DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Cum să crești avocado din semințe
Sunt foarte curios din copilărie. Rezultatul nu este atât de important pentru mine ca procesul.
Ei bine, cum pot, de exemplu, să readuc la viață o floare care moare din sora mea? S-a dovedit! Grozav - ia-l!
Și cum poți crește un pepene verde? Te rog, ia-l! Cum se transplantează o violetă? Țineți!
De data aceasta vă voi arăta cum puteți crește o plantă frumoasă dintr-un magazin obișnuit de avocado acasă!
Cum să alegi un avocado copt?
Avocado este un fruct foarte sănătos, amintit copt pentru a gusta nucile sau nucile de pin. Nu voi enumera un număr mare de vitamine, dar pot spune că există multă vitamină E în ea și are și proprietăți anti-îmbătrânire. Caloric suficient pentru a fi mâncat. Când alegeți un fruct, asigurați-vă că pielea nu este deteriorată nicăieri, iar culoarea fără pete maro este verde. La atingere, fructele ar trebui să cedeze ușor la presiune, dar să nu fie prea moi în interior, doar cu astfel de caracteristici fructele vor avea gustul de mai sus)
Dacă dintr-o dată ați cumpărat un fruct necorespunzător - doar puneți-l pe masă, pentru câteva zile se va coace.
Așa că, ai mâncat pulpă, iar în interior este un os uriaș alungit, pe care, de exemplu, mi-a părut rău să-l arunc și am decis să-l încolțesc)

Cum să crești avocado din semințe


Luăm osul, lipim scobitoarele pe trei părți în așa fel încât ulterior, cu ajutorul lor, osul să fie o bază pe jumătate îngroșată în apă, după aproximativ 3-5 săptămâni o rădăcină albă va urca în apă de dedesubt - poate fi plantată în pământ. Am luat sol universal și drenaj până la fundul ghiveciului.

Cum să crești avocado din semințe


Trebuie menționat că rădăcina este destul de serioasă, așa că trebuie să fii pregătit să-i dai o oală mai mare după șase luni. Am făcut suplimente cu biohumus (îl puteți cumpăra la orice magazin de flori), de asemenea universal (pe care am fost acasă) la fiecare 2 săptămâni: 1 linguriță în 1,5 litri de apă pentru a insista o zi - apoi apă, ca de obicei.

Cum să crești avocado din semințe


Șase luni mai târziu, planta este deja așa, frunzele sunt mai lungi decât palma. Planta este foarte iubitoare de lumină, dar razele de soare directe de vară îi ard frunzele. Prin urmare, iarna - primăvara, îl puteți păstra pe un paravan de soare cald și cald, vara, curățați-l de lumina directă a soarelui. Adoră foarte mult umiditatea, așa că pulverizarea, frecarea frunzelor, un generator de aburi (alegeți puterea) este pur și simplu necesar!
Priviți starea plantei, nu o țineți într-o oală strânsă mult timp.
Trece cu ușurință adaptarea transplantului, tunderea vârfurilor (pentru ramificare sau înclinare). Chiar dacă tulpina a picat brusc frunzele, nu vă grăbiți să aruncați planta departe - tăiați tulpina să trăiască (unde nu este uscată și verde) și apă, ca de obicei, la fiecare 2-4 zile, când pământul se usucă. Foarte curând, planta va da ramuri noi, care nu pot decât să se bucure! Mergeți pentru asta!
Comentarii (3)
 1. Leah Rudakova
  #1 Leah Rudakova vizitatori 23 ianuarie 2017 17:28
  0
  De asemenea, am decis să cresc un astfel de copac.Avea deja 30 de centimetri înălțime. Dar am mers într-o excursie în grădina botanică, mi-au spus că acest copac este foarte toxic. Nu poate fi crescut acasă, atinge și apropie-te. La început, consecințele ar putea să nu fie observabile, dar apoi vor apărea. Ghidul a spus că, din cauza acumulării de toxine, rinichii pot chiar să eșueze, etc.
 2. Olga
  #2 Olga vizitatori 7 aprilie 2017 18:07
  0
  [b] Leah Rudakova [/ b],
  Nu am văzut acest lucru în literatură, am decis și un experiment în avocado în creștere. Doar îmi desfășoară frunze ... îmi pare rău să distrug ...
 3. bârlog
  #3 bârlog vizitatori 7 august 2017 12:16
  0
  Leah Rudakova, aceasta este doar o plantă, nu o armă chimică - au fost îngrozitor de prinși. Da, într-adevăr, în oase, frunze și coaja de avocado în sine conține o toxină - persină. Dar dacă nu mâncați frunze, planta este complet în siguranță.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat