DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Sistem de alarmă antiefracție simplu cu propriile mâini.

Uneori este nevoie de o alarmă de securitate ieftină autonomă, de exemplu, pentru protecție în țară. Utilizarea desenelor industriale în astfel de cazuri poate fi imposibilă din punct de vedere economic.

De ce avem nevoie de o alarmă?
- Reacție la o invazie, de exemplu, senzor de mișcare IR pasivă
- Alertă pentru intruziune de sirenă. Notificarea ar trebui să funcționeze pentru o perioadă scurtă de timp (de exemplu, 5 minute) și apoi oprește.
- După funcționare, sistemul trebuie să treacă din nou în modul standby. Dacă este necesar, ar trebui să funcționeze în mod repetat.
- curent cu consum redus pentru operare de standby pe termen lung (6 luni).

Pentru a face o astfel de alarmă avem nevoie:


Senzor de mișcare infraroșu pasiv. De exemplu, într-un senzor achiziționat în OBI - un întrerupător de lumină. Prețul este de aproximativ 300 de ruble.
Sirena este de 12 V. În special, modelul a fost utilizat la 105dB, puteți utiliza orice alte. Preț cel mult 200 de rub.
Alte fleacuri: suport baterie, releu 6 V, tuburi izolante, fire.

Deci Trebuie să refacem senzorul de mișcare, transpunându-l de la 220V la 12V. O analiză superficială a circuitului a arătat că circuitul poate funcționa la tensiuni de alimentare între 7–8 V și 30 V. Cu o alimentare de 12V, este necesară instalarea unui releu la o tensiune de 6V. (12 volți nu funcționează). Să deschidem senzorul. Partea sferică este îndepărtată dacă unul dintre suporturi este îndoit. Jumătățile sunt blocate.


Scoatem placa. După cum puteți vedea, senzorul este un receptor IR pasiv care răspunde la o modificare a valorii radiației IR a unui sistem optic incident și simplu. Unghiul de vizualizare al senzorului este de 180 de grade.


În punctele din stânga trebuie să aplicați putere. Pe polul „+” pozitiv și pe negativul „-” de la sursa de energie. În punctele din dreapta, vom conecta bobina releului. Demontați releul standard (cutie neagră).


Din cauza lipsei de spațiu în interiorul părții sferice a senzorului prin fire, s-a decis aducerea releului la baza carcasei.

Comutatorul furnizează energie electrică senzorului. Când senzorul este declanșat, el furnizează tensiune bobinei releului. Releul este declanșat și va activa o sirena cu contactele sale de marcare. Datorită releului, puteți conecta un număr mare de sirene.


Vedere de jos. Sirena și bateriile sunt conectate prin intermediul terminalelor. În stânga jos este un releu. Deasupra comutatorului din dreapta.Sistemul este complet. ATENȚIE! Nu porniți sirena fără a proteja urechile, în ciuda dimensiunilor mici, este foarte tare și poate provoca leziuni auditive.

Drept urmare, s-a dovedit. În conformitate cu regulatorul de pe senzor, puteți seta timpul de funcționare al sirenei după operație. 10 sec până la 8 min Instalați senzorul în interior și aduceți sirena pe stradă. Din păcate, după sursa de alimentare, senzorul este declanșat, așa că este rezonabil să aduceți comutatorul sirena într-un loc secret și să îl porniți la 5 minute după ce senzorul este pornit. Comutatorul poate fi comutat cu o cheie, ca o blocare cu aprindere auto.

Senzorul s-a dovedit destul de economic. Judecând după amperiu:
Curent de standby 700 μA
Curent de deplasare 1,1 mA
Sirena curent 200mA
Un calcul simplu sugerează că pentru muncă în termen de 6 luni ai nevoie de 3,1 Ah *. Capacitatea bateriei alcaline este de aproximativ 2,5 A * h. Prin urmare, pentru iarnă aveți nevoie de 16 baterii alcaline conectate mixte.

Verificarea congelatorului a arătat că sistemul funcționează chiar la -32

Adăugat mai târziu: având în vedere timpurile noastre tulburi și autonomia sistemului, acesta poate fi folosit pentru a ridica un perimetru de securitate în natură în jurul cortului, de exemplu.

Testele la cabană au arătat:
1. Lumina din apă provoacă o falsă pozitivă
2. Cu ajutorul liniilor decupate, senzorul poate fi sigilat astfel încât să se formeze puncte orb.

Comentarii (3)
 1. Rauf
  #1 Rauf vizitatori 6 mai 2014 1:50 p.m.
  1
  vă rugăm să explicați în diagramă
 2. igor
  #2 igor vizitatori 4 septembrie 2014 20:36
  1
  Este stupid să extrapulezi atâtea baterii.
  vecinii vor aprecia sirena. Pentru că nu funcționează des, trebuie să cumpărați un butuc cheie.
  Costă aproximativ 5 dolari într-un magazin chinezesc. Am ieșit din casă, am pornit-o, am intrat, am oprit-o de la distanță.
  și învață vecinii să pășune când sirena. imediat
 3. Sherik
  #3 Sherik vizitatori 21 februarie 2018 17:14
  0
  Și cum să înfățișăm asta pe o diagramă? Spune-mi urgent!

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat