DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Clătite de ovăz cu mere
Îți plac mâncărurile neobișnuite și ușoare? Încercați să faceți clătite de ovăz cu felii de mere! Acest fel de mâncare ușoară este perfect pentru micul dejun sau după-amiaza, iar aspectul său neobișnuit va oferi unei mese normale o varietate plăcută!

Veți avea nevoie de:
80 de grame de ovăz
1-2 mere verzi
1 gălbenuș
2 veverițe
5 linguri de făină
2 linguri de zahăr

Deci, mai întâi fierbeți ovăz de apă pe apă. Turnați cerealele în apă clocotită (300 mililitri) și fierbeți 5 minute la foc mic.

Clătite de ovăz cu mere


Apa trebuie absorbită complet în făină de ovăz. Apoi stingeți focul și acoperiți recipientul cu terci timp de 3 minute. În acest moment, cojiți merele și tăiați-le în felii. Din fiecare cerc tăiați miezul, ca în imagine. După tăierea lor pe jumătate de-a lungul liniei de diametru.

Clătite de ovăz cu mere


Separați ușor gălbenușurile de proteine. Adăugați un gălbenuș în terci, amestecați. Apoi adăugați făina și zahărul acolo și amestecați din nou bine. Bateți albușurile până la o spumă albă stabilă și amestecați aluatul cu mișcări blânde de sus în jos.

Clătite de ovăz cu mere

Clătite de ovăz cu mere

Clătite de ovăz cu mere


Întindeți aluatul cu o lingură pe o tigaie fierbinte unsă cu ulei vegetal. Pentru fiecare porție de aluat, puneți deasupra o jumătate de cerc de mere, apăsându-l puțin cu degetele. După 30 de secunde, întoarceți clătitele și coaceți pe cealaltă parte încă 30 de secunde.

Clătite de ovăz cu mere

Clătite de ovăz cu mere

Clătite de ovăz cu mere


Se servește cu gem, lapte condensat sau jeleu.
Comentarii (1)
  1. karinka
    #1 karinka vizitatori 9 august 2017 15:26 p.m.
    0
    Au făcut astfel de clătite. Mi-a plăcut foarte mult. Aluatul este delicios, ușor. Am petrecut doar 30 de minute din timp, iar temele au fost încântate! Merită!

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat