DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
Așezarea gresiei la domiciliu nu este un proces atât de costisitor. Prin urmare, în caz de reparație, cred că aici puteți economisi bani și puteți face singur toate lucrările. Vă aduc în atenție câteva sfaturi pentru așezarea plăcilor de pardoseală cu propriile mâini. Pentru a efectua o astfel de lucrare, veți avea nevoie de următoarele instrumente și materiale: un polizor cu disc de piatră, o mistrie obișnuită, o mistrie, un nivel de clădire, adeziv pentru țiglă, chit și țiglă în sine.
Înainte de a începe munca, pregătiți cu atenție suprafața podelei. Acesta este unul dintre cele mai importante puncte. Tigla este așezată doar pe o suprafață „încrezătoare”: linoleumul sau plăcile de spele nu vor funcționa aici. Pentru a nivela suprafața podelei, puteți utiliza placaj. Totuși, acest lucru nu este suficient. Pentru ca adezivul pentru gresie să poată face un contact bun cu podeaua, vă recomand să nivelați suprafața cu o șapă. Cu cât suprafața este mai netedă, cu atât este mai ușor să așezi dale.

Stabilirea gresiei

Stabilirea gresiei


În continuare, trebuie să determinați succesiunea așezării plăcilor. În mod obișnuit, țiglele întregi sunt așezate în locuri accesibile, centrale și se decupează în jurul marginilor unde nu se potrivește.
De fapt cu dale solide și începe. Frământați adezivul conform instrucțiunilor producătorului (amestecați bine până la neted, fără buline și mențineți pauză tehnologică timp de aproximativ 10 minute). Apoi, cu o spatulă obișnuită, întindeți lipiciul pe suprafața pregătită cu un strat uniform. Apoi tragem o mistrie în formă de-a lungul stratului, astfel încât să obținem benzi. Depunem plăcile cu atenție: mai întâi așezăm complet o margine, apoi coborâm încet a doua. Apoi apăsați faianța cu mâinile, astfel încât să se ridice uniform. Procesul de styling în sine nu este complicat. Cu toate acestea, este important să ne amintim că distanța dintre plăci ar trebui să fie de aproximativ 3-4 mm. Și când așezați fiecare țiglă, utilizați nivelul clădirii: toate plăcile trebuie să fie în același plan.

Stabilirea gresiei

Stabilirea gresiei


Când sunt așezate întreaga faianță, puteți începe să produceți semifabricate. Pentru a face acest lucru, luăm măsurători, tragem pe o țiglă și tăiem reziduurile inutile cu o râșniță. Unii constructori folosesc freze de gresie mecanice sau electrice. Cu toate acestea, semifabricatele complexe sunt mai ușor de tăiat cu o șlefuitor. În continuare, continuăm procesul de așezare a plăcilor, observând lacunele. Vă rugăm să rețineți că țiglă nu trebuie să se sprijine de perete (este nevoie de gardă).
După finalizarea lucrărilor, este necesar să se asigure o odihnă completă a plăcii așezate. Adezivul se usucă complet după 24 de ore. Apoi, faianța poate fi supusă stresului. După 3 până la 4 zile, este necesar să curățați cusăturile între țigle și să folosiți o grătară ungeți-le bine, îndepărtând excesul.
Locurile de tranziție a plăcilor către linoleum sau laminat se închid pragurile obișnuite. Închideți îmbinările cu peretele cu o scândură sau bordură de bord. După uscare, podeaua este gata. Mult noroc.

Stabilirea gresiei

Stabilirea gresiei
Comentarii (2)
 1. Andrew
  #1 Andrew vizitatori 30 iulie 2014 1:44 p.m.
  0
  1. Dale, pardoseli, viața este aceeași
  2. GKL este disponibil în următoarele grosimi: 6,8, 10, 12,5 (mm) Knauf; 9,5, 10, 12,5 (mm) - patria natală, pe măsură ce mâna ia
 2. Grisha
  #2 Grisha vizitatori 20 octombrie 2014 23:00
  0
  În detrimentul inserțiilor (tunderea de-a lungul marginilor), merită să se calculeze în avans, sau să se înceapă în centru sau de la margine dacă inserția este foarte mare. Dacă încăperea este mare, merită să trageți firul și să-l așezați astfel încât geometria să nu se disperseze la cusături.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat