DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Încărcător pentru bateriile Li-Ion (Li-Po) de la„ țigara electronică ”
În prezent, „țigările electronice” sunt destul de populare. Dar deseori eșuează sau sunt pur și simplu aruncați din cauza unei baterii moarte sau a unui buton de alimentare defect. Cu toate acestea, de la acest dispozitiv este posibil să se facă o „încărcare” de dimensiuni mici pentru bateriile Li-Ion (și nu numai!) Cu o tensiune de 3,6 (sau 3,7) volți. În acest caz, bateria va fi încărcată în modul optim, cu controlul curentului de încărcare și oprirea automată a procesului de încărcare atunci când tensiunea atinge 4,2 volți (aceasta este tensiunea maximă admisă pentru o baterie complet încărcată, fără riscul de supraîncălzire și distrugere fizică).
Încărcător pentru bateriile LiIon LiRo e-țigară

Pentru a face un astfel de încărcător, veți avea nevoie de orice încărcare a adaptorului pentru un telefon mobil cu o tensiune de ieșire de 5 volți, care va servi drept sursă de alimentare și carcasă. După demontarea casei „țigaretei electronice”, se găsește o placă electronică mică, aproximativ același tip ca în figură.
Încărcător pentru bateriile LiIon LiRo e-țigară

Există un conector micro-USB pe această placă și două fire la baterie ies din ea - plus (roșu) și minus (alb sau negru). Aceste fire trebuie lipite cu grijă și în loc de ele, lipit un cablu cu două fire cu lungimea necesară pentru a conecta, în viitor, baterii reîncărcabile.
Carcasa de „încărcare” telefonică ar trebui să fie deschisă și placa electronică să fie scoasă din acesta, așa cum se arată în figură.
Încărcător pentru bateriile LiIon LiRo e-țigară

Plăcile de la alte „încărcări” pot avea un aspect și dimensiuni diferite, dar acest lucru nu contează, deoarece acestea sunt aceleași în funcție și în parametrii lor. Scoatem cablul cu conectorul de pe această placă și, în schimb, lipim conectorul micro-USB cu fire scurte pentru a-l conecta la placa pe care am eliminat-o de la „țigara electronică”. Un astfel de conector poate fi luat, de exemplu, din aceeași „taxă” pentru telefoanele mobile. Vom conecta astfel ieșirea „încărcării” telefonice la placa încărcătorului „țigară electronică” fără a fi nevoie să lipim piese mici, lucru destul de dificil de făcut acasă. Și în loc de cele două fire care mergeau la bateria „țigară electronică”, trebuie să lipiți cablul de care avem nevoie este lung, după cum am menționat mai sus. La sfârșitul cablului, puteți lipa orice conector adecvat pentru conectarea bateriilor reîncărcabile (puteți vinde mai mulți conectori diferiți pentru conectarea bateriilor cu contacte diferite în paralel).
În cazul „tarifelor” telefonice, există, de obicei, suficient spațiu pentru a pune o placă mică dintr-o „țigară electronică” în timpul asamblării (dacă nu luați „taxe” prea compacte), de aceea plasăm această placă unde există spațiu liber pentru aceasta. Nu este necesar să fie fixat în niciun fel, este important să se excludă posibile atingeri ale ambelor plăci între ele, pentru care puteți utiliza bandă electrică, sigilant, bucăți de carton sau orice alte materiale izolante. Este important să țineți cont de faptul că pe „placă electronică” există un indicator LED, care afișează vizual starea întregului încărcător - includerea în rețea (trei licăriri albastre), procesul de încărcare (se aprinde în roșu) și sfârșitul încărcării (LED-ul se stinge). Pentru a controla strălucirea acestui LED, ar trebui făcută o „fereastră” mică în carcasă - o gaură care poate fi acoperită cu o bucată de plastic transparent (sau lăsată pur și simplu deschisă, cu o oarecare ventilație a plăcilor).Această gaură trebuie făcută vizavi de locul unde va fi amplasat LED-ul după asamblarea întregului dispozitiv.
Astfel, obținem un încărcător bun pentru orice baterii cu o tensiune de 3,6 (sau 3,7) volți, cu dimensiuni mici și funcția de control complet al procesului de încărcare. Aspectul încărcătorului finit este prezentat în figură.
Încărcător pentru bateriile LiIon LiRo e-țigară
Comentarii (2)
 1. îngheț
  #1 îngheț vizitatori 14 iunie 2019 8:03 p.m.
  3
  Placa de la țigara electronică trebuie plasată cât mai aproape de baterie și nu așa cum sugerează autorul. Cert este că placa produce maximum 4,2 volți atunci când este complet încărcată, iar tensiunea pe fir poate să se scufunde destul de mult în funcție de lungimea cablului și de grosimea firelor. Drept urmare, puteți obține o baterie fără încărcare.
 2. ax
  #2 ax vizitatori 16 iunie 2019 08:36
  0
  ... Da ... bombă ijastul, pentru bateria lui ... o soluție interesantă. Pe Ali, o mulțime de convertoare pentru încărcarea litiului, pentru un ban, într-adevăr. Nu pot explica semnificația acestei postări.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat