DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Amplificator 4x22 W
Cu siguranță, mulți ar dori să aibă acasă un sistem audio 5.1, dar pentru prețurile frecvente ale unor astfel de amplificatoare sunt destul de mari. Vă voi spune cât de simplu și nu este foarte scump să asamblați un amplificator pe 4 canale pentru un astfel de sistem. Râzând pe internet, am ales cel mai simplu amplificator și nu scump, amplificator de putere suficientă. Anume, amplificatorul de pe cipul TDA 1558Q destul de popular, acest cip în sine este deja un amplificator gata fabricat cu 4 canale cu o putere de 11 W pe canal, dar această putere nu va fi suficientă pentru a obține un sunet de înaltă calitate și surround, așa că îl vom conecta prin metoda bridge, este mai ușor spunând că împerechează 2 canale și obținem un amplificator cu 2 canale cu o putere de 22 de wați pe canal. Astfel, luăm două microcircuite și, în consecință, obținem 4x22 wați. Dacă microcircuitele sunt atinse separat, atunci unul dintre avantaje este cea mai simplă schemă de conectare, nu un preț ridicat și o putere decentă cu o tensiune unipolară mică, protecție împotriva K.Z. supraîncălzire și conexiune de alimentare greșită. Dezavantaje: eficiență scăzută de aproximativ 50% (consum mare de curent și încălzire ridicată chiar și în regim de repaus) De asemenea, la puterea de vârf, sunetul este tăiat brusc și zgomotul se transformă.
Acum vom trece la montaj și pentru un început ne vom familiariza cu circuitul.

Amplificator 4x22 W


Circuitul este extrem de simplu și poate fi asamblat în 10-15 minute, simplitatea lui face posibilă lipirea acestuia prin montare pe perete, de asemenea, trebuie amintit faptul că circuitul are caracteristici termice ale fierului și necesită un radiator de aproximativ 600 cm2 în zonă și fie o carcasă deschisă, fie o răcire forțată sub forma unui ventilator.
Iată setul de piese de care aveam nevoie pentru a construi amplificatorul.

Amplificator 4x22 W


Am folosit două poduri cu diode din motivul pentru care am folosit un transformator cu două înfășurări similare, de obicei unul din 8 A este destul
Două mufe 3,5 au fost achiziționate separat pentru a fi incluse în placa audio a computerului.

Amplificator 4x22 W


Acum cred că puteți merge efectiv la ansamblul amplificatorului. Nu aveam o unitate de alimentare gata pregătită și a trebuit să o asamblez și vă recomand să faceți același lucru, deoarece nu este ușor să găsiți surse de alimentare gata cu rezerva de energie necesară, deoarece la o tensiune de 17 V, un microcircuit consumă aproximativ 3 A chiar și atunci când este „silențios”. De asemenea, dacă deconectați cel de-al 14-lea contact, amplificatorul va intra în „modul Sleep”, iar consumul curent va fi redus la câteva sute de mA
Și, astfel, pentru început, vom găsi un transformator al puterii necesare, apoi puteți vinde singur redresorul, dar vă sfătuiesc totuși să luați o punte de diodă pregătită. Îl luăm și îl instalăm pe un calorifer mic. (Nu am avut niciunul)

Amplificator 4x22 W


Apoi lipit condensatoarele

Amplificator 4x22 W


Deoarece aveam nevoie să instalez și un transformator pentru un alt dispozitiv, am decis să separă alimentatorul de amplificator în sine.

Amplificator 4x22 W

Amplificator 4x22 W


Întrucât am folosit acest amplificator pentru un computer de acasă, am decis să „conectez” includerea amplificatorului cu includerea computerului, cum se face acest lucru este descris în acest articol (Porniți și opriți automat computerul) Nu am mers exact așa cum în articol am conectat releul la firele galbene și negre (12 V) care provin de la PSU a unității de sistem și am scos firul din acesta la amplificatorul PSU. De asemenea, vreau să spun că, cu cât tensiunea este mai mare, cu atât sunetul la volum mare, dar și încălzirea crește, tensiunea optimă de alimentare de 15 V când pragul este depășit cu 17 volți, amplificatorul trece în tăcere (în timp ce tensiunea este depășită), deci dacă nu există sunet, măsurați tensiunea.
Acum să trecem la montarea amplificatorului în sine. Deoarece circuitul pentru conectarea microcircuitului este primitiv, probabil că este mai simplu și nu poate fi, am decis să lipesc totul prin montaj pe perete.
Pentru început, fixăm microcircuitul pe calorifer, se recomandă anterior să ungem joncțiunea cu unsoare termică

Amplificator 4x22 W


După aceea, uitându-ne la circuit, îndoim contactele necesare (14, 5, 13 - Putere plus.3, 7, 11 - Putere mai mică. Etc.) Contactele suplimentare pot fi mușcate astfel încât să nu se amestece.

Amplificator 4x22 W


După ce ați sudat toate firele și condensatoarele necesare, este necesar să scăpați de non-fiabilitatea „fragilității” (pentru montarea pe suprafață), vă recomand să utilizați lipici fierbinte pentru a umple cu atenție contactele în așa fel încât să evitați un scurtcircuit între ele.

Amplificator 4x22 W


De fapt, amplificatorul ca atare este gata adică. Poate deja să funcționeze pe deplin. Dar mă îndoiesc că cineva va fi gata să-și decoreze masa cu o astfel de bucată de fier. Și, deci, este nevoie de un caz, totul depinde de imaginația ta, am luat doar cazul dintr-o unitate frântă.
Pentru a începe, cu același clei fierbinte, am fixat mufa de pe tava de disc și mi-am lipit LED-ul.

Amplificator 4x22 W

Amplificator 4x22 W


Pentru a conecta LED-ul la o alimentare de 12V, este necesar să porniți constant o rezistență de 500 ... 900 Ohm (în funcție de putere)
Apoi scoatem tot ce este cazul și ieșim firele

Amplificator 4x22 W

Amplificator 4x22 W

Amplificator 4x22 W


Dacă utilizați o carcasă similară, puteți fixa jetoanele direct pe carcasa metalică (în interior), atunci carcasa va servi ca radiator. Dar am mers invers, am făcut găuri de ventilație și am instalat un ventilator nu prea mare.

Amplificator 4x22 W

Amplificator 4x22 W


Acest lucru este suficient pentru a împiedica supraîncălzirea amplificatorului.
Amplificatorul este gata. Nu am setat controalele de volum și de echilibru din motivul pentru care acum chiar și cele mai ieftine carduri audio sunt echipate cu software excelent în aceste scopuri.
Dacă atingeți prețul, atunci totul nu este foarte scump
1. Chips TDA1558Q - 80 ruble. 1buc.
2. Condensatoare (0,22 microfaraduri 4 buc. 0,1 microfarad 2 buc) 35 frecare. pentru tot
3. Condensator 25V 6800uF 38 rub. 1 buc
4. Grasime termica 40 freca.
5. Puntea diodei 1000v 8A 20 ruble.
Totul a fost cumpărat în magazine specializate ale pieței de radio.
Dorind să repete noroc!
Comentarii (17)
 1. fantamas
  #1 fantamas vizitatori 25 februarie 2012 14:10
  0
  uite ca este. nu căutați dușmani: sunt:
 2. stepan
  #2 stepan vizitatori 26 aprilie 2012 00:31
  0
  Am făcut 2 canale de 22 de wați pe principiul acestui cip. Este în regulă, dar este fonit (puteți sfătui ceva?
 3. stepan
  #3 stepan vizitatori 12 septembrie 2012 21:11
  0
  Mult depinde de transformator. Încercați să puneți mai multă putere și ca nivelul de interferență să fie mai mic. Am conectat amplificatorul la baterie, nu a fost aproape nicio interferență!
  1. Andrey Seleznev
   #4 Andrey Seleznev Vizitatori 13 noiembrie 2018 19:12
   0
   Este necesar să filtrați puterea, astfel încât să nu foniloze .. și plantați solul. Și firele de semnal sunt protejate normal pentru a lua.
 4. feelloff
  #5 feelloff vizitatori 16 septembrie 2012 11:22
  1
  jucăria va merge: lol :! : cu ochiul:
 5. pxel55
  #6 pxel55 vizitatori 29 septembrie 2012 03:46
  0
  Nu sunt rău, dar există o amprentă dacă o am. Voi fi recunoscător
 6. feelloff
  #7 feelloff vizitatori 6 octombrie 2012 17:32
  8
  unele gunoi ca acesta - [centru] [img] http://washerhouse.com/3/ro/pictures_users/1/2.jpg [/ img] [/ center]
 7. fric1991
  #8 fric1991 vizitatori 15 octombrie 2012 11:08
  0
  Dar dacă ai lipit controlul volumului aici? Și atunci nu am găsit astfel de scheme. și este posibil să faceți un singur regulator pe toate canalele? De exemplu, controlul volumului difuzoarelor?
 8. Dmitry Vladimirovich
  #9 Dmitry Vladimirovich vizitatori 7 ianuarie 2013 18:52
  0
  [b] feelloff [/ b],
  Bine făcut, asamblat cu atenție în conformitate cu standardele companiei, cu toate acestea, aspectul trebuia făcut mai compact pe baza conexiunilor mai scurte.
 9. Bleagher
  #10 Bleagher vizitatori 4 iulie 2013 04:23
  0
  folosiți gemeni
 10. Anton
  #11 Anton vizitatori 24 noiembrie 2014 04:53
  1
  Este posibil să porniți un astfel de amplificator în modul bridge? Să zicem că vreau să fac un subwoofer pentru 1 canal și nu pentru 4?
 11. Afgan
  #12 Afgan vizitatori 1 februarie 2015 21:41
  0
  Am asamblat un astfel de amplificator în carcasă dintr-o unitate CD veche, o sursă de alimentare cu impulsuri 12 în 5 a, am adăugat 2200 uF25 la sursa de alimentare, am modificat panoul frontal, am pus un regulator dual de 50 Kom, un jack stereo pentru un mini jack 3.5, indicator de putere (LED), pe panoul din spate este un comutator de alimentare și două lalele pentru conectarea difuzoarelor, mikruha este instalat pe radiator de la procesorul computerului, sunetul este clar, nu fonit, puterea este destul de satisfăcută
 12. AXA
  #13 AXA vizitatori 3 noiembrie 2015 07:20
  0
  Radiator 600 cm pătrat ??? Sau poate 10 cm cu 10 cm? Și apoi 600 cm pătrat - se dovedește un calorifer foarte mare)))).
 13. VicAMMON
  #14 VicAMMON vizitatori 14 noiembrie 2015 22:41
  1
  Mulțumim autorului pentru lucrare.
  Dar există unul „Dar”.
  Dacă ați scris un subiect pentru înțelegerea oamenilor, atunci „nu este o opțiune”, în general.
  Dacă pentru începători, care s-au împrietenit doar cu un fier de lipit, atunci au ratat. Nu ați explicat principiul circuitului podului și nu ați arătat asamblarea acestuia. Un începător nu va înțelege cum să includă 2 jetoane într-un pod.
 14. Andrew
  #15 Andrew vizitatori 29 ianuarie 2016 08:59
  0
  Autorul, potrivit producătorului, amplificatorul funcționează în clasa B, pentru aceasta valoarea este curentul total care se oprește 80 mA. Acesta este un curent liniștit, scrieți [i] un cip consumă aproximativ 3 A chiar și atunci când este „silențios” [/ i]. Acest lucru nu se întâmplă nici în amplificatoarele de mare putere din clasa A. Unul dintre trei - sau microcircuitul auto-excitat, sau un fals sau tester se află.
 15. Alexander
  #16 Alexander vizitatori 9 august 2016 20:34
  0
  Am adunat la acest mikruha, totul este în regulă, se joacă clar, de la computerul vechi, dar o problemă - toate piesele metalice bat cu curent electric. Cine vă va spune cum să scăpați de această problemă?
 16. mstr.drv
  #17 mstr.drv vizitatori 12 noiembrie 2017 04:10
  1
  adăugați aici o placă, snubbers la o ieșire, un sistem de pornire fără probleme și se va dovedi un umchch mediu

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat