DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
Când am construit partiții într-o casă nouă, mi-a venit o idee de a extinde spațiul - aceasta este montarea unui acvariu în perete.

Acvariu în perete

Acvariu în perete


La început, mi-am propus să fac compartimentarea camerei de bucătărie de pe coridor, o structură solidă de aproximativ 12 centimetri grosime, cu o ușă. Dar am vrut să obțin o partiție ușoară și originală. În primul rând, am mărit deschiderea în bucătărie la aproape 2 metri și apoi am decis să fac o nișă prin acvariu. Am realizat instalarea peretelui din materiale combinate. Aveam nevoie nu numai de profile metalice de perete, ci de o placă și PAL. În primul rând, trebuie să determinați dimensiunea nișei. Acvariile moderne au o dimensiune standard și sunt realizate la comandă. Cele standard sunt destul de scurte și largi. Prin comandă, vor produce orice dimensiune și capacitate, iar prețul va fi destul de adecvat. Am procedat de la astfel de aspecte: aspectul, ușurința de curățare și fiabilitatea designului. Aspectul acvariului se îmbunătățește, în funcție de lungimea și înălțimea mare, dar confortul curățării și filtrării va pierde. Prin urmare, înălțimea ar trebui să fie realizată cel mult 0,65-0,7 metri, o lungime de aproximativ 1-1,5 metri și o lățime de 0,25-0,4. Am ales următoarele dimensiuni de lungime / înălțime / lățime - 1,05 m / 0,68 / 0,25 metri. Sfatul meu este să crești lungimea și lățimea și să obții o capacitate de aproximativ 300 de litri, acvariul va arăta mai impresionant, iar locuitorii săi vor fi mai confortabili să trăiască în el.


Acvariu în perete


După ce ne-am hotărât asupra dimensiunilor rezervorului, montăm complet peretele. În partea de jos și de sus am folosit ghidurile obișnuite pentru profil sub forma literei "P", o lățime de 30 de milimetri. După ce le-am fixat unul de celălalt în adâncimea vișei nișe, pentru a obține o grosime a peretelui de 25 de centimetri și ținând cont de instalarea gipsului, aceasta este în continuare minus 2-2,5 centimetri. Peretele trebuie fixat lateral în unele locuri, pentru a evita devierea de la o greutate mare, deoarece este de aproximativ 350 de kilograme.
Lângă nișă, nu am folosit un profil metalic obișnuit, ci o placă tăiată, după care am înfășurat deschiderea rezultatului din PAL. Vă atrag atenția asupra faptului că locul în care este instalat acvariul trebuie să fie echipat în mod fiabil, pentru întărire am folosit o ladă continuă cu o placă de perete sub fundul acvariului. Partea de jos a PAL trebuie verificată cu un nivel, iar pe lateral este mai bine să lăsați goluri de aproximativ un centimetru. Pentru fiabilitate și pentru a evita glumele de la devierea bazei, la instalarea acvariului, am pus plastic de spumă de pe panourile de tavan, de aproximativ un centimetru grosime, sub fundul său. Apa a fost turnată ușor cu un furtun, monitorizând constant deplasarea corpului acvariului.
Sarcina mea a fost să asigur curățarea și furnizarea de energie electrică acvariului. Întrucât am vrut să integrez iazul în peretele din partea coridorului și a bucătăriei, am decis să las accesul de pe coridor pentru curățare, conectarea aparatelor electrice și hrănirea peștilor.

Acvariu în perete


Pe viitor, nu am făcut nicio trapă, ci pur și simplu am atârnat o imagine în locul deschiderii.

Acvariu în perete


Gresia a fost lipită cu tapet, așa că am închis golul existent dintre corp și perete cu ajutorul unui colț de plastic obișnuit. Am lipit bobina decorativă din piatră „Șarpele” și scoicile la colț.

Acvariu în perete

Acvariu în perete


Ca mișcare alternativă de proiectare, există una mai costisitoare, care este folosirea pietrei decorative, care poate fi folosită pentru decorarea perimetrului acvariului. Mai am obiceiul obișnuit, pe care l-am încadrat acvariul de pe coridor.

Acvariu în perete


Instalarea iluminatului și filtrarea depinde numai de imaginație, deoarece cablurile electrice sunt conectate la o nișă închisă.

Acvariu în perete

Acvariu în perete

Acvariu în perete


Rezultatul instalării este o priveliște frumoasă, efectul prezenței locuitorilor, ușurință și transparență, iluminare suplimentară a coridorului și bucătăriei în întuneric.
Comentarii (5)
 1. Edward
  #1 Edward vizitatori 4 ianuarie 2014 11:23
  1
  Clasa de top!
 2. Alexander
  #2 Alexander vizitatori 20 septembrie 2015 00:55
  1
  Eu și soția mea am analizat o mulțime de lucruri, dar acesta este cel mai bun !! Multumesc !!!
 3. Victoria
  #3 Victoria vizitatori 3 octombrie 2015 15:38
  0
  Foarte frumos, dar cum se spală ???
 4. Olya
  #4 Olya vizitatori 12 ianuarie 2017 14:02
  1
  Ești un coleg minunat, acum cu soțul meu vrem să facem așa ceva)
 5. Vladimir
  #5 Vladimir vizitatori 24 ianuarie 2017 21:54
  1
  [b] Olya [/ b], mulțumesc. Am implementat multe idei, sunt vreo 8, din păcate nu există timp pentru a scrie articole acum.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat