DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
În cele din urmă, copiii și cu mine am decis să facem Kusudama, o minge japoneză cu flori de hârtie. În cele mai vechi timpuri, japonezii făceau și atârnau astfel de bile pe patul pacientului, pentru recuperarea sa rapidă. O colecție de plante medicinale era plasată în mod necesar în mijlocul mingii.
Kusudama a fost vechiul nostru vis, dar, deoarece tehnologia sa este destul de complicată pentru copii, am amânat-o constant fabricarea acesteia.
În cele din urmă, datorită faptului că a fost necesar să se facă meșteșugurile la expoziția pentru copii, au decis, iar acest lucru a venit din aceasta.
Pentru a începe, am luat un set de hârtie colorată pentru o imprimantă A4. Mai multe foi au fost tăiate în pătrate uniform cu o latură de 9 cm. Din fiecare foaie au rezultat 6 bucăți. Doar numărul de petale pentru o singură floare. Apoi, fiecare pătrat a început să se prăbușească și să se îndoaie în această secvență.
Îndoiți pătratul în jumătate pentru a face un triunghi.

Kusudama


Îndoiți colțurile triunghiului rezultat spre mijloc. Se va dovedi un romboi.

Kusudama


Îndoiți colțul din stânga și, extinzându-ne ușor din interior, îi combinăm mijlocul cu marginea extremă a triunghiului. Procedăm la fel cu partea dreaptă.

Kusudama


Îndoiți înainte colțurile superioare rezultate.

Kusudama


Combinați marginile extreme ale triunghiurilor mici și îndoiți.

Kusudama


Pentru a conferi petalei aspectul dorit, îl transformăm într-un con și lipim părțile interne. Se dovedește că există deja stamine în interiorul petalei. Pentru fiecare floare am făcut șase astfel de petale și le-am lipit împreună.

Kusudama

Kusudama

Kusudama


Pentru a obține mingea, am făcut 12 flori de diferite culori și le-am lipit și ele. Am făcut treaba asta seara. În ciuda faptului că grădinițele au făcut kusudama, s-a dovedit a fi excelent, aparent datorită faptului că toate defectele „au mers” la mijloc și nu au fost complet vizibile.
Acum, în planurile noastre de viitor, încercați să faceți o kusudama mai complexă.

Kusudama

Kusudama
Comentarii (1)
  1. tigozawr
    #1 tigozawr vizitatori 24 martie 2012 20:39
    0
    Super! Iubesc origami clipit Voi încerca să fac

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat