Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» » »Суфле од обичног сапуна
Сапун може бити веома различит, а његов задатак ових дана није само очистити кожу, већ је и заситити је витаминима, хидратизирати и, наравно, донијети естетски ужитак приликом употребе. Сапун за суфле је најнежљивији лак сапун који ни не потоне у води. Има обилну пену и врло мекан ефекат на кожу, и што је најважније, прави се с љубављу, властитим рукама и укључује управо оне компоненте које и сами желите да видите у њој.
Да бисте припремили од нормалног сапуна обогаћеног витаминима, прозрачног и нежног сапуна од сапуна, требаће вам комад бебе или било којег другог сапуна, 1,5 кашике шећера, кашичица меда, есенцијално уље категорије која вам је потребна, витамини у течном облику (на пример , витамин Е), за декорацију можете користити вишебојне струготине из другог сапуна или његових остатака.
Дакле, узмите сапун и истрљајте га на ситној рерни.

узми сапун

три на ситној рерни


Затим морате узети две не баш потребне лончиће и растопити сапун од сапуна у воденој купељи.

струготине за водену купељ


Током топљења масе, требате додати шећер и мед, то ће уједно убрзати процес, јер су ове компоненте одлични топљивци.

додајте шећер

додајте шећер


Кад садржај тепсије постане довољно хомоген, додајте пола чаше воде.

додајте пола чаше воде


По жељи може бити користан декоција, попут камилице или календуле. Након што се маса загреје и изгледа као кисела павлака, извадите је из водене купељи и додајте неколико капи есенцијалног уља.

неколико капи есенцијалног уља


У истој фази додају се витамини и сва здрава уља по вашој жељи. Затим све умутите миксером.

све тукли миксером


Добијена композиција треба да се повећа у волумену неколико пута и постане прозрачна. По жељи додајте разнобојне струготине и пажљиво распоредите у претходно припремљене конзерве. То могу бити посебни облици за сапун или било који импровизовани материјал, шоље за павлаку или јогурт.

шарене струготине

шоље киселе павлаке или јогурта


Оставите сапун да се потпуно охлади на собној температури, обично је потпуно спреман за дванаест сати. Готов сапун пажљиво уклоните из калупа. Како је планирано, требало би да буде прозрачно и лагано, а такође, не сме да тоне у воду. Резултат - не тоне.

Резултат не тоне


Овом производњом сапуна не само да га обогаћујете корисним уљима и витаминима, већ и значајно штедите. Из обичне сапунице добијамо четири целог ваздуха. У овом случају, три обична дела и неколико малих, које деца јако воле.

Сапун за сапун


Поступак прављења таквог сапуна потпуно је еколошки прихватљив и сигуран. У овој методи не постоје тачни прорачуни и штетне лужине, као што је то случај у припреми сапуна испочетка, што значи да се не можете бојати да ће штетне материје пасти на ваше руке или суђе. Најбољи део је што децу можете привући таквом стваралаштву, што ће им помоћи не само да припреме здрав производ, већ ће такође помоћи да развију машту и науче да раде нешто властитим рукама.
Коментари (0)

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине