DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Cum îngheț roșiile pentru iarnă, un truc util
Gospodinele experimentate folosesc diferite metode de conservare a legumelor, inclusiv congelarea. Dar diferite legume după decongelare se comportă diferit. Am încercat în acest fel să păstrez roșiile, feliate, dar după decongelare arată ca niște zdrențe și nu au niciun gust. Prin urmare, în ultimii ani am acționat diferit.

cumpărare


Cumpăr roșii cu cel mai recent grad de maturitate de pe piață (le numesc „proeminente”).
Metoda de înghețare a roșiilor

Vânzătorii dau acest farmec pentru bănuți, încercând să scape mai repede, deoarece într-o zi acest produs nu va mai fi un produs. Părerea pe care o au, desigur, este neatrăgătoare, dar nu mă interesează atât de mult frumusețea și nici măcar prețul lor, ci cât de mult gust. În acest moment, roșia este cât se poate de delicioasă.

pregătire


Spăl legumele, taie părți deteriorate (în mare parte negre), tăiate la jumătate.
Metoda de înghețare a roșiilor

Frec pe o răzătoare grosieră pentru a separa carnea de coajă.
Metoda de înghețare a roșiilor

Aici, fiecare amantă poate acționa în felul ei. Bunica mea, de exemplu, a fiert roșii, apoi a frecat printr-o sită sau un colac. Folosind o sită, puteți scăpa nu numai de coajă, ci și de semințe. Dar această procedură necesită mult timp. Semințele nu mă deranjează absolut, așa că dau preferință metodei mele.

preparare


Se toarnă lichidul rezultat într-o cratiță dintr-un oțel inoxidabil, se aduce la fierbere și se gătește timp de o oră și jumătate, pentru a evapora excesul de umiditate (aproximativ două treimi).
Metoda de înghețare a roșiilor

Nu mai făcusem asta înainte, dar am împachetat imediat tomata în recipiente de plastic și am trimis-o la congelator. Dar nu mi-a plăcut rezultatul după decongelare: o cantitate mare de apă și foarte puțină materie uscată. Nu există prea mult spațiu în celulă, așa că pur și simplu nu vreau să economisesc apă.
Experții spun că mai multe vitamine sunt păstrate în legume congelate decât în ​​cele procesate termic. Prin urmare, fiecare femeie va decide pentru ea însăși: gătește sau nu.
Atunci când gătiți o roșie, este important să nu exagerați: trebuie să rămână lichid. Întrucât gătesc în principal mâncăruri fără să adaug grăsimi suplimentare, baza de roșii permite înlocuirea lor cel puțin parțial. Se toacă perfect legumele și nu se ard.

Ambalare și congelare


Am turnat masa de roșii răcite în recipiente din plastic de calitate alimentară. Nu trebuie să fie umplute până la capăt (toată lumea a învățat fizica).
Metoda de înghețare a roșiilor

Produsul astfel ambalat este trimis la congelare.
Metoda de înghețare a roșiilor

în cele din urmă


Și, în sfârșit, poți fantasa puțin. Dacă aveți mari probleme cu cumpărarea legumelor pe timp de iarnă, atunci puteți adăuga morcovi, ceapă și ardei gras în forma lor brută la recolta noastră (la un litru de tomate gata - o morcov, o ceapă și un ardei (toate de dimensiuni medii)). Dar nu fac acest lucru, deoarece ceapa și morcovii sunt mereu disponibili proaspete în sezonul de iarnă (și din nou, există mai multe vitamine în cele proaspete), iar eu înghețez piperul separat. Apropo, piperul pentru înghețare este mai bine să ia roșu, suculent, dulce, dar necoapte.
Singurul supliment la care nu aș renunța este verdeturile. Vara, este mult mai ieftin decât iarna. Adăugați mărar tocat, pătrunjel, busuioc (orice doriți) la tomate când stingeți focul și amestecați totul. În timpul răcirii, baza absoarbe aroma. Această metodă de păstrare a verdeturilor, în opinia mea, este cea mai eficientă, deoarece la uscare, sărare sau îngheț, iarba își pierde proprietățile aromatice.
Totul este. Distrează-te în bucătăria ta!
Comentarii (6)
 1. Oaspete Irina
  #1 Oaspete Irina vizitatori 8 august 2019 08:10
  2
  Pentru a nu pierde mult gaz, fierbeți sucul timp de 20 de minute, apoi pliați-l pe o sită acoperită cu două straturi de tifon sau o cârpă și strecurați sucul (așa cum este făcut brânza de vaci). Reglați singur densitatea. Utilizați sucul pentru conservarea tomatei în loc de apă pentru a o conserva, este posibil fără adăugarea de oțet.
 2. Lyudmila
  #2 Lyudmila vizitatori 9 august 2019 08:24
  7
  Descoperă America !!! Am închis această roșie toată viața pentru iarnă. Și de ce să înghețe? Înmormântat în capace în borcane sterilizate sau sticle de sub suc și în subsol.
 3. Invitat Yuri
  #3 Invitat Yuri vizitatori 9 august 2019 09:44
  10
  Aceasta este congelarea pastei de roșii, dar cum exact înghețăm roșiile? Este necesar să scrieți în esență.
  1. quay16
   #4 quay16 vizitatori 13 august 2019 17:53 p.m.
   0
   Dar ce este dificil, spălați, uscați și înghețați, dar vă voi spune părerea mea: roșiile din sucul lor în borcane de sticlă sunt incomparabile cu cele congelate. Dar pasta de roșii poate fi înghețată - este convenabil să adăugați la supe și borș.
   1. Invitat Yuri
    #5 Invitat Yuri vizitatori 14 august 2019 10:09 p.m.
    0
    Ei bine, din nou, cam la fel, dați o rețetă despre cum să înghețați roșiile cu pierderi minime!
 4. Maria
  #6 Maria vizitatori 15 august 2019 16:28
  0
  Sfatul este gratuit - turnați roșiile rulate într-o pungă de 5-10 kilograme de zahăr, puneți bățul în stilouri, agățați-l pe scaune sau în baie, nu uitați să puneți un bol pe fund și, uitați-vă la a doua zi, într-o substanță superioară groasă. Nu este necesar să se evapore mult timp.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat