DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
Iată o jucărie vândută de tatăl meu radioamator. Ce este acest dispozitiv complicat? Acesta este acolo.
Un pic de istorie, desigur, trebuie spus. Primul theremin a fost creat în 1908 de savantul și muzicianul rus Theremin, de unde și-a primit numele. Principiul de funcționare este simplu: în funcție de iluminat, dispozitivul scoate sunete deosebite. Astfel, poate fi considerat primul instrument electric pentru muzică.

Fă-o-tu în tine


Fă-o-tu în tine


Ceea ce a făcut tatăl meu nu poate fi numit adevărat acolo, este cel mai probabil o jucărie pe un fotorezistor, dar totuși interesant. Acest lucru se datorează faptului că sunetul produs la ieșire este polifonic, iar Theremin theremin a fost monofonic.
Realizarea acestui dispozitiv miracol nu este foarte complicată. Trebuie doar să mergeți la cel mai apropiat magazin de radio și să cumpărați toate detaliile necesare, iar prețul lor este sincer să nu fie atât de mare. Sau puteți dezasambla casetofonul dvs. chinezesc vechi, unde veți găsi jumătate din detalii.

Fă-o-tu în tine


Fă-o-tu în tine


Pentru confortul de lipire și fabricație, este mai bine să cumpărați o placă de circuit imprimat. Doar procesul de desenare a pieselor, apoi gravarea lor, va dura o perioadă nedeterminată. O panou gata pregătită va grăbi procesul și puteți face acest dispozitiv singur literalmente seara.
pentru că nu este propria lui invenție, el a funcționat conform acestei scheme și, desigur, l-a modernizat ușor pentru ca dispozitivul să funcționeze mai bine și să pară modern. La dispozitiv au fost adăugate o ieșire audio, un buton de pornit și un control de volum.
Acest dispozitiv funcționează pe baza unui cip 555 sau cum este denumit și „cronometru”.

Fă-o-tu în tine


Fă-o-tu în tine


Folosind un fotorezistor, pasul este modulat. Totul depinde de iluminarea camerei. Cu mișcări ale mâinii, închideți accesul luminii la fotorezistor sau îl deschideți. Acest dispozitiv funcționează pe o baterie obișnuită ca o coroană.

Fă-o-tu în tine


Fă-o-tu în tine
Comentarii (14)
 1. Veent
  #1 Veent vizitatori 23 februarie 2012 18:12
  0
  Nu înțeleg ce. Pentru ce este acest dispozitiv și pentru ce sunet se produce, scârțâie?
 2. Igor
  #2 Igor vizitatori 24 februarie 2012 20:59
  0
  ce este asta Și cum funcționează și pentru ce este vorba ???
 3. feelloff
  #3 feelloff vizitatori 24 februarie 2012 9:17 p.m.
  0
  Citește - este clar, am făcut un astfel de miracol în copilărie, deși cu tranzistoarele MP38.
 4. tigozawr
  #4 tigozawr vizitatori 14 martie 2012 21:14
  0
  Uh ... E vorba de o fotocelulă? Personal, am citit că, cumva, cu ajutorul antenelor, totul decurge.
 5. Dragon1964
  #5 Dragon1964 vizitatori 9 mai 2012 14:49
  5
  Păcat. Se pare că toate schemele care nu au un nume propriu sunt de obicei numite „thereminvox”. Pare o profundă ignoranță.
  Între timp, autorul invenției - Lev Sergeyevich Termen - a creat un design care funcționează pe un principiu complet diferit și l-a numit mai întâi un eter, iar jurnaliștii au venit cu un alt nume - theremin (inclusiv numele inventatorului pe nume).
  Theremin are 2 generatoare de înaltă frecvență în circuit. Frecvența unui generator este stabilă - se numește generator de referință.Frecvența celui de-al doilea generator în starea inițială este aceeași cu cea a generatorului de referință, dar poate fi modificată prin adăugarea unei capacități suplimentare la circuitul circuitului oscilator. Acest lucru se realizează prin apropierea mâinii cu un electrod cu pin special inclus în circuitul generatorului. Prin urmare, al doilea generator este de obicei numit controlabil. Apoi, frecvențele celor două generatoare sunt amestecate și, cu ajutorul filtrelor, se obține un semnal sonor de diferență, al cărui ton va depinde de valoarea capacității suplimentare introduse în circuitul generatorului controlat (adică de distanța dintre pinul și mâna executantului).
  Acest principiu este inclus în pretenții - aici și nu oricare altul.
  Circuite controlate de lumină, circuite cu rezistență variabilă, aplicate electrozilor speciali de degete și multe altele, vă rugăm să vă chemați numele.
 6. un roman
  #6 un roman vizitatori 4 noiembrie 2012 11:31
  0
  Bună după-amiază
  Nu-mi spuneți unde puteți ajunge acolo?
  Are țara noastră producția lor?
  Ce este de vânzare este foarte scump și nu poate fi accesibil pentru mulți oameni?
  Poate există maeștri care sunt gata să le facă?
  Am un magazin de electrocasnice, pot să ajut cu implementarea și eu însumi aș cumpăra Theremin ...
 7. feliix
  #7 feliix vizitatori 17 noiembrie 2012 16:48
  0
  Spune-mi ce detalii sunt necesare, altfel nu văd jumătate din detalii în diagramă zâmbet și acesta este modul optic acolo
 8. MrErsh
  #8 MrErsh vizitatori 3 decembrie 2012 19:57
  0
  Autor (sau cineva care și-a dat seama de această imagine), scrieți o listă cu detalii.
 9. Dmitry Vladimirovich
  #9 Dmitry Vladimirovich vizitatori 7 ianuarie 2013 18:59
  0
  Diferența față de prezenta Thereminwax nu este deloc în principiul controlului - lumina, capacitatea, inductanța nu sunt esența. Instrumentele originale au un sunet special datorită naturii armonice a sintezei. Și acest dispozitiv este un multivibrator simplu, cu gradare a frecvenței fără contact. Acum, dacă autorul ar implementa ideea originală pe o simplă măcinare, atunci aceasta ar fi serioasă.
 10. Daniel
  #10 Daniel vizitatori 4 noiembrie 2013 12:04
  0
  Ahah. Invenție proprie? Există o mulțime de ele pe 555 de aparate cu fotorezistor.
 11. Dimitry
  #11 Dimitry vizitatori 4 decembrie 2013 18:20
  0
  Acolo poate fi cusut într-un fel de jucărie moale de casă
 12. Obseratel
  #12 Obseratel vizitatori 12 august 2015 13:22
  0
  Nu am nimic împotriva circuitului, dar nu are nicio legătură cu acolo !!! dacă știți povestea, știți răspunsul ... Funcționarea dispozitivului a constat în oscilațiile sale cauzate de diferența de potențial dintre senzor și braț (frecvența a fost schimbată prin îndepărtarea sau apropierea mâinii de senzor) și iată un simplu releu foto, ca să spunem așa, ideea este că nu trebuie să închideți nimic, să îl inventați mai mult: luăm orice generator care schimbă frecvența modificând rezistența - agățăm fotodiodul și voila, totul este gata ... logică și ingeniozitate asta poate face p adevărat și aici miroase înșelăciune ..... Și e doar o jucărie, care nu are nici un sens, și cu atât mai mult frecvența liniei este prea mică TE scârțâit urmată de un ton și apoi clicuri ... trei sunete care pot fi obținute ... au avut 183 sunete cu schimbarea lor lină de ton ...
 13. MIXALblCH
  #13 MIXALblCH vizitatori 24 februarie 2016 12:29
  0
  Ascultă, ajută-mă să descopăr schema, nifiga nu este clară, ajută (
 14. Alexander
  #14 Alexander vizitatori 13 august 2016 05:34
  1
  Voi corecta puțin autorul. Principiul lui Theremin nu se bazează pe iluminare, ci pe radiații electromagnetice, pe scurt. Anume, modificarea frecvenței generatorului în funcție de poziția mâinilor.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat