DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Alegerea linoleumului și a stilului său
Multă vreme oamenii reparau în comparație cu dezastrul natural. Cu toate acestea, până de curând, nu am luat în serios această expresie comună. Ei bine, ce ar putea fi o arhivă a complexului, să zicem, tapetat sau așezat linoleum? Ah nu! Oamenii nu vor spune asta. Am fost convins personal de acest lucru când eu și soțul meu am decis să reparăm în întregime bucătăria.

Alegerea linoleumului și a stilului său


Destul de chinuit cu pereții și tavanul, am trecut în cele din urmă la etapa finală a lucrărilor de reparație: așezarea podelei. Cu toate acestea, pentru a începe, ar trebui să stabilim ce fel de acoperire vom fi așezate? După ce am rătăcit prin diverse resurse web și am vizitat mai multe magazine de construcții, am aflat că cele mai comune opțiuni de pardoseli sunt:
- linoleum;
- laminat;
- parchet;
- covor;
- dale ceramice.
Am dat jos covorul imediat. O bucătărie, prin definiție, nu este locul pentru astfel de pardoseli. Parchetul părea prea scump. În plus, în opinia noastră, ca un strat laminat mai accesibil, nu are un grad ridicat de rezistență la umiditate, ceea ce este important pentru o cameră de bucătărie. A rămas să alegem între linoleum și plăci ceramice. Nu a fost mare lucru. Am avut experiență în utilizarea acestor tipuri de pardoseli, astfel încât plăcile ceramice nu ne-au sedus. Fără a instala un sistem de încălzire, podeaua ceramică este destul de rece. În plus, aproape orice lucru căzut accidental pe un astfel de spărgător de podea. Ghidați de aceste circumstanțe, am decis în cele din urmă și irevocabil să luăm linoleum. Cu toate acestea, a apărut imediat întrebarea, cum să o alegem pe cea care ni se potrivește din numeroasele soiuri ale acestei pardoseli? Interogând cu consultanții în domeniul vânzărilor prejudiciate, am aflat că pentru alegerea corectă a linoleumului, trebuie să acordați atenție caracteristicilor sale, inclusiv:
- clasa de aplicare;
- domeniul de aplicare.

Primul indicator vă permite să evaluați rezistența la uzură a pardoselii. Este indicat de numerele 21, 22, 23, 31, 32, 33, 34, 41, 42, 43. Mai mult, cu cât este mai mare numărul, cu atât linolumul este mai puternic.
Al doilea indicator determină tipul de linoleum, în funcție de locul unde va fi operat. În acest sens, există linoleum gospodăresc, semi-comercial (birou) și comercial. De regulă, linoleumul gospodăresc corespunde cursurilor 21, 22 și 23 de aplicații. Semicomercial - 31-34. Comercial - 41-43.
În cazul nostru, factorul determinant a fost faptul că linoleumul a fost planificat ca pardoseală de bucătărie, așa că am decis să achiziționăm linoleum de uz casnic cu 23 de clase de aplicații. O bucătărie este o astfel de cameră care se confruntă cu o încărcătură maximă, astfel încât cumpărarea podelei dintr-o clasă inferioară de aplicații nu ar fi practic.
Pe lângă acești indicatori, am atras atenția și asupra structurii linoleumului. S-a dovedit că, la cererea cumpărătorului, li se poate oferi linoleum pe bază de spumă (caracterizat prin rezistență crescută la umiditate), pe bază de țesătură (păstrează bine căldura) sau fără bază (cel puțin durabil, dar practic nu există semne de uzură). Am optat pentru linoleum cu o bază de pâslă din material.
Când problema cu achiziția a fost rezolvată, a început cea mai crucială etapă a lucrărilor noastre de reparații - de fapt, procesul de așezare a pardoselii. Prin sfatul familiei, am decis să nu recurgem la ajutorul stăpânilor terților, ci să facem față singuri, cu propriile noastre mâini.
Înainte de a pune linoleum, lăsăm să se întindă la temperatura camerei timp de două zile. În paralel, am pregătit podeaua în bucătărie. Avem beton.Am avut noroc, verificând suprafața podelei cu un nivel de clădire, am constatat că nu va fi necesar să o niveleze cu o șapă de beton, însă unele rugozități, totuși, ar trebui să fie chitite. Lățimea linoleumului a coincis aproape cu lățimea camerei, așa că nu a trebuit decât să tăiem puțin excesul, cu toate acestea, cu condiția să existe un decalaj de 5-10 milimetri între pereți și linoleum (acest lucru este necesar pentru a evita deformarea). Să recunoaștem, aici am făcut o greșeală: nu am aranjat un „cerc de tăiere” în bucătărie, ci în hol, unde era mai spațios. Linoleum vechi era folosit ca șablon. Totuși, acest lucru nu trebuie făcut. Reglarea pardoselii ar trebui să fie încă efectuată acolo unde va fi așezată. Cert este că metoda „șablon” folosită de noi a eșuat - decalajul dintre unul dintre pereți și linoleum s-a dovedit a fi puțin mai mare decât cel dorit de 5-10 milimetri.
Deoarece zona noastră de bucătărie este mică și de multe ori se mișcă mobilierul nu ne-am planificat, nu am lipit linoleumul pe toată suprafața: au „plantat” cuie lichide în doar câteva locuri unde exista riscul de a atinge marginea. În special, lângă pervazul ușii. Elementele de fixare din plint au devenit ultima atingere a podelei.
Deci, prin încercare și eroare, ne-am ocupat de „dezastrul nostru natural” din bucătărie. Sper că experiența mea de reparație modestă va fi utilă cuiva.
Comentarii (1)
  1. bv
    #1 bv vizitatori 20 februarie 2014 12:40
    0
    Linoleum direct la beton? Pffff ...

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat