Уради то сам
Мајсторске класе, упутства, корисни савети, рецепти.
» » »Сапун ручне израде" пине пине "
Данас ћу показати како направити ручно израђен сапун од конусног бора. За рад су нам потребне следеће:
• прозирна база сапуна (у даљем тексту МО), 100г;
• боје: смеђа, зелена и бела, инстант кафа (они који желе да користе уместо смеђе боје);
• калуп "борова конуса";
• нож за резање сапуна, дрвени штап од сушија;
• есенцијално уље бора, јеле, кедра или нешто по вашем укусу;
• било који алкохол за распршивање слојева сапуна;
• микроталасна и стаклена шоља са дебелим зидовима.

За посао нам требају


Почетак.

1. Прозирни МО, око 75г, исечен ножем на мање комаде. Ставите их у чашу и пошаљите у микроталасну да се растопе. Ставите снагу микроталасне на максималну, растопите се 10 секунди, извадимо шољу из рерне и дрвеном палицом темељито измутимо читаву масу у њој. Ако још увек постоје растопљени комади, онда ће се они растопити уз мешање. Резултат би требао бити транспарентан и једнолик растопина.

прозирна уједначена талина


2. Сада је потребно да бојите талину. Да бисте то учинили, додајте неколико капи смеђе боје у шољу за растопљење и добро измешајте до једноличне боје. Присталице природних сапуна могу се саветовати да користе инстант кафу као бојило. Даје добру смеђу боју, природан је и не упија друге боје.

даје добру смеђу боју


3. Пре него што сипате целу масу у калуп, додајте јој 2-3 капи есенцијалног уља. Уље може бити било које, по вашем избору и укусу. Будући да се конус углавном повезује са божићним дрвцем и Новом годином, можете користити есенцијално уље бора, јеле, па чак и мандарине или наранџе.

4. Сада испуњавамо затамњену и изглађену МО у обрасцу и остављамо је 30 минута. Али постоји мала нијанса. Овај облик има ребрасту површину, веома је нестабилан на столу. Да прве минуте не држите испуњени (топли) образац у рукама док се маса стеже, препоручљиво је да га ставите на неку врсту постоља.

ребраста површина


Док се сапун (његов смеђи део) стврдне, преостали МО можете разбити у чашу.

5. Сада ћемо се бавити резбарењем (тј. Резањем) сапуном. Из калупа вадимо добро смрзнути сапун и ножем уклањамо горњи део конуса, онај где треба да буде грана на слици. Резан сапун се убацује натраг у калуп.

Уметните исечени сапун


На крају реза нанесите мрежицу ​​зареза ножем. Ово је неопходно како би се зелени и смеђи слојеви сапуна чврсто сјединили. То би требало бити овако.

То би требало бити овако


Нажалост, с овом методом израде овог сапуна оно што исечете нестат ће. Али обрезивање се затим може користити за друге облике.

6. Сада припремите зелени надјев. Отопите прозирне комаде и обојите их зеленом бојом. Ако желите, можете додати мирис овом делу сапуна, иако има довољно мириса у смеђој "квржици". Пре изливања зеленог дела, смеђу "кришку" треба посипати било којим алкохолом да се слојеви више боја не распадну. Напуните зелену кришку и оставите да се очврсне 20 минута.

Напуните зелену кришку.


7. Сапун је спреман. Можете је извући из форме.

Сапун је спреман


За декор, на зелени део дрвеним штапом (попут ресе, наносимо „снег“ са беле МО).

ручно рађени конус од сапуна пинија


Стражњу страну сапуна обрађујемо ножем, одрезујући све сувишно и ружно.

8. Добро је дати такав сапун за Нову годину. Да бисте то учинили, направите рупу малог пречника и прођите траку тако да се сапун може обесити на божићно дрвце.

ручно рађени конус од сапуна пинија
Коментари (0)

Прочитајте такође

Кодови грешака за веш машине