DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Cum se izolează fonic o chiuvetă din oțel inoxidabil
Aceste produse de oțel inoxidabil de neînlocuit își îndeplinesc pe deplin scopul, sunt nepretențioase în întreținere, sunt curățate cu detergenți obișnuiți, nu se tem de mediile agresive și de temperaturile ridicate.
Dar au un defect acustic care enervează multe persoane - apa de la robinet, căzând la fund, face un zgomot puternic. Acest lucru se datorează faptului că grosimea peretelui este numai de la 0,4 la 1,2 mm.
Există mai multe moduri de a crește absorbția fonică a chiuvetelor din oțel inoxidabil. Mai jos vom lua în considerare unul dintre ele.
Cum se izolează fonic o chiuvetă din oțel inoxidabil

Va avea nevoie


Metoda noastră se bazează pe utilizarea unui covor flexibil de izolare fonică auto-adeziv. Grosimea sa este de doar aproximativ trei milimetri. Puteți folosi, desigur, și alte materiale similare.
Cum se izolează fonic o chiuvetă din oțel inoxidabil

De asemenea, este necesar să se aprovizioneze cu următoarele materiale și instrumente:
 • alcool medical sau degresant cu proprietăți similare;
 • Servetele de stofa;
 • vopsea spatula;
 • foarfece mari sau un cuțit ascuțit.

Comanda de lucru


Desfacem covorul izolator fonic și îi dăm timp să se întindă și să se îndrepte. Apoi inspectați cu atenție suprafața lipită și îndepărtați tot ceea ce nu este necesar: autocolante, elemente de ambalare, pete aderente etc.
Uneori pe chiuvete există elemente izolatoare fonice din fabrică sub formă de benzi mici. Îndepărtați-le sau lipiți o nouă izolație pe partea existentă, este necesar să se ia în funcție de circumstanțe.
Cum se izolează fonic o chiuvetă din oțel inoxidabil

Dacă este subțire și ține ferm, atunci îl puteți lăsa, în caz contrar - îndepărtați-l cu o spatulă și tratați bine locul cu o cârpă înmuiată în alcool.
Acum vom lua măsurătorile necesare pe chiuvetă, le vom transfera pe o rogojină izolatoare fonică și o vom tunde cu foarfece puternice sau cuțit ascuțit.
Puteți face în această etapă și într-un mod diferit. Mai întâi, executăm un model de hârtie, îl așezăm pe covoraș și le tăiem în funcție de model.
Cum se izolează fonic o chiuvetă din oțel inoxidabil

Cu orice metodă de tăiere a unui covor, trebuie să țineți cont de cum și de unde sunt destinate suporturile disponibile sau alte elemente de fixare pentru montarea chiuvetei.
Acum realizăm curățarea și degresarea finală cu alcool sau o substanță similară cu proprietăți cu suprafața chiuvetei, care urmează să fie lipite cu un material absorbant de sunet.
Scoateți substratul de pe covorașul tăiat și lipiți-l ușor pe loc pe chiuvetă. După ce ne asigurăm că nu este lipită corect covorașul, îl presăm pe suprafață pentru a fi lipit cu ajutorul unui role de vopsea sau a unui alt obiect similar.
Cum se izolează fonic o chiuvetă din oțel inoxidabil

analiza


Se ridică o întrebare legitimă: ce a redus semnificativ zgomotul de la un flux de apă care cade în chiuvetă? Este într-adevăr doar factorul absorbției sale de materialul mat? Nu, desigur. El a crescut, de asemenea, rigiditatea fundului cochiliei și rămâne de văzut care dintre acești doi factori au contribuit foarte mult la rezultatul general.
Cum se izolează fonic o chiuvetă din oțel inoxidabil

Comentarii (2)
 1. Paul
  #1 Paul Vizitatori 23 iunie 2019 08:46
  0
  totul ar fi bine, dar există o nuanță!) Nu trebuie să uităm că gospodinele toarnă apă clocotită în chiuvetă, deci această izolare nu va dura mult!) Cel puțin așa a fost pentru mine, chiar și includerea apei reci (să se amestece până la fund) nu a ajutat .
 2. Invitat Yuri
  #2 Invitat Yuri vizitatori 23 iunie 2019 9:47 a.m.
  0
  Acoperirea cu spumă este de asemenea bună.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat