DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Arborele cunoașterii binelui și răului
M-am interesat foarte mult de forma de artă populară foarte veche aplicată „Vytynanka” cu mult timp în urmă, în 1992. Atunci, Ucraina începea să facă primii pași spre renașterea culturii și identității naționale. Multe obiceiuri uitate, rituri și forme de artă au început să „iasă” din uitare pe „scena” vieții moderne reale.

După ce am citit o mulțime de descrieri insinuante și slabe ale acestei tehnici, în care primul lucru care a fost scris au fost cuvintele: „Toți tăiați fulgi de zăpadă pentru Anul Nou, ca un copil. Asta a fost prima ta vytynanka ... "

Dar despre tehnologia în sine, în mod natural - foarte, foarte puțin. Soarta a adus cu o femeie, un profesor, un artist. Într-o conversație, mi-am exprimat din greșeală interesul și îngrijorarea cu privire la inutilitatea încercărilor de a găsi materiale cu ajutorul tehnicii de perforare.

În aceeași zi, timp de o săptămână, am primit cărți și reviste. O lună mai târziu, am predat deja lecții opționale de muncă în școala elementară, obișnuind copiii la forma națională originală de artă aplicată.

Pentru a lucra, ai nevoie doar de câteva foi de hârtie multicoloră, un creion, o radieră, foarfece mici (de preferință manichiură) și lipici.

Ah, da: mai multă imaginație, perseverență și dorință mare.

Schițe pentru muncă, vă puteți desena sau trage folosind hârtie sau hârtie de carbon din cărți sau reviste. Dar ideea este să creezi ceva propriu, original. Prin urmare, prefer să desenez mici schițe, să le măresc și, doar atunci, să le transfer într-o foaie de hârtie pliată exact pe jumătate.

Este necesar să tăiați cu atenție, două părți în același timp, deoarece modelul din vytyanka tradițional, identic, simetric pe ambele părți. Aceasta este deja o tehnică modernă de execuție - asimetrică și arbitrară. Când tăiați, încercați să rotiți foaia și să nu răsuciți mâna cu foarfece, astfel încât rezultatul va fi mult mai precis.

Lucrările terminate trebuie călcate și lipite pe o foaie de hârtie sau carton, într-o culoare contrastantă.

Arborele cunoașterii binelui și răului

Arborele cunoașterii binelui și răului

Arborele cunoașterii binelui și răului

Arborele cunoașterii binelui și răului

Arborele cunoașterii binelui și răului


Lucrarea prezentată astăzi este realizată în tehnica tradițională de realizare a unui pumn, schița și tema operei sunt originale, ale mele. Am numit acest tynanka „Arborele Cunoașterii binelui și răului”.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat