DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Dremel a rupt - nu contează: poate fi înlocuit de un bulgar
Dremel a rupt, nu contează

Acest instrument cu un ax flexibil, care se numește și mini-burghiu, poate efectua diverse tipuri de prelucrare a pieselor din lemn și metal și a ansamblurilor în locuri greu accesibile. Ce trebuie să faceți dacă motorul electric nu reușește sau unitatea este dremel? Să încercăm să o înlocuim cu o râșniță obișnuită.
Dremel a rupt, nu contează

Îndepărtăm arborele flexibil din scula nereușită și îl rearanjăm la o râșniță de lucru. Problema este însă că fusul polizorului unghiular nu conține o unitate de conectare a arborelui flexibil. Sarcina noastră este să o creăm. Ce este necesar pentru asta?

Va fi necesar:


 • piuliță și șurub hexagonal alungit, care se potrivește cu filetul polizorului;
 • banchetă;
 • polizor unghi de lucru;
 • șurubelniță cu lamă plată;
 • robinet manual cu coadă pătrată;
 • ciocan, clește, clește;
 • roată de sârmă cu acționare mecanică;
 • Fâșie metalică de 2 mm grosime de lungime necesară;
 • conducte de copiator pentru fabricarea clemelor;
 • burghie cu burghie;
 • două seturi de conexiuni cu șuruburi;
 • două plăci pentru conectarea clemelor;
 • aparat de sudura;
 • chei.

Instalarea unui arbore flexibil pe un polizor


Deșurubăm piulița de unire, prin care axul flexibil, împreună cu împletitura, este fixat pe corpul dremelului. Desfacem atașul de coadă pe axul mini-burghiului cu o cheie specială și îl scoatem.
Dremel a rupt, nu contează

Piesele principale ale atașării arborelui flexibil la noua acțiune vor fi o piuliță hexagonală alungită și un șurub corespunzător firului său.
Dremel a rupt, nu contează

Deșurubați piulița rotundă de la axul polizorului unghiular și îndepărtați carcasa de protecție, după ce slăbiți clema de fixare.
Dremel a rupt, nu contează

Înșurubați piulița alungită hexagonală pe axul polizorului și înșurubați șurubul în ea până se oprește.
Dremel a rupt, nu contează

Dremel a rupt, nu contează

Marcați pe ea adâncimea de înșurubare cu un marker. Fixați capul șurubului într-un vici și funcționând râșnița unghiului tăiați tija în locul marcat și rotiți partea de tijă rămasă în piuliță, dar nu la capăt.
Dremel a rupt, nu contează

Tăiem tija șurubului de la capăt în direcția longitudinală transversal de-a lungul diametrelor perpendiculare. Cu o șurubelniță plană, răsuciți tija în piulița piuliței cu planul său superior folosind sloturile realizate.
Dremel a rupt, nu contează

Dremel a rupt, nu contează

În continuare, folosim un robinet de mână cu o gamă pătrată, ale cărei dimensiuni corespund pătratului tijei arborelui flexibil, dar nu în scopul prevăzut, ci chiar invers.
Dremel a rupt, nu contează

Folosind un ciocan, conducem tija de la robinet până la punctul de intersecție a fantelor de pe șurub, apoi îl tragem din gaură folosind un clește pentru a face o priză pentru capătul arborelui flexibil. Repetăm ​​această operație de mai multe ori până când priza de dimensiune necesară este complet format.
Dremel a rupt, nu contează

Deșurubăm cu ajutorul unei șurubelnițe plate segmentul modernizat al tijei șurubului și deocamdată îl dăm deoparte. Înșurubați piulița alungită pe axul polizorului și înșurubați din nou partea diferită a arborelui șurub, până când se oprește cu o șurubelniță plană.
Introducem gamba arborelui flexibil în fanta tijei șurubului și ne asigurăm că „se așează” acolo bine, fără un decalaj vizibil. Glisați piulița de unire și notați dimensiunea strunjirii în funcție de diametrul și înălțimea piuliței alungite.
Dremel a rupt, nu contează

Deșurubăm piulița de pe axul râșniței unghiulare, întoarcem tija șurubului cu fante în formă de cruce din ea și în loc să înșurubăm șuruburile pe ambele părți, pentru care vom ține acest hardware în timpul prelucrării sale.
Rotirea în conformitate cu marcajul se efectuează pe o roată de sârmă cu acționare mecanică. Ne asigurăm că, după rotire, piulița de unire a arborelui flexibil alunecă liber peste partea prelucrată a hardware-ului și nu ajunge la cureaua netratată.
Înșurubați piulița modificată pe axul polizorului. Înșurubăm suportul de tijă al arborelui flexibil cu ajutorul unei șurubelnițe plate și încercăm din nou coada și unirea piuliței pentru „fixarea” lor în loc.
Dremel a rupt, nu contează

Acum este necesar să fixați ferm și fără deplasare piulița de unire a arborelui flexibil (care, de fapt, s-a dovedit a fi „atârnat” în aer) în raport cu baza axului unghiului. Acest lucru poate fi realizat folosind un cadru rigid format din două cleme din diametrele corespunzătoare și jumpers între ele, interconectate prin sudură electrică.
Dremel a rupt, nu contează

Folosind o etrieră, o riglă metalică și un marker, notăm pe banda de metal veche de lungime adecvată lățimea necesară suficientă pentru fabricarea clemelor.
Fixați banda marcată într-o menghină pentru a o tăia de-a lungul liniei dorite cu o râșniță de lucru.
Trăim banda cu lățimea necesară pe o roată de sârmă cu o acțiune mecanică pentru a îndepărta bavurile și completăm ansamblul planificat cât mai precis.
Folosind o etrier, măsurați diametrul bazei fusului de tocat și selectați o bucată de țeavă de aceeași dimensiune, care va servi drept șablon pentru fabricarea clemei corespunzătoare.
Prindem un capăt al benzii pe verticală, iar țeava orizontal într-o menghină de bancă și, lovind banda cu un ciocan, o îndoaiem în jurul conductei.
Încercăm pe inelul obținut până la baza axului măcinătorului și marcăm locurile de îndoire și tăieturi ținând cont de lungimea „urechilor” de sub șuruburile pentru șapă.
Dremel a rupt, nu contează

Dremel a rupt, nu contează

Din nou prindem banda într-o menghină și producem o tăietură de-a lungul marcajului. În continuare, formăm „urechile”, îndreptăm bandajul cu un ciocan pentru a-i da o formă cilindrică. Pentru fiabilitate, încercăm din nou pe un bandaj aproape terminat, cu urechi, până la baza polizorului unghiular și ne asigurăm că acesta se potrivește cu locul prevăzut.
Dremel a rupt, nu contează

Selectăm o țeavă șablon pentru fabricarea circumferinței piuliței flăcătoare a arborelui flexibil și, la fel ca în cazul precedent, o formăm folosind forța de mână, un ciocan, un vici, un marker, o râșniță de lucru și un clește.
Dremel a rupt, nu contează

Ne asigurăm că clema este adecvată ca dimensiune și formă pentru partea corespunzătoare a arborelui flexibil, după care schițăm un loc pentru găuri pentru șurubul de cuplare.
Dremel a rupt, nu contează

Dremel a rupt, nu contează

Instalăm clemele finisate în locurile lor, precum coada arborelui flexibil. Strângeți șuruburile de fixare de pe cleme la imobilitatea lor completă.
Dremel a rupt, nu contează

Le atașăm o bandă metalică, marcăm locurile de îndoire și segmente. Folosind un polizor unghiular de lucru, tăiem două bucăți din lungimea necesară.
Dremel a rupt, nu contează

Apoi le îndoaiem în conformitate cu diametrele bandajelor unite și realizăm montarea finală, aplicând benzi deja curbate pe cleme și marcând punctele de sudare.
Mai întâi, pe mărci, sudăm benzile la un bandaj cu un diametru mai mare de la laturile exterioare opuse una de cealaltă și simetric în raport cu „urechile”.
Apoi fixăm într-o menghină între cele două capete libere ale benzilor o clemă mai mică și le conectăm, de asemenea, folosind suduri.
Dremel a rupt, nu contează

După terminarea sudării, prelucrăm cusăturile pe o roată împodobită cu o acționare mecanică, pe de o parte, pentru o muncă sigură în viitor, pe de altă parte, pentru a oferi estetică produsului.
Rămâne să ne instalăm cadrul în locul său, asigurând mai întâi în mod fiabil clema pe baza axului bulgar, prin strângerea șurubului de cuplare cu chei.
Apoi, în secțiunea transversală a inserției filetate, instalați gamba arborelui flexibil, împingeți piulița de unire și, în sfârșit, strângeți clema de pe feroneria de unire cu tastele.
Dremel a rupt, nu contează

Dremel a rupt, nu contează

rezultat


Încă o dată, asigurându-ne că clemele sunt fixate fix și fiabil la locul lor, pornim acționarea bulgară și vedem cum corpul de lucru de la capătul arborelui flexibil intră în rotație. Munca noastră a fost finalizată cu succes.
Dremel a rupt, nu contează

Unealta rezultată poate fi folosită acum pentru prelucrarea atât a bucăților cât și a pieselor din lemn și metal.
Dremel a rupt, nu contează

Urmărește videoclipul


Comentarii (1)
 1. Sergey K
  #1 Sergey K Vizitatori 12 iunie 2019 09:27
  1
  Este o idee interesantă, este doar dremel pentru locuri de muncă mici și îl folosesc acasă, iar bulgarul este un lucru destul de zgomotos, nici nu trebuie să regreți vecinii, ci propriile urechi :)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat