DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Lumânare de portocală
Dintr-o jumătate de portocală puteți face o lumânare adevărată. În același timp, în fabricarea sa nu este nevoie de ceară - doar ulei vegetal obișnuit. În mod firesc, o astfel de lumânare servește într-o măsură mai mare ca element de decor, decorare pentru orice sărbătoare, de exemplu, Anul Nou. Aroma fructelor citrice nu este asemănătoare cu toate adunările preferate de iarnă.
Deci, pentru a face o lumânare dintr-o jumătate de portocală, veți avea nevoie, de fapt, de fructul în sine, ulei vegetal, un cuțit și o lingură, cu care va trebui să îndepărtați miezul portocaliei.

Lumânare portocalie


1. Portocalul trebuie tăiat la jumătate. Avem nevoie de o singură parte.

Lumânare portocalie


2. Cu un cuțit ascuțit, tăiați carnea fructului. Apoi scoateți pulpa cu o lingură. În același timp, părăsim miezul - va servi drept fitilă pentru viitoarea lumânare. (Pulpa de portocală poate fi folosită la prepararea oricăror feluri de mâncare, salate).

Lumânare portocalie

Lumânare portocalie


3. Rezultatul ar trebui să fie un bol. Este important ca fitilul să fie subțire: va arde mai bine.

Lumânare portocalie


4. Apoi, luați ulei vegetal obișnuit.

Lumânare portocalie


5. Turnați uleiul în vas, astfel încât lichidul să nu ajungă la capătul miezului de fitil 1-1,5 centimetri.

Lumânare portocalie


6. Pune foc la fitil. Poate că nu se aprinde imediat - este în regulă, în orice caz, uleiul se va infiltra pe fitil și cu siguranță va apărea focul.

Lumânare portocalie


Totul, lumânarea este gata!

Lumânare portocalie


O astfel de lumânare poate fi făcută din orice fructe - grapefruit, mandarină, lămâie. Când arde, o astfel de lumânare umple camera cu aroma de citrice. Când folosiți, lumânarea nu fumează deloc, nu există miros de ulei ars. În uleiul vegetal, puteți adăuga câteva picături de ulei esențial sau orice aromă - în acest caz, aroma și mirosul vor fi mai saturate. Chiar și un copil poate face o astfel de lumânare, dar este important să respectați anumite măsuri de siguranță.
Comentarii (1)
  1. ajun
    #1 ajun vizitatori 7 ianuarie 2017 06:38 AM
    0
    Poți face același lucru cu un măr?

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat