве. Свака особа има иритацију коже или је алергична на различите лекове и биљке, тако да можете изабрати адитиве који ће бити корисни за кожу.

Дакле, данас ћемо размотрити мајсторску класу у изради сапуна, прављењу двобојног сапуна, узимамо сљедеће:
Прозирна база сапуна (када бирате базу, пажљиво прочитајте састав, боље је узети Енглеску произвођача);
Стеаринска киселина;
Два силиконска калупа, једна ружа, друга Мицкеи Моусе;
Неколико папирнатих салвета;
Пластична кеса;
Црвена и зелена течна боја;
Мирис "Орхидеја" и "Јагода";
Алкохол
Две стаклене чаше;
Штапићи за уши;
Рафинирано биљно уље;
Маказе;
Водена купељ.

Ручно рађен двотонски сапун

узимамо следеће


Облик са ружом је већи, излаз из њега је око 80 грама сапуна, а код Мицкеија негде око 50 грама. Пошто имамо двобојни сапун, онда подлогу сапуна поделимо на отприлике два једнака дела, ставимо их на салвете. Изрежите један комад базе на приближно једнаке комаде и ставите га на убрус. Загривамо водену купељ, узимамо посуду, у њу ставимо комаде базе и топимо на тихој ватри док се потпуно не отопи, али не долијевамо до кључања.

комади основа

комади основа


Док се база топи, припремите образац. Обришите их темељно сувом крпом, а затим их намажите уљем. Образац са Мицкеијем је нестабилан, па под њега стављамо пакет како би образац постао непокретан.

калуп за сапун

Обришите темељно


Сипајте течну базу сапуна у прву чашу, додајте две или три капи мириса јагоде, прстохват стеаринске киселине, око пет капи црвене боје и прскајте 2-3 капи алкохола док мехурићи не нестану. Све добро промијешајте.

Сипајте течну подлогу сапуна

Сипајте течну подлогу сапуна


Готову течност у оба облика излијте на приближно половину. Оставити сат времена да се стврдне. Уситните други део основе. Ставили смо у водену купељ, растопљени.

сипати у оба облика

основни комади сапуна


Сипајте у другу чашу и додајте пет капи зеленог бојила, две или три капи мириса Орхидеје, мало стеаринске киселине (даје сапун прозрачност, добро се пени), распршујемо алкохол ако се појаве мјехурићи. Кад се све добро измеша, попуните другу половину сваког формулара.

додајте боју

сипати у оба облика


Такође, оставите око сат времена док се потпуно не очврсне. Трудимо се да све остане залеђено и лако извлачимо сапун из облика. Готово, имамо ове две ручно израђене сапуне. Веома добар поклон и за дете и за одрасле.

сипати у оба облика

Двобојни сапун

Ручно рађен двотонски сапун
Коментари (0)

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине