DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Coloreaza muzica de pe hard disk
Vă prezint următoarea muzică color în atenția dvs., sau mai degrabă va spune indicatorul de nivel al volumului, deoarece este o coloană de LED-uri care se aprind una după alta, în funcție de semnalul de ieșire al amplificatorului audio. În aceste scopuri, am folosit cipul UAA180. Puteți lua, de asemenea, K1003PP1 și A277D, sunt analogi complete între ele și porniți exact același. Fiecare dintre aceste cipuri este un driver pentru 12 LED-uri. Pe lângă faptul că poate fi folosit ca muzică color, acest microcircuit poate fi folosit și ca voltmetru elementar cu un prag de măsurare de 6v. Dar tot am decis să colectez muzică color.
Și așa am decis să folosesc carcasa hard disk-ului în aceste scopuri. Mai întâi, trebuie să dezasamblați hard disk-ul și să eliminați de pe el ceea ce nu avem nevoie

Coloreaza muzica de pe hard disk

Coloreaza muzica de pe hard disk


În continuare, trebuie să luați LED-urile și să le vindeți într-un inel, am folosit LED-uri super luminoase cu putere în 3v. Puteți utiliza aproape orice.
Am lipit și le-am pus în locul discului propriu-zis

Coloreaza muzica de pe hard disk

Coloreaza muzica de pe hard disk


După ce toate LED-urile sunt lipite și stivuite, vă sfătuiesc să le completați cu lipici fierbinte sau, în cazuri extreme, cu cele obișnuite.

Coloreaza muzica de pe hard disk


Acum avem nevoie de un cip de control în sine, care este, de asemenea, destul de simplu de asamblat, și astfel circuitul șoferului în sine.

Coloreaza muzica de pe hard disk


Totul este simplu aici, deci sunt luate în considerare contactele de pe UAA180

Coloreaza muzica de pe hard disk


După aceea, am sudat LED-urile în circuit cu ajutorul firelor

Coloreaza muzica de pe hard disk


Ne conectăm, verificăm și totul ar trebui să funcționeze prima dată, pentru a verifica, puteți conecta 5 volți la intrare și rotiți potențiometrul pentru a urmări cum reacționează microcircuitul la modificările tensiunii de intrare.
Conectăm ieșirea din amplificatorul audio la intrarea cipului și totul va funcționa bine.

Coloreaza muzica de pe hard disk

Coloreaza muzica de pe hard disk

Coloreaza muzica de pe hard disk

Coloreaza muzica de pe hard disk


Asta e tot, vreau să împărtășesc și o idee pe care nu am reușit să o implementez. Conform ideii, dacă reușiți să faceți hard disk-ul să se rotească și să efectuați o mică tăiere în paralel cu raza, este posibil să puteți obține un efect de strălucire a discului similar cu efectul obținut în HDD Clock. Nu am reușit să obțin motorul complex de hard disk trifazat să se rotească constant.
Dorind să repete noroc!
Comentarii (4)
 1. feelloff
  #1 feelloff vizitatori 26 februarie 2012 15:40
  1
  Fără videoclip, nu este interesant - cineva are senzația că arde prost și asta este totul ... Dar, oricum, mulțumesc.
 2. Veent
  #2 Veent vizitatori 26 februarie 2012 17:12
  0
  [b] feelloff [/ b], videoclipul va fi.
 3. Volf
  #3 Volf vizitatori 3 martie 2012 18:00
  0
  Ideea este mișto!
  Ofer câteva îmbunătățiri.
  1. Puneți ledurile cu lentilele spre exterior (rotiți 180 de grade).
  2. Nu folosiți 9, ci 24 LED-uri. Întrucât m / s este de 12 sd, atunci trebuie să faceți două lanțuri de 12 bucăți, așezând fiecare într-un semicerc (ledurile numărului dvs. din fiecare lanț sunt conectate în paralel 1.1 și 2.1, 1.2 și 2.2, etc.). La un moment dat, pe acest principiu, am făcut un indicator de rotație (mișcare) a filmului într-un casetofon pentru 8 CD-uri (2x4 în paralel).
  3. Pornirea motorului trifazat de la șurub este foarte simplă - internetul este plin de circuite simple.
  4.Dacă în funcție de sistemul dvs. cu slot, viteza de rotație a motorului cu șurub se face dependentă de sunet (în amplitudine, frecvență superioară sau inferioară), atunci puteți obține efecte uimitoare. Va doresc succes !!!

  P.S. Este doar păcat că adulții stăpânesc astăzi ceea ce școlarii se vând în cercurile radio ... Poate planeta noastră nu va suferi soarta Kinza-Dza ... Și există și efectul de a percepe o culoare suplimentară atunci când elementul primar dispare ...
 4. Trismegist
  #4 Trismegist vizitatori 25 mai 2012 16:43
  1
  Dacă controlerul cu șurub este păstrat, atunci treceți prin el și discul se rotește remarcabil, deși fără modulări, așa cum a scris Volf. Dar în ceea ce privește decupajele, aș fi atent la fel, viteza este foarte mare, discul poate zbura. : cu ochiul:

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat