DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Transmițător stereo FM de la player MP3
Nu cu mult timp în urmă, un producător chinez a dezvoltat acest dispozitiv pentru fericitii proprietari de casetofoane, care nu au suficienți bani pentru a cumpăra un MP3 player normal.
Ieftin și vesel - este relativ ieftin (am luat pentru 200 de ruble), în timp ce are mai multe avantaje, inclusiv o telecomandă. Este simplu: puneți-l în bricheta, a lipit o unitate flash USB cu muzica preferată, ați ajustat radioul la frecvența emițătorului și asta este! Scoate din telecomandă fără a atinge mâinile de la distanță.
Nu am o mașină, dar am decis să folosesc acest lucru în felul meu. Ca un emițător stereo. De ce am nevoie? Și pentru a difuza sunet de la laptop la centrul muzical. Cert este că îmi place să vizionez un film pe marele ecran, pe proiector. Conectez videoclipul de la laptop la o linie dreaptă și pentru a conecta sunetul trebuie să trageți un fir lung la centru. Asta pentru a preveni acest lucru, am decis să scap de firele în felul meu.

Transmițător stereo FM de la player MP3


Cumpărat, dezasamblat. După ce am făcut o grămadă de detalii.

Transmițător stereo FM de la player MP3


Partajează dispozitivul în două părți: o placă mică este un stabilizator. Acesta reduce tensiunea la 5 volți și, în consecință, o stabilizează. 3 fire se duc la ea: două fire de alimentare și o a treia antenă (culoare albă). Placa mare cu afișaj este playerul MP3 în sine.

Transmițător stereo FM de la player MP3


Am sudat toate cele trei fire de la o placă mare. Am lipit un fir mai lung pentru locul cablului de antenă pentru a crește raza de transmisie. Luăm adaptorul USB și lipim puterea către placă de la acesta, așa cum se arată în figură.

Transmițător stereo FM de la player MP3

Transmițător stereo FM de la player MP3


Apoi, conectați sunetul la emițător. Găsim cipul emițătorului. Sunetul provine de la procesor printr-un condensator cu două cipuri. Îndepărtăm aceste condensatoare, le-am bătut ușor cu o șurubelniță. Munca este dureroasă. Am livrat două condensatoare cu o valoare nominală de 0,01 ... 0,1 μF la ieșirea microcircuitului și le aplicăm sunet. Firul comun este preluat de pe placa minus. Asta e tot. Ar fi bine să adăugați un divizor de rezistențe la fiecare intrare, să zicem 1: 2, în caz contrar, ieșirea laptopului este mai mare de tensiune decât este necesar. Dar apoi mi-am dat seama.

Transmițător stereo FM de la player MP3


Închide, verifică. Funcționează!

Transmițător stereo FM de la player MP3

Transmițător stereo FM de la player MP3

Transmițător stereo FM de la player MP3


Foarte confortabil! Transmițătorul este alimentat și de un laptop. Calitatea, cu siguranță, nu este ca printr-un fir, ci destul de decent. Acum, cu ajutorul telecomenzii, poți acuza doar frecvența transmisă, restul și-a pierdut puterea. Cred că nu este nimic complicat aici, oricine cu puțin efort o va face singur, fără probleme importante.

Transmițător stereo FM de la player MP3
Comentarii (13)
 1. Veent
  #1 Veent vizitatori 19 ianuarie 2013 18:35
  3
  O abordare grozavă)) Încă aș scoate coloanele usb pentru a face un singur cablu USB
  Poate mai știi să faci grefe de cod?
 2. Dimazik
  #2 Dimazik vizitatori 23 ianuarie 2013 13:55
  2
  Idee grozavă! Autorul are cinci plus!

  [b] Veent [/ b], ești un om mic, strâmb, care nu știe nimic în viața lui în afară de a critica abilitățile celorlalți.
  Probabil că este de la început.Fii bărbat - respectă munca celorlalți!
 3. golden777
  #3 golden777 vizitatori 28 ianuarie 2013 00:43
  0
  Dimazik nu te deranjează să faci o poză 6 fotografii din aproape? unde sunt toate conexiunile
 4. Dimazik
  #4 Dimazik vizitatori 28 ianuarie 2013 07:52
  0
  [b] golden777 [/ b], nu mă va deranja. Dar ce am de făcut cu asta? Nu sunt autor.
 5. PC
  #5 PC vizitatori 23 mai 2013 12:57
  0
  De asemenea, mi-am dorit să fac așa ceva și am cumpărat un astfel de lucru, dar știind modul în care schema este în general diferită, sfătuiește-mă să fiu. iată o fotografie
  [centru] [img] http://washerhouse.com/3/ro/pictures_users/1/21.jpg [/ img] [/ center]
 6. SJWREC
  #6 SJWREC vizitatori 22 iulie 2013 10:05
  1
  Citat: PC
  Am vrut și eu să fac așa ceva și am cumpărat așa ceva, dar schema de abilități este în general diferită


  Și de ce este complicat atunci, conectați puterea USB de la PC, selectați și frecvența de difuzare de pe receptor.
  Nu va fi sunet, va fi doar un zgomot din emițător. În continuare, luați un ac și atingeți ușor lipitele condensatorilor (gri mic) ca rezultat, după un timp vă veți poticni cu un sunet foarte puternic într-una din coloanele receptorului, apoi în același mod veți găsi al doilea canal sonor. Apoi, la aceste contacte, emite un sunet liniștit de pe computer. Și ar trebui să funcționeze. Eu însumi am făcut asta.

  Mult noroc.
 7. jonny241
  #7 jonny241 vizitatori 20 august 2013 00:28
  0
  Ei, de ce naiba, a fost necesar să refac ceva, l-aș lăsa așa cum este și asta este! Mai bine m-am gândit cum să introduc această prostie într-un netbook
 8. Alexander
  #8 Alexander vizitatori 22 iunie 2014 00:01
  0
  O idee foarte bună. Mi-am dorit de mult să îmi fac căști wireless, acum ideea ar trebui să devină realitate. Numai ca
  Circuitul dvs. trebuie să adauge un receptor în miniatură încorporat direct în căști.
 9. RUS
  #9 RUS vizitatori 15 august 2014 02:08
  0
  și care este raza de difuzare?
 10. LM
  #10 LM vizitatori 21 noiembrie 2014 13:04
  0
  În cazuri deosebit de lipsite de speranță, se vând și modulatoare pentru mașini cu o intrare audio gata pentru o mufă de 3,5 mm. ieftin. Dar autorul este chipeș, a rezolvat problema mai radical.
  PS Afftar zhzhot. Site-ul dvs. este interesant, am să citesc.
 11. Andrew
  #11 Andrew vizitatori 19 ianuarie 2015 17:31
  0
  nu este o idee rea. Vreau s-o fac eu. DAR! puteți regla sunetul doar pe receptor? de la un laptop este necesar să dați un semnal neschimbat ??
 12. Constantin
  #12 Constantin vizitatori 21 martie 2015 11:08
  0
  Dar nu este mai ușor să cumpărați doar un receptor bluetooth pentru 300r, să îl conectați la centrul muzical (cu excepția cazului în care centrul are funcția aux) și să vizionați filme cu sunet bun !?
 13. Alexander
  #13 Alexander vizitatori 22 februarie 2016 19:04
  2
  Nu știu de ce grădina orașului cu modificări ... În vânzare gratuită - transmițătoare VHF cu o intrare USB și o intrare jack de 3,5 mm (m-am cumpărat în 2012 - HYUNDAI H-FMT10). Este adevărat, este echipat cu un cablu jack-jack doar 0,5 m lungime, dar un cablu de lungime diferită nu este nici o problemă ... Am cumpărat adaptorul „220 Volt - priză pentru bricheta”, și asta este totul. Acum, fără fire, ascult muzică de la un computer de pe VHF, atât printr-un centru de muzică staționar, cât și prin telefon (dacă nu este necesar un sunet puternic).

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat