DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Despre creșterea cristalelor acasă
Despre creșterea cristalelor acasă, puteți găsi o mulțime de informații. De exemplu, din sulfat de cupru sau sare comună. Vreau să ofer un mod simplu de a crește cristale asemănătoare coralului, cu o nuanță turcoaz.
Ceea ce avem nevoie: sare grosieră, un vârf de sulfat de cupru și apă limpede, fără a fierbe. Este mai bine să luați apă filtrată, dar nu doar din alimentarea cu apă.
Să facem o soluție de sare: turnăm apă într-un recipient și punem-o într-un vas cu apă caldă (aproximativ 50 ° С - 60 ° С). În mod ideal, apa nu va conține săruri dizolvate, adică distilate, dar în cazul nostru, puteți folosi apă de la robinet filtrată. Se toarnă sarea comestibilă într-un borcan și se lasă 5-10 minute, amestecând înainte. După un timp, borcanul de apă se va încălzi, iar sarea se va dizolva. Este necesar ca temperatura apei să nu scadă prea mult. Apoi adăugați mai multă sare și amestecați din nou. Repetați această operație până când sarea nu se mai dizolvă și se instalează pe fundul cutiei. Drept urmare, obținem o soluție saturată de sare. Turnați soluția într-un recipient curat îndepărtând sarea nedizolvată de pe fundul cutiei.
Turnați aproximativ 50 ml din soluția rezultată într-un recipient mic. și dizolvați în această soluție mai multe cristale de sulfat de cupru, aproximativ o jumătate de linguriță. Se amestecă bine.

Despre creșterea cristalelor acasă


Se toarnă soluția făcută cu vitriol într-un borcan, până când devine verde-verzuie și se pune la loc răcoros, aproximativ 14-16 grade.

Despre creșterea cristalelor acasă


După ce soluția s-a răcit, este necesar să atașați un cristal de sare la sfoară. Celălalt capăt pe băț și aruncat în soluție la o adâncime de 10 - 15 mm. Și din nou așezat într-un loc răcoros și întunecat. După 2-3 zile, cristalul va crește. Apoi va înceta să crească și cristalele vor urca cumva în sus. După 5 zile, veți vedea rezultatul. Cristalul pe care îl vezi a crescut de aproximativ două săptămâni.

Despre creșterea cristalelor acasă

Despre creșterea cristalelor acasă

Despre creșterea cristalelor acasă

Despre creșterea cristalelor acasă


Alte cristale:

Despre creșterea cristalelor acasă

Despre creșterea cristalelor acasă

Despre creșterea cristalelor acasă


Inscris de: Vyacheclav Koldin plazma641g@gmail.com
Comentarii (8)
 1. V.A.L.E.K.
  #1 V.A.L.E.K. vizitatori 15 ianuarie 2013 13:11
  0
  reteta rece
 2. T_n
  #2 T_n vizitatori 26 aprilie 2013 10:29
  0
  (((La naiba nu poți lua vitriol în țara noastră ((((
  Ce sa faci ???
 3. Válek
  #3 Válek vizitatori 17 noiembrie 2013 07:39
  0
  Se vinde în magazinele de feronerie sau flori! Complet gratuit!
 4. elena
  #4 elena vizitatori 22 noiembrie 2013 11:56
  0
  Cristalul nu a crescut. deloc. deja merită o săptămână.
 5. nati
  #5 nati vizitatori 26 februarie 2014 14:37
  0
  puteți folosi sare de baie
 6. Dzhigurda
  #6 Dzhigurda vizitatori 8 iunie 2014 16:30
  1
  Citat: elena
  Cristalul nu a crescut. deloc. deja merită o săptămână.

  soluția ar trebui să fie saturată. Am vărsat accidental 5 litri, așa că timp de o jumătate de an sarea crește în colțuri
 7. nick
  #7 nick vizitatori 2 septembrie 2014 19:58
  0
  și cât este vitriolul: cu ochiul:
 8. Constantin
  #8 Constantin vizitatori 5 martie 2015 21:51
  1
  Și am plătit un cristal de vanilie!
  Pare o mulțime de ace subțiri care vin din centru, dar foarte fragile! Am încercat să scurg baudul, totul s-a zdrobit .. Ross timp de aproximativ 3 săptămâni, înainte ca toată lumea să-l manevreze cu apă vanilată pentru a respinge țânțarii și midges-ul, adică. mai degrabă, transpirația și murdăria din mâini au fost paralizate în soluție.

  Cu a doua încercare de a crește dintr-o soluție complet pură, nimic nu a crescut deloc ... Așa că s-a întâmplat întâmplător, dar cristalul a fost frumos!

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat