DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Racordarea niturilor metalice
Sudura cu nituri electrice este utilizată pe scară largă în industrie pentru îmbinarea structurilor subțire de tablă. În scopuri interne, este deseori mai ușor de gătit cu o cusătură obișnuită, dar există excepții. Sudarea la fața locului poate fi necesară pentru repararea autovehiculului unei mașini, pentru învelișul din oțel al autoutilitarelor, pavilioanelor etc. Cu toate acestea, pe fondul popularității scăzute a acestei metode de sudare, puțini oameni sunt familiarizați cu ea, așa că ar trebui să o luați în considerare mai detaliat.
Racordarea metalului cu niturile

Sudarea pre-gaură


Pentru un sudor începător, pentru a obține experiența necesară, merită să începeți să faceți nituri electrice cu găurirea preliminară o gaură în tabla superioară. La sudarea oțelului cu o grosime de 3 mm, diametrul acestuia trebuie să fie de 6-9 mm.
Racordarea metalului cu niturile

Un electrod este aplicat pe piesa de lucru inferioară printr-o deschidere în foaia superioară. Dacă se folosește oțel subțire, aprinderea acestuia ar trebui să înceapă din centru, apoi să se deplaseze încet și să continue depunerea de metal la margine, mișcându-se în sus într-un cerc. Pe metalul gros cu o gaură mare, trebuie să aprindeți electrodul la margine, iar atunci când vă deplasați în cerc, uneori treceți spre centru.
Racordarea metalului cu niturile

Racordarea metalului cu niturile

Pentru a obține o nituire fiabilă, trebuie să urmați câteva reguli:
 • Pentru încălzirea rapidă a piesei inferioare, este mai bine să setați un curent de 110A pe mașina de sudat.
 • Puneți cel puțin 2 nituri pentru a preveni răsucirea pieselor care trebuie conectate.
 • Comprimați bine piesele de lucru subțiri împreună pentru a preveni arderea metalului superior;
 • Cu cât secțiunea transversală a metalului este mai mare, cu atât diametrul găurii pentru instalarea nitului este mai mare.
 • Nituirea este setată la un moment dat, fără pauze. Datorită acestui lucru, toată zgura se va aduna deasupra și poate fi doborâtă, obținând o ciupercă îngrijită.

Instalarea unui nit electric prin arderea fără gaură


Având o experiență în sudarea cusăturilor, puteți încerca imediat să puneți nituri electrice fără să forați foaia de sus. Această metodă este potrivită pentru sudarea sub formă de foi subțiri. Electrodul este atașat de joncțiune și menținut până la sunetul caracteristic al arderii părții superioare. Imediat ce folia se arde, este necesar să ridicați încet electrodul, depunând metalul pentru a închide orificiul rezultat.
Racordarea metalului cu niturile

Racordarea metalului cu niturile

Poziționând electro-nituri pe metale subțiri, se pot folosi electrozi rutili. La piesele mai serioase, acoperirea principală este mai potrivită. Dacă se realizează cel puțin 2 nituri, atunci piesele conectate vor fi imposibil de rupt în nicio direcție de impact. Gătirea cu nituri este mai rapidă și mai economică în ceea ce privește consumul de electrozi, deci metoda este cu adevărat utilă.
Racordarea metalului cu niturile

Racordarea metalului cu niturile

Urmărește videoclipul


Comentarii (2)
 1. Invitat Yuri
  #1 Invitat Yuri vizitatori 16 august 2019 15:50
  1
  Pentru sudarea metalelor subțiri, este mai bine să folosiți sudura printr-o șaibă obișnuită. Punem o șaibă pe foaia de sus, prin orificiul ei ardem o foaie subțire și umplem gaura de spălare cu metal. O astfel de conexiune este mult mai fiabilă.
 2. Invitat Eugene
  #2 Invitat Eugene vizitatori 17 august 2019 06:53 AM
  0
  În general, este adevărat, dar există nuanțe. Până la 2mm se realizează fără găuri de foraj. Ei bine, nu ar trebui să se aude partea superioară a părții superioare, deoarece indică faptul că piesele nu sunt comprimate strâns și asta înseamnă că calitatea va fi îndoielnică.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat