DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Încărcător USB universal
Nu este un secret faptul că marea majoritate a utilizatorilor de computere folosesc ca laptopuri convenabile și compacte. În același timp, touchpad-ul nu a devenit un mouse înlocuitor și, cel mai important, înlocuitor. Cea mai convenabilă opțiune pentru lucrul la un laptop este utilizarea unui mouse fără fir alimentat de baterii AAA.
După mai multe cazuri de descărcare a bateriei mouse-ului în cel mai neoportun moment, când nu există o priză la îndemână, ideea a venit cu ideea creării unui încărcător universal din mijloace improvizate care vă permite să încărcați bateriile de la un laptop.

Încărcător USB universal


Pentru o mai mare versatilitate, a fost adăugată și capacitatea de a încărca telefonul, conectând mufa pentru a încărca telefonul în paralel, drept urmare, chiar și pe drum, puteți încărca telefonul mobil fără probleme.

Încărcător USB universal


Și astfel, pentru a crea acest dispozitiv, s-a folosit partea din spate a unui panou de control spart, de exemplu, un televizor.

Încărcător USB universal


Acum avem deja un compartiment pentru baterii, apoi luăm orice încărcător vechi și tăiem mufa de pe el, de regulă, acolo vor fi două fire - roșu (+) și negru (-), principalul lucru este să nu-l amestecăm. Este strict interzis să conectați încărcătorul direct la baterii pentru propria siguranță, sursa de alimentare la baterii va fi conectată printr-un cip special care se află în orice baterie telefonică, servește doar pentru a limita sursa de alimentare atunci când bateria este complet încărcată.

Încărcător USB universal


Conectarea acestui circuit nu este dificilă, plus pentru încărcător va fi un contact lipit cu corpul propriu al bateriei, deși de fapt fiecare contact este de obicei semnat, principalul lucru este să nu confundați intrarea cu ieșirea.

Încărcător USB universal


Următorul pas este să instalați un mini jack usb în dispozitiv, acesta poate fi luat de pe orice player sau telefon spart, este foarte ușor să îl conectați la primul contact - în plus, al cincilea - minus, acesta trebuie conectat la intrarea de deasupra microcircuitului specificat.

Încărcător USB universal

Încărcător USB universal


Pentru a indica funcționarea încărcătorului, este convenabil să folosiți un LED luat, de exemplu, de la o brichetă cu lanternă, este necesar să-l lipați printr-o rezistență de 150 până la 500 Ohmi la ieșirile microcircuitului.

Încărcător USB universal


După ce am colectat toate acestea, obținem un încărcător universal cu capacitatea de a încărca telefonul și bateriile, atât de la un laptop sau computer, cât și din rețea.

Încărcător USB universal

Încărcător USB universal

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat