DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Ce să faci din resturile de săpun?
Săpunul este rar folosit complet. Când rămâne o bucată mică, oamenii preferă să cumpere un bar nou. La urma urmei, rămășița este incomodă de utilizat. Dar aruncarea ei este păcat, așa că câteva bucăți vechi se pot acumula acasă. Din astfel de firimituri este posibil să se facă o bucată plină de săpun nou.
Ce să faci din resturile de săpun

Din ce să fac săpun?


Săpunul de casă este un hobby util. De obicei, trebuie să cumpărați o bază de săpun din magazine specializate, dar această rețetă se bazează doar pe resturi și pe propria imaginație. Ingredientele obligatorii sunt:
 • 1 pahar umplut cu resturi;
 • apă;
 • 1 lingură de ulei vegetal;
 • arome opționale.

Această rețetă se bazează exclusiv pe instrumente improvizate, astfel încât o aromă poți folosi ceea ce este în casă. De exemplu, coaja unei portocale sau a unei lămâi va da aroma corespunzătoare, iar făina de ovăz va face ca bara să arate ca un produs cosmetic cu un efect de curățare ușoară. Puteți utiliza, de asemenea, culori alimentare, miere, uleiuri esențiale și multe alte ingrediente după bunul plac.

Cum să gătești săpun?


Înainte de a trece la faza activă de fabricare a săpunului, este necesar să pregătiți resturi. Colectarea a 1 pahar umplut cu resturi nu este ușor, este nevoie de mult timp. Și piesele încep să îmbătrânească și să se usuce. Prin urmare, inițial merită să le turnați cu apă, astfel încât să acopere resturile. Dar nu mai mult. În această stare, trebuie să lăsați „baza de săpun” pentru o zi.
Ce să faci din resturile de săpun

În timpul zilei de a fi în lichid, rămășițele vor deveni moi și se dizolvă parțial în apă. Oala cu această substanță trebuie pusă pe foc mic.
Ce să faci din resturile de săpun

Amestecul trebuie agitat constant, deoarece resturile pot arde pur și simplu. Deși acest lucru nu va afecta capacitatea de a face săpun, este aproape imposibil să elimini mirosul de ardere. Pe foc, țineți tigaia până când amestecul fierbe.
Ce să faci din resturile de săpun

Adăugați parfumuri deja după ce bucățile de săpun se transformă într-o bază de săpun omogenă. După fierbere, scoateți tigaia de pe foc și adăugați ulei, precum și alte ingrediente după cum doriți.
Ce să faci din resturile de săpun

În timp ce amestecul este fierbinte, totul este amestecat până la neted.
Ajutor! Nu este înfricoșător dacă în amestecul de săpun nu se dizolvă complet toate bucățile de săpun. Gumele mici de săpun nu vor afecta textura barei finite.
În ultima etapă, amestecul de săpun este turnat în forme.
Ce să faci din resturile de săpun

Poate fi forme de cupcake sau cookie-uri, folii sau cutii de carton realizate manual, precum și forme speciale achiziționate.
Ce să faci din resturile de săpun

După câteva ore, săpunul se va întări la temperatura camerei. Dacă nu există o formă potrivită, atunci o figură interesantă poate fi tăiată din bara finisată folosind un cuțit obișnuit. Și colectați resturile pentru a le folosi pentru noul ciclu de fabricare a săpunului.
Ce să faci din resturile de săpun

Urmărește videoclipul


Comentarii (2)
 1. Sergo
  #1 Sergo vizitatori 31 mai 2019 14:26
  1
  a făcut resturi de resturi. mucegaiuri mici.
 2. VEKTOR
  #2 VEKTOR vizitatori 8 iunie 2019 20:40
  0
  Principalul lucru este să nu scapi.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat