DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Facem o mini lună
Abundența de băuturi alcoolice de pe rafturile magazinelor noastre nu afectează însă reducerea costurilor acestor produse. Și estetele simple nu își pot permite produsele din magazin.
Se propune o construcție simplă a unei mini-fabrici pentru producerea berii de casă (alcool). Orice persoană cu cunoștințe elementare de fizică și chimie poate asambla proiectul propus.
Structural, aparatul este realizat într-un borcan de sticlă de trei litri. Tehnologia procesului constă în condensarea vaporilor de alcool pe un răcitor și colectarea ulterioară a condensului rezultat într-un recipient.


În faza inițială, fabricăm piesele aparatului. Răcitorul este un recipient metalic de 0,5 l, umplut până la margine cu părți mici de metal (piulițe, șuruburi, șaibe, cuie etc.). În partea superioară a containerului străpungem două găuri pentru a fixa frânghia. Cel mai bun material este cuprul. După umplerea conservelor cu metal, volumul liber al rezervorului este umplut cu apă. Recipientul este introdus în congelator pentru răcire.


În a doua etapă, realizăm o cutie de irigare și un recipient pentru colectarea produsului finit. Orice sticlă PET cu o capacitate de 0,5 l va servi drept material pentru udare. Tăiați flaconul la o distanță de 60 mm de gât. Capacitatea de colectare a alcoolului etilic este obținută dintr-o altă cutie de aluminiu de bere sau băuturi carbogazoase 0,33l. Înălțimea capacității necesare de la partea inferioară la marginea superioară este de 70 mm. Capacitatea containerelor fabricate va fi de aproximativ 50 ml. În partea superioară a containerului, perforam cele două găuri opuse pentru fixarea frânghiei.


Asamblarea structurii constă în contoare secvențiale, cutii de udare, răcitoare și capace pe frânghie.


Pentru a obține alcoolul într-un borcan, trebuie să completați materiile prime. Poate fi bezea, vin etc.


Se toarnă 200-250 ml de materie primă într-un borcan de trei litri. Scoateți răcitorul din frigider și asamblați structura. Coborâți structura asamblată în borcan. Închideți bine borcanul cu un capac de plastic.

În continuare, puneți borcanul pe baterie. După 10 ore va fi gata.Vara, când încălzirea cu abur nu funcționează, coborâți cutia într-un recipient cu apă caldă. Mențineți temperatura apei la 50 ° C. De asemenea, procesul va dura aproximativ 10 ore.

Principalul avantaj: este un aparat aproape gratuit pentru fabricarea solului lunar (alcool) în condiții de iarnă. Înghețăm banca răcoroasă pe stradă (este foarte bine cine are balcon sau loggie) și punem evaporatorul pe o baterie de încălzire cu aburi. Dacă aveți propriile materii prime, atunci totul este practic gratuit și nu există miros în timpul distilării.
Un astfel de dispozitiv în aproximativ 10-12 ore dă aproximativ 50 ml. alcool, dacă există două, atunci 100 ml.

Comentarii (14)
 1. Veeh
  #1 Veeh vizitatori 23 ianuarie 2012 14:03
  0
  Designul pe bobină dă aproximativ trei litri în două sau trei zile. Doar prin lege nu se poate vinde.
 2. Pesik1
  #2 Pesik1 vizitatori 10 decembrie 2012 13:04
  1
  Câte grade va fi alcoolul?
 3. Dmitry Vladimirovich
  #3 Dmitry Vladimirovich vizitatori 9 ianuarie 2013 06:59 a.m.
  1
  Atunci când un suflet neobosit necesită alcool, o minte întrebătoare și ingeniozitate creativă se rup prin tehnologii imposibile, contrar oricărui simț comun, în beneficiul liniștii: lol:
 4. 201305151506
  #4 201305151506 vizitatori 18 mai 2013 18:22
  0
  În imagini nu este clar cum și unde se duce produsul dacă coolerul blochează accesul la pâlnie și se întoarce produsul.
 5. Vyacheslav
  #5 Vyacheslav vizitatori 28 mai 2013 19:22
  0
  alcoolul se condensează pe răcitor și se varsă în jos în apa de apă, există un decalaj între răcitor și pâlnie
 6. Vitali
  #6 Vitali vizitatori 23 iunie 2013 01:37
  5
  La această temperatură, alcoolul metilic va fi primul care se evaporă și se condensează, deoarece fierbe la o temperatură mai mică decât alcoolul etilic. Iar aceasta este o otravă groaznică. Sfatul meu pentru dumneavoastră - nu luați gunoiul, ci asamblați un aparat de distilare normal.
  1. JT
   #7 JT vizitatori 16 martie 2018 18:57
   0
   Alcoolul metilic este format din fructe crude și fructe de pădure, din bezea de zahăr - nr
 7. Helen
  #8 Helen vizitatori 17 septembrie 2014 13:35
  1
  Nu este ilegal?
 8. Miroslav
  #9 Miroslav vizitatori 25 ianuarie 2015 16:01
  3
  Aparatul de somogonie, care a fost utilizat în timpul luptei totale împotriva creșterii lunii, au luat o oală mare, de 30-40 litri, turnați bezea, aproximativ jumătate din capacitate. Preliminar, s-a făcut un stand cu zăpada cu înălțimea de 3-4 cm peste nivelul lichidului. suportul a fost așezat într-o tigaie.Un recipient pentru colectarea luminii lungi a fost cu 5-6 cm mai mic decât diametrul tigaiei, astfel încât să poată fi scos. Tigaia a fost acoperită cu un bol cu ​​un diametru egal cu tigaia. Cu o anumită dexteritate, randamentul a fost în intervalul calculat.
 9. N1tro
  #10 N1tro vizitatori 22 august 2017 09:41
  0
  Încă o dată am fost convins că nu putem fi învinși dacă am putea asambla un dispozitiv util din componente simple!
 10. Fomichev
  #11 Fomichev vizitatori 31 decembrie 2017 14:16
  3
  O mașină simplă bazată pe o găleată de muls dă 3 litri pe oră de cetate55-60 de grade
 11. Alexey
  #12 Alexey vizitatori 9 ianuarie 2018 15:39
  2
  Ei bine, în urmă cu aproximativ 12 ani, în locuri nu atât de îndepărtate, am folosit metoda pescajului, și anume un recipient mare din interiorul cazanului în mijlocul structurii, legăm un bol sau orice recipient în mijloc, astfel încât să fie în partea superioară a containerului și aruncăm ceai sau hibiscus, astfel încât nivelul lichidului să fie vizibil. Apoi îl strângem cu polietilenă densă și îl legăm mai strâns, astfel încât să nu funcționeze pentru că pornim cazanul și turnăm apă rece sau de zăpadă deasupra pungii, polietilena se scurge spre centru chiar la locul în care este instalat rezervorul de colectare a vaporilor, totul se condensează pe pungă și se varsă spre centru întregul proces este vizibil prin polietilenă. Și tot așa, pe gaz va fi ideal și practic nu este nevoie de nimic. membranele de nuci sunt adăugate în mod ideal la produsul finit
 12. Invitat Igor
  #13 Invitat Igor vizitatori 6 aprilie 2018 09:23
  3
  La baterie ?! Te îndepărtezi atât de curat pe primul! Dacă îl beți, șansa de a deveni orb este mai mare decât cea a skimmerului.
 13. Musafir Alex
  #14 Musafir Alex vizitatori 9 februarie 2019 12:25
  0
  În timp ce așteptați 10 ore, vă sufocați de salivă, iar un randament de 50 ml este ridicol. Este mai ușor să faceți valuri de câteva cani de mash și veți fi fericiți!

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat