DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
Peștele copt este un produs dietetic și are un gust uimitor. Cei mai buni nutrienți ai peștelui pot fi conservați prin prepararea acestuia în aerul curat, folosind cărbuni de foc și pelicule.
Pentru a grăta peștele peste cărbuni sau un foc deschis, veți avea nevoie de un gratar dublu cu mâner. Grătarul standard nu poate rezista la mai mult de jumătate de kilogram din greutatea produsului. Pentru greutăți mari de pește, broilerul poate fi consolidat cu un grătar suplimentar.

Pește copt

Pește copt


Ca pește, este mai bine să folosiți o instanță cu o greutate de până la 500-800 de grame, din care cântarele trebuie mai întâi eliminate. Îl îndepărtați cu atenție, îndepărtând capul, aripioarele mari și coada. Aproape toate speciile de pește sunt cele mai potrivite pentru prăjire, dar cele grase (păstrăv, crap, crap crucian, somon) sunt deosebit de potrivite. În primul rând, va trebui să faceți o incizie de la abdomen la aripă dorsală, astfel încât să se obțină un gol de grosime mică. Extindeți-l „clătite”.

Pește copt

Pește copt


Frecăm peștele cu sare, adăugăm piper, alte câteva mirodenii (nu sfătuiesc să experimentați condimentele nou-înghețate, este optim să folosiți ardei negru și roșu). Puteți așeza peștele deasupra cu legume mărunțite fin: ceapă, ardei gras, morcovi. De asemenea, un gust interesant se obține dacă presărați peștele cu suc de lămâie și faceți mici tăieturi pe bucată, adăugând cu grijă bucăți de brânză acolo. Brânza se va topi, oferind un gust piquant peștilor și crescând conținutul de grăsimi folosind soiuri slabe.

Pește copt


Punem o foaie de folie sub pește, dacă carcasa este mare sau folia este destul de subțire, atunci o împăturim pe jumătate. Acoperiți deasupra cu o altă foaie de folie de aluminiu și înfășurați cu atenție. Acest lucru este necesar pentru a păstra sucul la întoarcerea în timpul procesului de prăjire.

Pește copt


Pregătim cărbuni, nu există cerințe speciale pentru varietatea copacilor, deoarece aici aproape tot produsul va fi închis din toate părțile. Deja la sfârșitul arderii lemnului, puteți pune deja pește pe grătar.

Pește copt

Pește copt


Mai întâi, țineți grătarul cu partea învelită a foliei timp de aproximativ 3-5 minute, apoi întoarceți-l și mențineți încă 15 minute.
Timpul mediu de gătit este de aproximativ 20 de minute și variază în sus sau în jos în timp, în funcție de căldura cărbunilor și de grosimea peștelui. Este important să aștepți pregătirea deplină, deoarece încercarea de „a termina” mai târziu va fi problematică.
După ce scoateți peștele din friteuza, deschideți ușor folia peste margini. Adăugăm verdeața tocată (mărar, sorel, ceapă, pătrunjel) deasupra și aici obținem mâncare excelentă și sănătoasă, cu un „fum” viu și în sucul nostru.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat