DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Cum se pune o scară într-o sticlă
Mulți dintre noi admirăm diversele meșteșuguri din sticle de sticlă - dimensiunea obiectelor este mult mai mare decât diametrul gâtului, ceea ce provoacă o neînțelegere a modului în care au ajuns acolo. Un astfel de meșteșug elementar se poate face cu propriile mâini și nu va trebui să faceți minuni pentru asta. Necesită doar răbdare, abilități elementare în executarea tâmplăriei și dorința de a surprinde rude și prieteni. Vă vom spune cum să plasați o scară din lemn într-o sticlă, a cărei lățime este egală cu lățimea sticlei și nu poate trece prin gât.
Cum să pui o scară într-o sticlă

Instrumente și accesorii


Pentru suporturile verticale ale scării, este necesară pregătirea șinelor pătrate de 5 × 5 mm, barele transversale sunt realizate din tije rotunde cu diametrul de 2-3 mm. O condiție importantă - pentru grinzile încrucișate, trebuie să luați semifabricate din salcie sau mesteacăn, alte specii de copaci nu se îndoaie bine. De asemenea, este necesară o sticlă, de preferință o formă pătrată, în care ambarcațiunea arată mai impresionant.
Dintre uneltele veți avea nevoie de o cutie de mitrare, un ferăstrău pentru lemn cu dinți mici, o piele de măcinat, o mașină de găurit, o menghină și unelte de măsurare. Sticla este înmuiată într-un recipient de dimensiuni potrivite, cardurile vechi de plastic sunt folosite pentru a îndepărta autocolantele.

Tehnologie de producție


În prima etapă, trebuie să pregătiți o sticlă. Deșurubați capacul, îndepărtați resturile de pe etichetele accizelor.
Folosiți un tăietor de sârmă pentru a mușca banda metalică din jurul gâtului, îndepărtați-o cu inserția din plastic.
Cum să pui o scară într-o sticlă

Înmuiați sticla într-un recipient cu apă, țineți câteva minute pentru a înmuia lipiciul.
Cum să pui o scară într-o sticlă

Turnați apa acumulată, răziți etichetele cu marginea unui card de plastic. Puteți utiliza orice obiecte dure și subțiri, nu neapărat o carte. Dar munca trebuie să fie atentă, paharul trebuie să rămână neted. Îndepărtați reziduurile de lipici cu partea dură a pânzei de spălat.
Cum să pui o scară într-o sticlă

Recipientul este gata, lăsați-l să se usuce, dar deocamdată începeți să fabricați o scară. Lungimea este cu aproximativ 2-3 cm mai mică decât înălțimea sticlei, lățimea este cu 3-4 mm mai mică decât dimensiunea acesteia. Tăiați cele două bețe în funcție de dimensiunile indicate, instalați-le în cutia de mitrare și ați văzut excesul cu un ferăstrău cu dinți mici.
Puneți semifabricatele pe sticlă și măsurați lungimea traverselor. Așa cum am menționat deja, acestea sunt fabricate din mesteacăn rotund sau baston de salcie. Numărul de pași depinde de lungimea scării, dar trebuie să încercați să o faceți să pară cât mai naturală și simetrică.
Pe suportul vertical, marcați locurile pentru fixarea treptelor, în cazul nostru vor fi cinci. Cu o lungime de rafturi de 12 cm, distanța dintre ele este de 2,5 cm. Un centimetru rămâne la capetele scărilor.
Cum să pui o scară într-o sticlă

Prindeți cele două piese de lucru într-un vici și găuriți simultan găurile din două rafturi. Diametrul trebuie să corespundă cu diametrul bastoanelor rotunde pentru trepte, piesele fiind asamblate cu o ușoară tensiune.
Cum să pui o scară într-o sticlă

Cu un șmirghel fin, îndepărtați bavurile, îndepărtați colțurile ascuțite ale posturilor pătrate.
Cum să pui o scară într-o sticlă

Introduceți pașii în găuri, asamblați toate elementele scării într-o singură structură, lăsați din nou suprafețele. Rețineți că cele mai mici fibre vor crește în timp, ceea ce va agrava în mod vizibil aspectul produsului. Este necesar să măcinăm atât de-a lungul, cât și împotriva direcției fibrelor.
Fierbeți apa în orice vas de dimensiuni adecvate, coborâți scara asamblată în ea. Se lasă pe foc aproximativ zece minute.
Cum să pui o scară într-o sticlă

Îndepărtați produsul din apa clocotită cu ajutorul unei pensete și îndoiți-l în lungime în timp ce este fierbinte. Dacă treptele se îndoaie puternic, atunci fierbeți din nou scara. Lucrați la șoareci, copacul este mai fierbinte. Faceți totul repede, dacă scara se răcește în poziție îndoită, atunci nu se va îndrepta la starea inițială.
Cum să pui o scară într-o sticlă

În poziție pliată, introduceți scara în gâtul sticlei și glisați-o spre interior.
Cum să pui o scară într-o sticlă

Folosiți o baghetă subțire pentru a ajuta scările să se îndrepte și să ia un aspect natural.
Cum să pui o scară într-o sticlă

Pentru a îmbunătăți efectul, turnați apă în sticlă și închideți cu o plută adecvată.
Cum să pui o scară într-o sticlă

După ce copacul și-a luat complet forma inițială - apa trebuie scursă și o sticlă cu gâtul deschis trebuie uscată într-un loc cald.
Cum să pui o scară într-o sticlă

concluzie


O scară este cea mai simplă ambarcațiune, dar prin acest principiu puteți înfășura mai multe obiecte originale într-o sticlă. Foarte greu de înmuiat cu oțet, o soluție de amoniac sau alcaline. Dar trebuie să ne amintim că compușii chimici schimbă culoarea lemnului.
De asemenea, vedeți un mod interesant de a îndoi gâtul unei sticle de sticlă - https://washerhouse.com/3/ro/5271-kak-sognut-gorlyshko-stekljannoj-butylki.html

Urmărește videoclipul


Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat