DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Peisaj 3D pentru copii
Peisaj 3D pentru copii


Au dus copiii creierul? Au doar nevoie de ceva de făcut! Îmi propun să fac un peisaj voluminos cu ei. Acesta este un proces foarte creativ care va captiva copiii (și poate chiar părinții) pentru o lungă perioadă de timp. Am făcut astfel de peisaje acasă și în lecțiile de arte plastice. Puteți alege orice subiect: fundul oceanului, pădure, fermă, canion de munte etc. Un deliciu special pentru copii este oportunitatea de a utiliza materiale naturale: pietre, crenguțe, conuri, scoici, nisip etc.

Pentru a crea un peisaj 3D (savana), veți avea nevoie de:
Carton ondulat
Hârtie (ziare, reviste),
Banda de mascare (din hârtie),
foarfece,
gips,
guașă,
perie
Pietre, crenguțe,
Lipici PVA,
Plastilină.

Cartonul este necesar strâns, deoarece va fi amplasat obiecte destul de grele. Cea mai ușoară opțiune este să tăiați un fel de cutie. Din hârtie facem nereguli: munți și dealuri. Pentru a face acest lucru, zdrobiți hârtia într-o căptușeală și fixați-o pe carton folosind banda de mascare. Oricât de atent am face acest lucru, rămân lacunele. Pentru a netezi peisajul nostru, precum și pentru a simplifica procesul de vopsire, veți avea nevoie de ghips.

Gipsul se diluează cu apă până la o consistență care vă este convenabilă. Ghipsul lichid poate fi aplicat cu o perie largă, moderat groasă cu mâinile. Acoperim întregul peisaj cu un strat de gips, încercând să „chitim” nereguli evidente. Cele mai problematice locuri sunt locurile de fixare a dealurilor și munților noștri. Peisajul acoperit cu ipsos trebuie lăsat să se usuce complet.

Peisaj 3D pentru copii


Peisajul uscat este acoperit cu vopsea. Folosim culori „naturale”: verde, galben, negru, maro.

Peisaj 3D pentru copii


De obicei, copiii nu trebuie să explice nimic în această etapă. Atunci pot face totul singuri. În timp ce peisajul pictat se va usca, colectăm materiale naturale. Pietrele pot fi pur și simplu așezate sau lipite cu lipici, crengi atașate de plastilină.

Peisaj 3D pentru copii


Apropo, ce fel de peisaj este fără animale? Acestea trebuie modelate din plastilină. Gândește-te cu copiii tăi ce fel de locuitori pot trăi într-o astfel de zonă. Lucrurile vor merge mai repede și mai bine dacă le oferiți copiilor figuri de animale gata făcute, de exemplu.

Peisaj 3D pentru copii

Peisaj 3D pentru copii


Există, de asemenea, o versiune simplificată a peisajului volumetric, care este realizat din carton și plastilină. În lecția de artă, am făcut o fermă în această tehnică. Pe bază de carton, aproape totul era din plasticină: iarbă, pârâu, animale. Chiar și șopronul a fost construit de copii din cărămizi de plastilină.

Peisajul nu este doar o singură activitate. Poate fi actualizat în mod regulat, nuanțat, locuitori schimbați. Copiii ar trebui să le placă acest meșteșug.

Peisaj 3D pentru copii
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat