DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Tipuri de umidificatoare
Tipuri de umidificatoare


În perioadele de căldură și temperaturi ridicate, se simte mai ales lipsa de umiditate în aer. Dar chiar și în timpul iernii, aerul din apartamentele orașului și din alte spații închise este foarte uscat, iar umiditatea crește rar peste 35%. Acest lucru afectează negativ starea de bine și sănătatea unei persoane. Acest lucru afectează în special copiii. Medicii sfătuiesc să umezesc în mod artificial aerul în caz de boli ale sistemului respirator și în perioadele în care umiditatea devine scăzută. Dacă există aer uscat în cameră, se pot dezvolta alergii, astm și alte boli asociate cu procesul de respirație.
Anterior, pentru a satura aerul cu umiditate, au așezat conserve de apă în toată camera și au atârnat prosoape umede, dar această metodă este ineficientă.
În zilele noastre, umidificatoarele au devenit foarte utilizate pe scară largă. Cum sunt? Umidificatoarele au 3 tipuri: tradițional, abur și ultrasonic.
Dispozitivele tradiționale umidizează aerul când apa este trecută printr-un sistem de filtre care sunt suflate de un ventilator. Acestea sunt echipate cu un cartuș filtrant. Când ventilatorul funcționează, se generează zgomot semnificativ și, prin urmare, nu este confortabil să-l folosești într-o perioadă liniștită din zi. Dar costă semnificativ mai puțin decât ecografia.
Umidificatoarele cu aburi nu necesită înlocuirea filtrului și pot umida o cameră cu un volum mare. Dar aceste dispozitive devin foarte calde în timpul funcționării și au un consum mare de energie.
Umidificatoarele cu ultrasunete pulverizează (descompun) apa în microparticule și apa intră în cameră sub formă de abur. Multe dispozitive au o funcție de încălzire cu aburi. În astfel de dispozitive, de regulă, există un afișaj electronic în care sunt afișate umiditatea și setările curente. În interiorul carcasei se află un senzor de umiditate, din care sunt afișate informații pe tabla de bord și un circuit de control electronic. Astfel de unități pot umezi camerele mari în volum. Aici trebuie să controlați nivelul apei din rezervor și să îl completați în timp util.
Toate tipurile de umidificatoare au diferite tipuri de design, astfel încât să puteți alege un dispozitiv care va atrage un anumit client.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat